30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

YARBAY ALİ TATAR VEFATININ 14. YIL DÖNÜMÜNDE MEZARI BAŞINDA ANILDI... VELİ AĞBABA: “ALİ TATAR, TARİHİMİZİN EN KARANLIK DÖNEMİNE BİR IŞIK YAKMAYA ÇALIŞTI. KENDİ CANIYLA YAKMAYA ÇALIŞTIĞI IŞIK, BÜTÜN TÜRKİYE`Yİ AYDINLATTI”


FETÖ`nün kumpas soruşturması kapsamında hakkında ikinci kez tutuklama kararı çıkarılması üzerine yaşamına son veren Yarbay Ali Tatar, ölümünün 14`üncü yıl dönümünde mezarı başında anıldı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Herkesin o düzene boyun eğdiği dönemde o gün cezaevindeki askerlerimiz boyunlarını eğmediler, dimdik durdular ve dimdik çıktılar. Ali Tatar o karanlığı, o büyük karanlığı bizim tarihimizin belki en karanlık dönemine, en karanlık günlerde aslında bir ışık yakmaya çalıştı. Onun kendi canıyla yakmaya çalıştığı ışık, daha sonra bütün Türkiye`yi aydınlattı. O gün tavsiye edilen Atatürkçü subayların yerine maalesef iktidar ve FETÖ ortaklığıyla getirilen generaller Meclis`i bombaladılar, Boğaz Köprüsü`ndeki masum insanlarımızı katlettiler. Bu karanlık dönem mutlaka aydınlatılmalı. Kimler ortaklık yaptı? Kimler bu kumpasları kurdu? Kimler bu insanların canını aldı? Açığa çıkması lazım” dedi.

 

Tarih : 17 Aralık 2023 Pazar 16:13   Okunma : 300

HABER: GÜLARA SUBAŞI / KAMERA: DURSUN ALKAYA

FETÖ`nün kumpas soruşturması kapsamında hakkında ikinci kez tutuklama kararı çıkarılması üzerine yaşamına son veren Yarbay Ali Tatar, ölümünün 14`üncü yıl dönümünde mezarı başında anıldı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Herkesin o düzene boyun eğdiği dönemde o gün cezaevindeki askerlerimiz boyunlarını eğmediler, dimdik durdular ve dimdik çıktılar. Ali Tatar o karanlığı, o büyük karanlığı bizim tarihimizin belki en karanlık dönemine, en karanlık günlerde aslında bir ışık yakmaya çalıştı. Onun kendi canıyla yakmaya çalıştığı ışık, daha sonra bütün Türkiye`yi aydınlattı. O gün tavsiye edilen Atatürkçü subayların yerine maalesef iktidar ve FETÖ ortaklığıyla getirilen generaller Meclis`i bombaladılar, Boğaz Köprüsü`ndeki masum insanlarımızı katlettiler. Bu karanlık dönem mutlaka aydınlatılmalı. Kimler ortaklık yaptı? Kimler bu kumpasları kurdu? Kimler bu insanların canını aldı? Açığa çıkması lazım” dedi.

FETÖ`nün kumpas soruşturması kapsamında, 5 Aralık 2009`da tutuklanan ve 10 gün sonra tahliye edilen Yarbay Ali Tatar hakkında 3 gün sonra yeniden tutuklama kararı çıkarılmıştı. Bunun üzerine Tatar, bir veda mektubu kaleme aldıktan sonra yaşamına son vermişti.

Ali Tatar, bugün, ölümünün 14`üncü yıl dönümünde, ailesi ve sevenleri tarafından Ankara Karşıyaka`daki mezarı başında anıldı. Anma törenine, CHP`den bir heyet de katıldı. Heyette CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve PM üyesi Hüseyin Can Güner yer aldı. Törende konuşan Ağbaba, şunları söyledi:

"MAHKEME KARARLARIYLA BİR ÜLKENİN SİLAHLI KUVVETLERİ YOK EDİLMEK İSTENDİ”

“Öncelikle tekrar başımız sağ olsun. Genel Başkanımız Özgür Özel`in bugün Manisa`da bir programı vardı, o nedenle aranızda değil. Geçtiğimiz yıl birlikte buradaydı. Onun hem baş sağlığı hem dayanışma dileklerini iletmek istiyorum. Biliyorsunuz, Sayın Özgür Özel ile birlikte bir cezaevi komisyonu var CHP`nin. O dönem biz de karınca kararınca bu kumpasları kuranlara karşı askerlerimizin, hocalarımızın yanında olmaya çalıştık. O gün hangi noktada duruyorsak, bugün de aynı noktada durduğumuzu belirtmek isterim. Hiç kuşkusuz, Türkiye tarihinin en karanlık dönemlerinden birini hep beraber yaşadık. Çeşitli davalarla Balyoz`la, Ergenekon`la, askeri casusluk davalarıyla düşmanın yapmadığını, mahkeme kararlarıyla bir ülkenin silahlı kuvvetleri yok edilmek istendi. Bir ölçüde başarılı olundu. Maalesef başarılı olundu. O gün koca koca hocalar, koca koca yazarı, çizeri maalesef kumpası göremezken hem burada bulunan birçok dostumuz, komutanlarımız kendi makamlarını terk etti kimisi, istifa etti; kimisi cezaevinde. Bunu övünerek söylemek isterim: Birçok cezaevine gittik, Hadımköy`e gittik, Hasdal`a gittik, Silivri`ye gittik, Şirinyer`e gittik. Ben bir tane boynu bükük bir asker görmedim, boynu bükük bir komutan görmedim. Öncelikle onlara da buradan bu duygularımı, selamlarımı, saygılarımı iletmek istiyorum.

"ALİ TATAR, TARİHİMİZİN EN KARANLIK DÖNEMİNE BİR IŞIK YAKMAYA ÇALIŞTI. KENDİ CANIYLA YAKMAYA ÇALIŞTIĞI IŞIK, BÜTÜN TÜRKİYE`Yİ AYDINLATTI”

Hakikaten insanlar çok önemli görevlerden; kimisi Genelkurmay Başkanlığı`ndan, kimisi kuvvet komutanlıklarından, kimisi çok önemli görevlerden gelmişler. Cezaevinde yatıyorlar. Ama o gün Türkiye`nin rüzgarında, Türkiye`nin havasında herkesin suçladığı, herkesin o düzene boyun eğdiği dönemde o gün cezaevindeki askerlerimiz boyunlarını eğmediler, dimdik durdular ve dimdik çıktılar. Ali Tatar o karanlığı, o büyük karanlığı bizim tarihimizin belki en karanlık dönemine, en karanlık günlerde aslında bir ışık yakmaya çalıştı. Onun kendi canıyla yakmaya çalıştığı ışık, daha sonra bütün Türkiye`yi aydınlattı. Biraz önce Ahmet Ağabey de söyledi: O 2009`da, 2010`da, 2011`de yapılan uygulamalar, 15 Temmuz`un da yolunu açtı. O gün tavsiye edilen Atatürkçü subayların yerine maalesef iktidar ve FETÖ ortaklığıyla getirilen generaller Meclis`i bombaladılar, Boğaz Köprüsü`ndeki masum insanlarımızı katlettiler. Bu karanlık dönem mutlaka aydınlatılmalı. Hala aydınlatılabilmiş değil. Kimler ortaklık yaptı? Kimler bu kumpasları kurdu? Kimler bu insanların canını aldı? Açığa çıkması lazım. Kimi arkadaşımız evladını kaybetti bu davalar sürecinde, kimi kendi hayatlarını kaybetti. Onu söylemek lazım ve unutmamak lazım.

"BU ADALET MÜCADELESİNİ HEP BERABER SÜRDÜRECEĞİMİZ SÖZÜNÜ VERMEK İSTİYORUM”

Türkiye`de maalesef zaman zaman acılarımızı ayrıştırıyoruz. Acılarımızı ayrıştırma değil, birleştirme dönemi. Acıyı hep beraber yaşama dönemi. O nedenle biricik evladını, ciğerparesini kaybeden sevgili Nihal Olçok`un burada olması çok kıymetli, önemli. Onu da tekrar başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Umarım bu dönemler aydınlığa çıkar. Hem Ali Tatar`ın hem Balyoz`da, Ergenekon`da, askeri casuslukta haksızca suçlanan, mesleklerinden edilen insanların hakları da bir gün verilir. Bu adalet mücadelesini hep beraber sürdüreceğimiz sözünü de vermek istiyorum.”

"BİZ BUGÜNE GELMEYİ ENGELLEYEBİLİRDİK. FERYAT ETTİK BİZ O SALONLARDAN, SESİMİZİ DUYURAMADIK. GEREKTİĞİ GİBİ, GEREKTİĞİ YERLERE DUYURAMADIK”

Anma törenine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Selcan Taşçı Hamışoğlu da katıldı. Hamışoğlu, şunları söyledi:

“Ben bu davalar sürecinde gazeteciydim. Gazeteci olarak o davaların birçoğunu takip ettim. Hem ailelerin, hem oradaki hukuksuzlukları, adaletsizlikleri duyuran kalemlerden bir tanesi olmaya çalıştım. Bu anlamda bir vicdani rahatlık içindeyim ama bunun hiçbir anlamı yok. Ben o gün gazeteci olarak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir genç olarak geleceğimin nasıl karardığını da izledim. Şimdi bir anne olarak çocuğumun nasıl bir karanlığa doğduğunu da gerçekten acıyla tecrübe ediyorum. Biz bugüne gelmeyi engelleyebilirdik. Ben o gün bir gazeteci olarak siyasetin ne olup bittiğinin nasıl bu kadar farkına varamadığını anlamakta çok güçlük çektim. Feryat ettik biz o salonlardan, Müyesser abla şahididir. Sesimizi duyuramadık. Gerektiği gibi, gerektiği yerlere duyuramadık. Dolayısıyla ibret alınmasaydı tekerrür eder miydi tarih şerhine ben çok inanırım. İbret almamız gerektiğini ve ben genç bir siyasetçi olarak kendi adıma ibret aldığımı ve o gün eleştirdiklerime benzemeyeceğimi söyleyebilirim. Siyasi alanda da o gün verdiğim mücadeleyi devam ettireceğimin sözünü verebilirim.

"MÜCADELE ETMEMİZ GEREKENİN İSİMLER, ÜNVANLAR DEĞİL; YÖNTEMLER, METOTLAR, HEDEFLER, GAYELER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Gökçen`e bu ülke çok şey borçlu. Murat Albay`ın çocuklarına, Duru`ya, Batu`ya çok şey borçlu. Yüzlerce insanın, yüzlerce anneye, babaya, yüzlerce evlada çok şey borçlu. Bugün itibarıyla o borçları ne olursa olsun, yani adaleti geç de olsa tecelli ettirebilsek bile hukuki anlamda ödeyebilmiş olma ihtimaliniz yok. Ama yeni borçlar yaratmama şansına sahibiz. FETÖ bitmiş olabilir, bitmiş varsayıyor olabiliriz. Ama FETÖ`cülük devam ettiği sürece, bu ülke bu acıları tekrar tekrar yaşayacaktır. Maalesef böyle bir geleneği var bu ülkenin. Bazı acılar, bazı travmalar 10-20 yılda bir tekrarlanıyor. Dolayısıyla mücadele etmemiz gerekenin isimler, ünvanlar değil; yöntemler, metotlar, hedefler, gayeler olduğunu düşünüyorum. Ve hepinizin de bu mücadeleyi vermekten geri durmayacağına zaten inanıyorum. Ayaklarınıza sağlık burada olduğunuz için. İnşallah her geçen yıl bu kalabalık daha da artar. Bu kalabalığın yansıttığı insanların sayısı artar, bir şuura dönüşür.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA