3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

ARTVİN BARO BAŞKANI AYLA VARAN: "İSTANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ VE YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ`NİN YENİ KARARIYLA PERÇİNLENEN VE ANAYASAL DÜZENE  MEYDAN OKUYAN BU BAŞKALDIRIYA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"


Artvin Baro Başkanı Ayla Varan, "Bilinmelidir ki savunma mesleğinin temsilcileri olarak bizler ve aslında herkes için bu mesele tarafların kimden olduğuna bakılmaksızın hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini anayasal düzeni müdafaa meselesidir. Bugün buradan bir kez daha ilan ediyoruz; İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 2. Ceza Dairesi`nin yeni kararlarıyla perçinleşen ve anayasal düzene meydan okuyan bu başkaldırıya geçit vermeyeceğiz" dedi.

 

Tarih : 11 Ocak 2024 Perşembe 15:24   Okunma : 336

UĞUR İSTANBULLU

Artvin Baro Başkanı Ayla Varan, "Bilinmelidir ki savunma mesleğinin temsilcileri olarak bizler ve aslında herkes için bu mesele tarafların kimden olduğuna bakılmaksızın hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini anayasal düzeni müdafaa meselesidir. Bugün buradan bir kez daha ilan ediyoruz; İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 2. Ceza Dairesi`nin yeni kararlarıyla perçinleşen ve anayasal düzene meydan okuyan bu başkaldırıya geçit vermeyeceğiz" dedi.

Artvin Demokrasi Platformu üyeleri bugün bir araya gelerek Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) hakkında ikinci kez ‘hak ihlali` kararı verdiği cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay`ın tahliye edilmemesine karşı basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, sendikalar, Artvin Barosu, siyasi parti temsilcileri ve Artvinliler katıldı.

"ANAYASA MAHKEME ÜYELERİ BİLE KENDİLERİNİ GÜVENDE HİSSETMİYOR"

Eğitim Sen Artvin Şube Başkanı Köksal Gümüş şunları söyledi:

"Yargıtay`ın Anayasa mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla da iyice ayyuka çıktığını bizler görebildik, sivil halk olarak ve bu ülkenin yurttaşları olarak. Bu ülkede Anayasa Mahkemesi üyeleri kendilerini güvende hissetmiyorlarsa biz vatandaşlar ne yapacağız gibi hisse kapılmak durumunda kaldık. Demokrasinin kılıcı sürekli tepemizde duruyor ve buna sesiz kalamazdık ve bizler de Artvin demokrasi ve emek örgütleri olarak bir araya gelme ihtiyacı duyduk, sesimizi Artvin`den duyurma ihtiyacı hissettik ve bunun içinde Artvin baromuzun önderliğinde bir basın açıklaması tertipleme ihtiyacı duyduk."

"ANAYASAL DÜZENE MEYDAN OKUYAN BU BAŞKALDIRIYA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

Artvin Baro Başkanı Ayla Varan şunları söyledi:

"Bugün söz konusu olan Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin Anayasa`ya hukuka aykırı bir karar vermesi değil, Anayasa`nın yok sayılabileceğini, Anayasa`nın istendiğinde askıya alınacağını ve bu güce sahip olunduğunun gösterilmesi suretiyle anayasal düzene meydan okunmasıdır. Geldiğimiz aşama itibarıyla İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nden talep edilebilecek bir hukuk yolu kalmamıştır. Bugün buradan diğer anayasal organlara, kurumlara ve kişilere anayasal düzene karşı açıkça suç işleyen heyet üyeleri hakkında gereğinin yapılması görevini hatırlatmak istiyoruz. Anayasal düzeni tanımayan hakim  ve savcılar için disiplin ve ceza  soruşturmaları derhal yürütülmelidir ayrıca Anayasa Mahkemesi kararının gereği yerine getirilmeli tıpkı Enis Berberoğlu ve diğer kararlarda olduğu gibi Hatay milletvekili seçilen Şerafettin Can Atalay`ın tahliyesi ve milletvekilliği görevinin gerekliliği yerine getirilmesi sağlanmalıdır. Bilinmelidir ki savunma mesleğinin temsilcileri olarak bizler ve aslında herkes için bu mesele tarafların kimden olduğuna bakılmaksızın hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini anayasal düzeni müdafaa meselesidir. Bugün buradan bir kez daha ilan ediyoruz; İstanbul 13. Ağır ceza mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin yeni kararlarıyla perçinleşen ve anayasal düzene meydan okuyan bu başkaldırıya geçit vermeyeceğiz.

"HUKUK DEVLETİ İLKESİ HEPİMİZİN GÜVENCESİDİR"

Zira bu karar kişi hak ve hürriyetlerine telafisi mümkün olmayacak zarar verdiği gibi yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı yoksa anayasanın da kanunlarında demokrasinin de bir anlam ifade etmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasıyla konu bireysel bir hak ihlali olmaktan çıkmış bütün yurttaşlarımız açısından hukuk güvenliği sorunu haline gelmiştir. Anayasa`da yer alan hukuk devleti ilkesi hepimizin güvencesidir. Geldiğimiz aşama itibarıyla İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nden talep edilebileceği bir hukuki mesele kalmamıştır. Tekrar anayasal düzene karşı suç işleyen heyet üyeleri hakkında gereğinin yapılması görevini ilgililere Hakim ve Savcılar Kurulu`na hatırlatıyoruz. Anayasa Mahkemesi`nin avukat Şerafettin Can Atalay hakkında vermiş olduğu ikinci ihlal kararına rağmen Yargıtay 3. Ceza Dairesi Anayasa Mahkemesi gereğince verilen kararın hukuki değeri olmadığı ve bu bağlamda anayasanın 153/6  maddesi kapsamında uygulanacak bir kararın var olmadığı ifadeleri ile hukuk sistemimizde yeri olmayacak bir karar vermiştir. Bugün buradan bir kez daha  ilan ediyoruz İstanbul 13. Ağır ceza mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin yeni kararıyla perçinlenen ve anayasal düzene  meydan okuyan bu başkaldırıya geçit vermeyeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA