2 Haziran 2024 Pazar

11:27   TBMM`DE BU HAFTA... KRIPTO VARLıKLARA ILIŞKIN KANUN TEKLIFI GÖRÜŞÜLECEK, MERKEZ BANKASı BAŞKANı KARAHAN PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU`NA SUNUM YAPACAK   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SPOR KULÜBÜ, SÜPER LIG`E ÇıKTı   09:29   "FILISTIN İÇIN BIN GENÇ" GRUBU: 10 ARKADAŞıMıZ ŞAFAK OPERASYONUYLA GÖZALTıNA ALıNDı   01:44   ÖZGÜR ÖZEL: “GÖZALTıNA ALıNAN ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ TABAN MAAŞ VE GÜVENCELI ÇALıŞMA TALEPLERININ YANıNDAYıZ”   01:32   BELEDIYELERDEKI NORM KADRO ILKE VE STANDARTLARıNA ILIŞKIN YÖNETMELIKTE DEĞIŞIKLIK YAPıLDı   16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:55   MERSIN’DE MARDINLILER DAYANıŞMA GECESINDE BIRARAYA GELDI   15:07   MSB: ZEYTIN DALı BÖLGESINDE 6 PKK`Lı TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU   12:09   CHP`DEN ``ŞEHIT YAKıNı VE GAZILER`` TALIMATı   11:31   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, ESKI BAŞBAKAN TANSU ÇILLER`E BAŞSAĞLıĞı DILEDI   11:17   MEZITLI BELEDIYESI, ARATOS SPOR TESISLERI`NDEKI TENIS KORTLARıNı YENILIYOR   09:48   ŞEHIR HASTANELERINE ULAŞıM SORUNUNA VATANDAŞLARıN TEPKISI SÜRÜYOR   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI, YAPıLARı YANGıNA KARŞı DENETLIYOR   09:32   TANSU ÇILLER’IN EŞI ÖZER ÇILLER VEFAT ETTI   14:52   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL: "HER DOĞANA ANAYASA YAPARıZ, ERDOĞAN`A ANAYASA YAPMAYıZ"  
 
     
   

YÜKSEK SEÇİM KURULU, YEREL SEÇİMLERİN YAPILACAĞI 31 MART PAZAR GÜNÜ UYGULANACAK YASAKLARI BELİRLEDİ


Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yerel seçimlerin yapılacağı 31 mart 2024 Pazar günü oy verme saatleri ve sonrasında uygulanacak yasakları belirledi. YSK`nın Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanan kararına göre, 31 Mart Pazar günü saat 06.00`dan gece 23:59`a kadar; alkollü içki satılması içilmesi ve yasak olacak. Ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, kesici ve delici aletler taşınamayacak. Oy verme günü oy verme süresince kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak. Saat 21.00`e kadar seçim sonuçlarıyla ilgili yayın yapılamayacak, ancak YSK, saat 21.00`den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verebilecek.

 

Tarih : 21 Aralık 2023 Perşembe 01:43   Okunma : 226

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yerel seçimlerin yapılacağı 31 mart 2024 Pazar günü oy verme saatleri ve sonrasında uygulanacak yasakları belirledi. YSK`nın Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanan kararına göre, 31 Mart Pazar günü saat 06.00`dan gece 23:59`a kadar; alkollü içki satılması içilmesi ve yasak olacak. Ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, kesici ve delici aletler taşınamayacak. Oy verme günü oy verme süresince kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak. Saat 21.00`e kadar seçim sonuçlarıyla ilgili yayın yapılamayacak, ancak YSK, 21.00`den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verebilecek.

YSK`nın 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde oy verme süresi ve sonrasında uygulanacak yasaklarla ilgili kararı bugünkü Resmi Gazete`de yayımlandı. YSK`nın kararıyla oy verme günü saat 06.00`dan gece 23.59`a kadar uygulanacak yasaklar şöyle:

Her ne suretle olursa olsun alkollü içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit alkollü içki satılması ve verilmesi ile içilmesi yasak olacak.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında hiç kimse, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu`nun 6`ncı maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinin (1), (2), (3) ve (5) numaralı alt bentlerinde gösterilen silahları (ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici veya bereleyici alet, yakıcı, aşındırıcı, yaralayıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler) köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.

Oy verme günü oy verme süresince kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerlerinin kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

Seçim yasaklarına ve kurallara uyulmak şartıyla oy verme günü saat 18.00`den sonra düğün yapılabilecek.

Oy verme günü saat 18.00`e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafindan seçimler ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak.

Saat 18.00 ile 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafindan seçimlerle ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.

Saat 21.00`den sonra seçimler ve seçim sonuçlarıyla ilgili bütün yayınlar serbest olacak. Ancak Yüksek Seçim Kurulu`nca gerek görülmesi halinde saat 21.00`den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA