30 Nisan 2024 Salı

16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   15:02   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "TAKSİM`İ KAPATMAK ANAYASA TANIMAMAKTIR`` (1)   13:58   ALİ YERLİKAYA: "TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPAN VE 1 MAYIS GÜNÜNÜ PROVOKE ETMEYE YÖNELİK HAZIRLIK İÇERİSİNDE OLAN 58 ŞÜPHELİ YAKALANDI"   13:51   TGC, 1 MAYIS`TA BASIN EMEKÇİLERİ İÇİN CAN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI ÇAĞRISI YAPTI   13:27   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ   12:41   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   12:36   TARSUS’TA PARKLAR ARTIK DAHA TEMİZ DAHA KONFORLU   12:22   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ`UN "YENİ ANAYASA" TURU...    10:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 1 MAYIS MESAJI   10:50   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI KARIŞ’TAN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJI   10:47   GÜLCAN KIŞ’TAN 1 MAYIS MESAJI   10:22   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘GÖKKUŞAĞININ ALTINDA` OYUNU İLE GAZİANTEPLİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:22   BURHANETTİN BULUT: "TAKSİM`İ EMEKÇİYE KAPATAN İKTİDAR AYM KARARLARINI İHLAL ETMEKTEDİR"   10:01   İSTANBUL VALİLİĞİ, ‘OLAĞANÜSTÜ` 1 MAYIS ÖNLEMLERİNİ AÇIKLADI... TOPLU ULAŞIM KISITLANACAK. TRAMVAY, OTOBÜS, METRO, MARMARAY VE BAZI DENİZ SEFERLERİ DURDURULACAK   09:46   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "EMEKLİYİ KANDIRMAYI BIRAKIN. `EMEKLİ YILI` İLAN ETTİK DİYEREK ONLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEYİN"   08:33   İSTANBUL VALİLİĞİ: 1 MAYIS`TA KARAYOLLARINDA KISITLAMA 04.00, DENİZ VE RAYLI SİSTEMDE 05.30`DA BAŞLAYACAK   01:15   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: “İYİ PARTİ OLARAK TEK ADAMLIĞI KÖKLEŞTİRECEK BİR REVİZYON ARAYIŞINA İZİN VERMEYİZ”   16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ  
 
     
   

TÜRKİYE FAAL FUTBOL HAKEMLERİ VE GÖZLEMCİLERİ DERNEĞİ BAŞKANI ARICI: "İLGİLİLERDEN YASANIN İVEDİLİKLE UYGULANMASINI TALEP ETMEKTEYİZ"


Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Dr. Abdurrahman Arıcı,  MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca`nın saldırısına uğrayan Hakem Halil Umut Meler`i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Arıcı, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, "Benim tek isteğim 6222 sayılı şiddet kanununun tarafları olan, uygulayıcısı olanların bu yasayı uygulamaları. Eğer bu yasa sahalarımızda uygulansa inanın başımıza gelen hadise olmayacaktır. İlgililerden yasanın ivedilikle uygulanmasını talep etmekteyiz" dedi.

 

Tarih : 13 Aralık 2023 Çarşamba 12:09   Okunma : 168

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Dr. Abdurrahman Arıcı,  MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca`nın saldırısına uğrayan Hakem Halil Umut Meler`i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Arıcı, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, "Benim tek isteğim 6222 sayılı şiddet kanununun tarafları olan, uygulayıcısı olanların bu yasayı uygulamaları. Eğer bu yasa sahalarımızda uygulansa inanın başımıza gelen hadise olmayacaktır. İlgililerden yasanın ivedilikle uygulanmasını talep etmekteyiz" dedi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanı Dr. Abdurrahman Arıcı, Trendyol Süper Lig`de oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrasında Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca`nın saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler`i tedavi gördüğü Acıbadem Ankara Hastanesi`nde ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında açıklama yapan Arıcı, şunları kaydetti:

"Üzücü bir olay, hakem camiası olarak biz çok üzüldük. Olmaması gereken bir olaydı. Sahalarda hiçbir zaman olması gerekmeyen bir olaydı. Bunu yaşadık, bu inşallah son olur. Kulüp başkanlarımızdan, diğer paydaşlarımızdan hoşgörü istiyoruz. Hakem camiası olarak son dönemlerde hep yalnızlaştırıldık. Diğer paydaşlarımız ile bütün olmak istiyoruz. Biz oyunun bir parçasıyız. Futbolun bir parçasıyız. O gece yaşananlar inşallah ülkemizde bir daha yaşanmaz. Hakem kardeşimiz için bizi tek teselli eden şey, hayati bir tehlikesinin olmaması.

Fiziki darbeler geçer, izi kalmayabilir ama psikolojik olarak kardeşimizin durumunu da düşünmemiz lazım. Tekrar sahalara dönmesini isteriz kendisinin. Çünkü Türkiye`mizin bir numaralı hakemi. Ülkemizi yurt dışında temsil eden elit hakemimiz. Ona ülkemizin ihtiyacı var. Biz bu bilinçteyiz. Süreç devam ediyor. Kulüp başkanları ve diğer saldırganlar ile ilgili yapılan yapılıyor. Bizi sevindiren şey Cumhurbaşkanımızın, İçişleri Bakanımızın, Adalet Bakanımızın ivedilikle bu olayı sahiplenmesi, sahip çıkması bizi mutlu etmiştir.

Benim tek isteğim 6222 sayılı şiddet kanununun tarafları olan, uygulayıcısı olanların bu yasayı uygulamaları. Eğer bu yasa sahalarımızda uygulansa inanın başımıza gelen hadise olmayacaktır. 6222`nin hazırlanışında ben de vardım. En ince detaylarına kadar incelenmiş, hazırlanmış bir yasaydı. O yüzden ilgililerden yasanın ivedilikle uygulanmasını talep etmekteyiz. Camia olarak üzgünüz ama bunun altından camia olarak kalkacağız."

Arıcı bir soru üzerine “Ümit ediyorum ki kardeşimiz hakemliğe devam edecektir diye düşünmekteyim. Çünkü bir Halil Umut Meler kolay yetişmiyor” dedi.

"Kanunun uygulanmadığını mı düşünüyorsunuz" sorusuna Arıcı şu yanıtı verdi:

"Uygulayıcılardan istirham ediyorum. Bir örnek vereceğim, eğer men edilmiş bir seyirci varsa tribünler bloklanıyor kötü tezahüratlarda, o bloktaki seyircinin maça gitmesi engelleniyor. Engellenen o seyirciler kendi taraftarı olduğu takımın maçının olduğu gün karakola gidip maç öncesi, devre arası ve maç sonrasında maça gitmediğimi beyan etmesi gerekiyor. Acaba uygulanıyor mu? Bu uygulansa bir caydırıcı olur."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA