30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

HOPA HALKEVLERİ, YOKSULLUK VE HAYAT PAHALILIĞINI PROTESTO ETTİ: "BUGÜN YOKSULLAŞIYORSAK BU ZAMLAR BELİMİZİ BÜKÜYORSA `BEN EKONOMİSTİM` DİYEN TEK ADAM DİKTATÖRÜDÜR BUNUN SORUMLUSU"


Hopa Halkevleri üyeleri Hopa Parkı`nda bir araya gelerek yoksulluk ve hayat pahalılığını protesto etti. Halkevleri Doğu Karadeniz Temsilcisi Dursun Ali Koyuncu, “Bugün yoksulsak, bu ülkenin ekonomik politikasını uygulayanların yüzündendir. Bugün yoksullaşıyorsak ve bu zamlar belimizi büküyorsa `ben ekonomistim` ve ben `her şeyi ben bilirim` diyen tek adam diktatörüdür sorumlusu” dedi.

 

Tarih : 17 Aralık 2023 Pazar 11:37   Okunma : 338

UĞUR İSTANBULLU

Hopa Halkevleri üyeleri Hopa Parkı`nda bir araya gelerek yoksulluk ve hayat pahalılığını protesto etti. Halkevleri Doğu Karadeniz Temsilcisi Dursun Ali Koyuncu, “Bugün yoksulsak, bu ülkenin ekonomik politikasını uygulayanların yüzündendir. Bugün yoksullaşıyorsak ve bu zamlar belimizi büküyorsa `ben ekonomistim` ve ben `her şeyi ben bilirim` diyen tek adam diktatörüdür sorumlusu” dedi.

Hopa Halkevleri üyeleri, yoksulluğa ve hayat pahalılığına karşı Hopa Parkı`nda bir araya gelerek Hopa Meydanına yürüdü.

“BU BİR EKONOMİK KRİZ DEĞİLDİR”

Halkevleri Doğu Karadeniz Temsilcisi Dursun Ali Koyuncu, dün Hopa Meydanı`nda şunları söyledi:

“Bu süreç bildiğimiz anlamıyla bir ekonomik kriz değildir. Toplumun geniş tabanı yoksullaşırken, zenginler karlarına kar katıyor. İşçisi, emeklisi, öğrencisi, çiftçisi olarak toplumun geniş kesimleri enflasyon altında eziliyor. Sermaye kesimi ise iktidardan aldığı desteklerle, teşviklerle, vergi aflarıyla emekçinin sırtına binerek zenginleşiyor. Zenginler parasına para katarken, yoksullar fakirleşiyor daha çok fakirleşiyor. Bu bir ekonomik kriz değildir, buna ekonomik kriz diyerek bu işin içinden çıkamayız. Halkın alım gücü büyük oranda eridi. Çarşıda, pazarda, mutfakta yaşadığımız gerçek hayat pahalılığı resmi rakamlardan farklı. Resmi rakamlar yoksulluğu da gizliyor, açlığı da gizliyor, sefaleti de gizliyor. Açlık sınırı 16 bin TL, yoksulluk sınırı ise 49 bin TL`ye dayandı. Yani 85 milyon nüfusumuzun 51 milyonu açlık sınırında, 32 milyonu yoksulluk sınırında yaşıyor. Hal böyle iken ortada bir ekonomik krizden bahsetmek mümkün değildir. Ekonomik kriz tabiri bu yaşananları anlatmak için yanlış bir ifadedir. Bu bir soygundur ve bu soygun AKP eliyle bilinçli bir şekilde örgütlenmektedir. Yıllardır ben ekonomistim diyen Tayip Erdoğan bu soygunu, bu açlığı bu sefaleti bilerek örgütlemiştir. Bugün yoksulsak, bu ülkenin ekonomik politikasını uygulayanların yüzündendir. Bu gün yoksullaşıyorsak ve bu zamlar belimizi büküyorsa ben ekonomistim ve ben her şeyi ben bilirim diyen tek adam diktatörüdür sorumlusu. 

Bugün AKP`ye destek vermek bu açlığı bu yoksulluğu bu sefaleti desteklemektir. Bugün AKP ile kol kola gezmek ve AKP`ye oy vermek bu açlığı ve sefaleti bu kokuşmuş düzeni savunmak demektir. Bu durum en açık tanımı ile yoksuldan zengine bir servet transferidir. Yoksuldan alıp zengine veriyorlar. Toplumun geniş kesimlerinin durumu her geçen gün kötüleşiyor. Emekli, memur, işçi, öğrenci, küçük esnaf, çiftçi yani toplumun geniş kesimlerinin çalışma koşulları her geçen yıl daha da zorlaşırken aldığı ücretler enflasyon karşısında eriyor. Diğer yanda son açıklanan istatistiklere göre finans ve bankacılık sektörü, ihracat sektörü, sanayi sektörü gibi sermaye kesimleri ise karlarını katlayarak artırıyor. 

Bilindiği üzere 2024 yılı bütçe görüşmeleri TBMM`de başlamış bulunmaktadır. 2024 yılı bütçe teklifi tahmin edildiği üzere bu yılda halkın gündeminden ve temel gereksinimlerinden uzak bir şekilde kabul edilecektir. Bugün hazırlanan bütçe bu halkına daha yoksullaşması için hazırlanıyor. Bu meclis daha çok yoksullaşmak için çalışıyor." 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA