30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

YOZGATLI ESNAF, BAĞ-KURLULAR İÇİN PRİM GÜN SAYISININ 7 BİN 200`E DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTEDİ: "CUMHURBAŞKANIMIZ SÖZ VERDİ. SEÇİMDEN ÖNCE YASALAŞMASINI BEKLİYORUZ. MAĞDURUZ"


Yozgat`ta 32 yıldır berberlik yapan Çetin Uyar, Bağ- Kur`luların emekliliği için prim gün sayısının 7 bin 200`e indirilmesini isteriklerini belirterek, “Ben 46 yaşındayım, 43 yaşında düz sigortalı çalışanlar emekli oldu. Ben 46 yaşındayım 7 bin 500 günüm var, olamıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız söz verdi en kısa zamanda hayata geçirmesini bekliyoruz. Şu anda küçük esnaflar olarak çok mağduruz” dedi.

 

Tarih : 28 Ocak 2024 Pazar 14:46   Okunma : 367

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat`ta 32 yıldır berberlik yapan Çetin Uyar, Bağ- Kur`luların emekliliği için prim gün sayısının 7 bin 200`e indirilmesini isteriklerini belirterek, “Ben 46 yaşındayım, 43 yaşında düz sigortalı çalışanlar emekli oldu. Ben 46 yaşındayım 7 bin 500 günüm var, olamıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız söz verdi en kısa zamanda hayata geçirmesini bekliyoruz. Şu anda küçük esnaflar olarak çok mağduruz” dedi.

Bağ-Kur`lu binlerce esnaf, prim gün sayısının 7 bin 200 güne düşürülmesini bekliyor. Yozgat`ta 32 yıldır berber olarak çalışan Çetin Uyar, Bağ-Kur`a pirim ödeyen esnafın mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurgulayarak, 7 bin 200 güne düşürülmesi konusunda Cumhurbaşkanının verdiği vaadin bir an önce gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

“DÜZ SİGORTALI OLSAYDIM 5 BİN 900 GÜNDEN EMEKLİ OLACAKTIM”

Yerel seçimler öncesinde yasanın çıkmasını istediklerini ifade eden esnaf Çetin Uyar, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımız genel seçimler öncesi Kayseri mitinginde ‘küçük esnafımızın prim gününü 9 binden 7 bin 200`e düşürüyoruz. Yeni dönemde ilk icraatlarımızdan biri küçük esnafımızın 7 bin 200 günü olacak` dedi. Çetin Uyar, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın genel seçimler öncesinde Kayseri`de yaptığı konuşmayı da dinleterek, “Cumhurbaşkanı şöyle bir söz vermişti; Bu göstermiş olduğum videoda Sayın Cumhurbaşkanımız ‘7 bin 200`e, seçimden sonra yeni dönemde 7 bin 200 indireceğiz` dedi. Hatta şu anki görüntüde de ‘indirdik` cevabı kameralara yansımış durumda. Maalesef 8-9 aydır, 10 aydır bekliyoruz, 7 bin 200 ile alakalı çalışmalar devam edildiği söyleniyor ama yasalaşan şu anda hiçbir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir an evvel, seçim öncesi küçük esnaflar prim indirimi bekliyor. 9 binden 7 bin 200 güne düşerse biz emekliliğe hak kazanacağız. Ben 46 yaşındayım, 43 yaşında düz sigortalı çalışanlar emekli oldu. Ben 46 yaşındayım 7 bin 500 günüm var, olamıyorum. Düz sigortalı olsaydım 5 bin 900 günden emekli olacaktım. Bu hakkımızı Sayın Cumhurbaşkanımız söz verdi en kısa zamanda hayata geçirmesini bekliyoruz. Şu anda küçük esnaflar olarak çok mağduruz. Tanıdığım bütün esnaf arkadaşlarım benim gibi durumu bu şekilde vahim. Bağ-Kur primimiz de 6 bin 900 lira oldu, ödeyemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan en kısa sürede seçimden önce 7 bin 200`ün yasalaşmasını bekliyoruz. Bir milyon küçük esnafı ilgilendiriyor, Türkiye genelinde. Bir milyon küçük esnaf bundan faydalanacak, Bağ-Kur primi, 7 bin 200`den faydalanacak.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA