30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

HOPA`DA AYNI İSMİ TAŞIYAN İKİ KUZENDEN BİRİ CHP, BİRİ AKP`DEN ADAY OLDU


Artvin`in Hopa İlçesi`nde aynı ismi taşıyan kuzenlerden biri CHP`den, diğeri AKP`den aday oldu. CHP Belediye Başkan Adayı Utku Cihan, “AKP aday adayı olan Utku Cihan benim uzaktan kuzenim. Doğrudan bir akrabalığımız yok ama aynı sülale içerisinde dedelerimizin dedeleri düzeyinde bir akrabalığımız var. Ama çok sevdiğim görüştüğüm, geçmişten bu yana da beraber olduğum arkadaşım” dedi. AKP Belediye Başkan Aday Adayı Utku Cihan ise “Aslında bu rakip aday için de, bizim için de biliyorsunuz bu bir yerel seçim.  Bu bir hizmet yarışı. Burada demokratik yarış var. İki tarafın da aslında düşünceleri de kaygıları da geleceğe dair düşüncelerinin de ortak olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

 

Tarih : 28 Ocak 2024 Pazar 14:31   Okunma : 205

UĞUR İSTANBULLU

Artvin`in Hopa İlçesi`nde aynı ismi taşıyan kuzenlerden biri CHP`den, diğeri AKP`den aday oldu. CHP Belediye Başkan Adayı Utku Cihan, “AKP aday adayı olan Utku Cihan benim uzaktan kuzenim. Doğrudan bir akrabalığımız yok ama aynı sülale içerisinde dedelerimizin dedeleri düzeyinde bir akrabalığımız var. Ama çok sevdiğim görüştüğüm, geçmişten bu yana da beraber olduğum arkadaşım” dedi. AKP Belediye Başkan Aday Adayı Utku Cihan ise “Aslında bu rakip aday için de, bizim için de biliyorsunuz bu bir yerel seçim. Bu bir hizmet yarışı. Burada demokratik yarış var. İki tarafın da aslında düşünceleri de kaygıları da geleceğe dair düşüncelerinin de ortak olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

Artvin Hopa İlçesi`nde aynı ismi taşıyan CHP ve AKP`nin belediye başkan adaylarının aynı zamanda aynı köyden ve kuzen olmaları dikkat çekti. Her iki aday ise Hopa`nın önemine vurgu yaparak yaşanan süreci anlattı.

“AK PARTİ`NİN HOPA ADAY ADAYI BENİM UZAKTAN KUZENİM OLUR”

Kazım Koyuncu`nun heykelinin önünde konuşan ve Kazım Koyuncu`nun Hopa`nın önemli değerlerinden olduğunu belirten CHP`nin Hopa Belediye Başkan Adayı Utku Cihan şunları söyledi:

"Benim ismim Utku Cihan. AK Parti Aday Adayı olan Ati Utku Cihan ise benim uzaktan kuzenim. Doğrudan bir akrabalığımız yok ama aynı sülale içerisinde dedelerimizin dedeleri düzeyinde bir akrabalığımız var. Ama çok sevdiğim görüştüğüm, geçmişten bu yana da beraber olduğum arkadaşım. Dolayısıyla bu kişisel bir karar. Onun kişisel kararı ve benim kişisel kararım. Kendi siyaseti ve kendi karar verdiği bir şeydir. Süreç boyunca da görüştük. Aslında birlikte çalışma olanaklarını da konuştuk. Ama sonuç olarak zaten adaylıklarımızı açıkladığımız günde telefonla konuştuk ve böyle bir süreç oldu. Ama ben şu anda Cumhuriyet Halk Partisi`nin adayıyım. Ati Utku Cihan ise AKP`nin 5 aday adayından bir tanesi. Dolayısıyla süreç içerisinde adaylık olursa eğer onun lehine, sonrasında yine bu konu gündeme yüksek bir şekilde gelecektir. Bir karışıklık olma ihtimali bence yok. Çünkü pusulalarda daha çok logo üzerine bir işaretleme oluyor. Onun dışında bir karışıklık yaratacağını düşünmüyorum.

“HOPA`NIN KAZANMASI VE HOPALILARIN KAZANMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

İkimiz de aynı köydeniz. Bizim köyümüz için önemli adım aslında iki tane belediye başkan adayı. Bir tanesi aday adayı, bir tanesi aday. Böyle olursa iki aday olacak. İsimden daha çok  farklı açılardan karşılaştırmak gerekir. Ben 15 yıldır belediyecilik deneyim sahibiyim. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nde bir belediyecilik deneyimim var. Yüksek şehir plancısıyım, eğitim ve belediyecilik anlamında, deneyim anlamında farklılıklar var. İsim aynı olabilir belki siyasete ve hayata bakış açısında farklılıklar var. Dolayısıyla böyle değerlendirmek gerek. Bunu da zaten önümüzdeki süreç içerisinde biz farklılığımızı daha da ön plana çıkaracağız. Bir karışıklık ya da sorun anlamında tereddüdümüz yok. Kesinlikle Hopa siyaseti böyle bir siyaset aslında. Burada her gün beraber hep birlikte bir mücadele yapıyoruz. O anlamda Hopa`nın kendi özellikleri dahilinde Hopa`da mutlaka dostluğun kazanması, arkadaşlığın kazanması, Hopa`nın kazanması, Hopalıların kazanması bizim için önemli. Biz öncesinde de sonrasında da birlikte mücadeleye her zaman varız.”

“HOPA KOZMOPOLİT BİR YER, ARTVİN`İN VE BENİM İÇİN ÇOK FARKLI BİR YERİ VAR”

Adalet Kalkınma Partisi Hopa Belediye Başkan Aday Adayı Ati Utku Cihan şu şekilde konuştu:

“1977 Artvin Hopa doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Hopa`da tamamladım. Liseyi Trabzon`da okudum. Devamında Atatürk Üniversitesi İnşaat Mühendisliğinden 1999 yılında mezun oldum. Daha sonrasında inşaat sektöründe yaklaşık 15 yıl yurt içi ve yurt dışında çeşitli projelerde alt ve üst kademelerde görevlerde bulundum. 2014 yılından itibaren Hopa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü`nde bugüne kadar hayatımı idame ettirdim. Yaklaşan yerel seçimlerle beraberde şu anki süreçte Hopa Belediye Başkanlığı için Adalet ve Kalkınma Partisi`nden aday adayı olarak karşınızdayım. Benim siyasetle ilgili bir hikayem yok. Siyasi arenada ilk defa boy göstereceğim. Hopa kozmopolit bir yer. Artvin`in ve benim için çok farklı bir yeri var. Hopa`nın özellikle ticari anlamda, insan ilişkileri açısından önemli. Tabii her yerin kendine göre güzelliği, farklılığı var. Hopa sirkülasyon anlamında çok iyi. Ve aslında bu sirkülasyonun karşılığı yansıma noktasında biraz gerilerde. Aslında çalışmalarımız ve gelecekle ilgili planlarımız biraz daha bu çıtayı yukarılara çekmek.

“KESİNLİKLE DOSTLUK VE BARIŞIN DİLİNİN KAZANACAĞINDAN ŞÜPHEM YOK”

Aslında bu rakip aday için de, bizim için de biliyorsunuz bu bir yerel seçim. Bu bir hizmet yarışı. Burada demokratik yarış var. Çok farklı anlamlar yüklememek gerek. İki tarafın da aslında düşünceleri de kaygıları da geleceğe dair düşüncelerinin de ortak olduğu kanaatindeyim. Bu konuyu farklı anlamlara çekmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Bence demokrasi çerçevesinde geçecek bir yarış olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle dostluk ve barışın dilinin kazanacağından şüphem yok açıkçası hem bu süreçte hem devamında açıkçası. Bu anlamda düşüncelerim net. Dostluk ve barışın önemini tekrar belirtmek istiyorum.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA