29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:16   ERDOĞAN TOPRAK: "SAYIŞTAY, REKABET VE İHALE YASALARI DEĞİŞMEDEN KAMUDA TASARRUF OLMAZ"   12:12   ALİ YERLİKAYA`DAN `1 MAYIS` AÇIKLAMASI...   12:10   ÖZGÜR ÖZEL: “TFF 2. LİG`DE ŞAMPİYON OLARAK 1. LİG`E YÜKSELEN AMEDSPOR`U TEBRİK EDİYOR, YENİ SEZONDA KULÜBE BAŞARILAR DİLİYORUM”   11:30   TÜRK TELEKOM ESÜPER KUPA`NIN SAHİBİ FENERBAHÇE OLDU    11:27   CHP ORDU MİLLETVEKİLİ SEYİT TORUN`DAN MADENCİLİK FAALİYETLERİNE İLİŞKİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ   11:19   DİSK ANAYASA MAHKEMESİ KARARINDAN BİR BÖLÜM PAYLAŞTI: 1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇAĞRISINI YİNELEDİ   09:56   ÖMER FETHİ GÜRER: "TARIM İŞÇİLERİNİN OLUMSUZ YAŞAM KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMELİ"   09:51   ERHAN ADEM, ET VE SÜT KURUMU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUKLARINI AÇIKLADI: “HALKIN SAĞLIĞIYLA OYNAYANLARA KARŞI MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEKTİR"   09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   01:23   ÖZGÜR ÖZEL: “SÜPER LİG`E YÜKSELEN GÖZTEPE`Yİ TEBRİK EDİYOR, ÖNÜMÜZDEKİ SEZONDA BAŞARILAR DİLİYORUM”   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”  
 
     
   

AVUKATLARDAN ANKARA ADLİYESİ ÖNÜNDE `CAN ATALAY` PROTESTOSU: “HAKİMLERDEN CESARET BEKLEMİYORUZ, ANAYASA`YA UYMALARINI BEKLİYORUZ. SORUMSUZ VE KEYFİ DAVRANIŞLARLA TAHLİYE KARARI VERMEKTEN KAÇINMA HALİNE DERHAL SON VERİLMELİDİR”


Avukatlar, Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) ikinci kez hak ihlali kararı vermesine karşın tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay`ın tahliye edilmemesini Ankara Adliyesi önünde protesto etti. Avukat Eren Gönen, “Hakimlerden cesaret beklemiyoruz. Anayasa`ya uymalarını bekliyoruz. Üzerinde cübbe bulunan ve hakim koltuğunda oturan kişilerin Anayasa Mahkemesi kararını keyfi şekilde bekleterek uygulamaması kabul edilemez bir sorumsuzluktur. Mahkemeler birer kamu kurumu olup işlerini ciddiyetle yapmakla yükümlüdürler. Sorumsuz ve keyfi davranışlarla Can Atalay hakkındaki tahliye kararı vermekten kaçınma haline derhal son verilmelidir” dedi.

 

Tarih : 25 Aralık 2023 Pazartesi 13:59   Okunma : 278

Avukatlar, Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) ikinci kez hak ihlali kararı vermesine karşın tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay`ın tahliye edilmemesini Ankara Adliyesi önünde protesto etti. Avukat Eren Gönen, “Hakimlerden cesaret beklemiyoruz. Anayasa`ya uymalarını bekliyoruz. Üzerinde cübbe bulunan ve hakim koltuğunda oturan kişilerin Anayasa Mahkemesi kararını keyfi şekilde bekleterek uygulamaması kabul edilemez bir sorumsuzluktur. Mahkemeler birer kamu kurumu olup işlerini ciddiyetle yapmakla yükümlüdürler. Sorumsuz ve keyfi davranışlarla Can Atalay hakkındaki tahliye kararı vermekten kaçınma haline derhal son verilmelidir” dedi.

Adalet için Hukukçular, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi, Demokrasi İçin Hukukçular, Hukukçu Dayanışması, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara Şubesi ve Toplumsal Hukuk`tan avukatlar, halen cezaevinde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay`ın tahliye edilmemesiyle ilgili Ankara Adliyesi önünde bugün ortak açıklama yaptı. Anayasa Mahkemesi (AYM) geçen hafta Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı vermişti.

Avukat Eren Gönen, şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi, 21 Aralık 2023 tarihinde TİP Hatay milletvekili meslektaşımız Ş. Can Atalay`ın başvurusu hakkında ‘seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı` ve ‘kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı`nın ihlal edildiğine oy çokluğu ile ‘Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkının` ihlal edildiğine ise oy birliğiyle ve ayrıca tahliyesine hükmetti. Mahkeme bu kararında, yoruma mahal vermeksizin, ilk derece mahkemesinin Can Atalay`ın tahliyesini sağlamasını ve Anayasa`nın 83. maddesinde düzenlenen yasama dokunulmazlığının gereği olarak, haksız yargılamanın durdurulmasını hükme bağlamıştır. Anayasa`nın 153. maddesine göre Anayasa Mahkemesi`nin kararları kesin olmakla birlikte yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar.

“HAKİMLERDEN CESARET BEKLEMİYORUZ. ANAYASA`YA UYMALARINI BEKLİYORUZ”

Bu hükmün bir istisnası bulunmamaktadır. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi`nin kararlarına uyulmaması hukuken mümkün değildir. Anayasa Mahkemesi`nin 21.12.2023 tarihinde vermiş olduğu karar neticesinde ilk derece mahkemesinin, Hatay Milletvekili meslektaşımız Can Atalay`ı derhal tahliye etmesi zorunluluktur. Hakimlerden cesaret beklemiyoruz. Anayasa`ya uymalarını bekliyoruz. Anayasa`ya uymayan bir yargının olduğu düzene, yargı düzeni denmeyeceğini de çok iyi biliyoruz. Hukukun yok sayıldığı, yargının, devletin 3 temel erkinden biri olmaktan çıkartıldığı bu düzeni meşru görmemiz söz konusu değildir.

“ÜZERİNDE CÜBBE BULUNAN VE HAKİM KOLTUĞUNDA OTURAN KİŞİLERİN ANAYASA MAHKEMESİ KARARINI KEYFİ ŞEKİLDE BEKLETEREK UYGULAMAMASI KABUL EDİLEMEZ BİR SORUMSUZLUKTUR”

Kararı uygulamakla yükümlü olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise 4 gündür dosyayı incelememiş ve hala bir karar vermemiştir. Gelinen noktada hukuki bir tartışmanın kalmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Üzerinde cübbe bulunan ve hakim koltuğunda oturan kişilerin Anayasa Mahkemesi kararını keyfi şekilde bekleterek uygulamaması kabul edilemez bir sorumsuzluktur. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`ni bir kez daha uyarma gereği duyuyoruz. Mahkemeler birer kamu kurumu olup işlerini ciddiyetle yapmakla yükümlüdürler. Sorumsuz ve keyfi davranışlarla Can Atalay hakkındaki tahliye kararı vermekten kaçınma haline derhal son verilmelidir. Ayrıca Anayasa Mahkemesi kararını uygulamayan kişiler, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma` suçunu da işlemektedir. Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmasının zorunlu olduğunu ve farklı yönde verilecek her türlü kararın suç teşkil edeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Hatay halkının iradesi bir dakika daha gasp edilmemeli ve meslektaşımız Can Atalay derhal serbest bırakılmalıdır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA