27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ, USULSÜZ SEÇMEN TAŞIMA İDDİALARI İÇİN MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİ. “ZEYTİNYAĞI FABRİKASINA BİLE SEÇMEN KAYDI YAPILMIŞ”


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’nin dört bir yanından gelen usulsüz seçmen taşıma iddialarının araştırılması için TBMM Başkanlığına araştırma önergesi sundu.

 

Tarih : 1 Şubat 2024 Perşembe 10:56   Okunma : 565

Gülcan Kış önergesinde, “31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi, taşıma seçmen, hayali seçmen, sahte seçmen iddiaları Mersin ilimiz başta olmak üzere, Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden gelmeye başlamıştır. YSK’nın tüm partilere ilettiği seçmen listeleri incelendiğinde, bazı yerlerdeki seçmen artışları şüpheli bulunmuş, boş adreslere, metruk binalara farklı il ve ilçelerden seçmen kaydırıldığı tespit edilmiştir. Millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansımasından sorumlu olan YSK, gereken tüm önlemleri alıp, bu konuda gerekli gayret ve duyarlılığı göstermelidir.” dedi.

 

“BİR DAİREDE 30 KİŞİ HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı’nın, Akdeniz ilçesi başta olmak üzere birçok ilçeden gelen taşıma seçmen, hayali, sahte seçmen tespitleriyle İlçe Seçim Kurulu’na itiraz başvurusunu yaptığını kaydeden Gülcan Kış, “Örneğin, Yenişehir ilçemizde zeytinyağı fabrikasında 33 seçmen kaydı tespit edilmesine rağmen bu itirazla ilgili hiçbir değerlendirme yapılmamıştır. İşyerine ikametgah kaydı yapılması kanuna aykırılık teşkil etmektedir. Bir fabrikanın ikametgah adresi olması, nüfus hizmetleri kanununa ve medeni kanuna da açıkça aykırıdır. Usulsüz seçmen kaydı olduğu sabit olmasına rağmen bu durumun dikkate alınmamış olması şaibe yaratmaktadır. Seçim kurulları genelde delil ve belge sunulmadığından itirazları reddetmiştir. Ancak SİPPORT üzerinden verilen seçmen listesi dahi tek başına bir delildir. Aynı hanede 30’un üzerinde seçmen özellikle farklı soy isimlerine sahip kaydı olması hayatın olağan akışına aykırıdır. Bu kişilerin kontrollerinin yapılıp yapılmadığı dahi belli değildir. İnceleme yapılmaksızın sırf delil, belge bulunmaması sebebiyle emniyet araştırması dahi yaptırılmamış ve itirazlar reddedilmiştir. Seçim Kurullarının, normal dışı seçmen kaydı olduğu bildirilen yerlerde delil ve belge aramaksızın resen harekete geçmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

 

“İŞLEMLERİ YAPAN MEMURLAR SORUMLU”

Seçmen taşımalarının kimlerin tarafından ve hangi nüfus memurları aracılığı ile yapıldığının tespit edilmesi gerektiğine işaret eden Gülcan Kış, “Birçok farklı ilçede tek bir haneye, yüzlerce kişinin yazıldığı, YSK seçmen kayıtları incelendiğinde ortaya çıkmıştır. Bir seçmenin ikamet kaydının, ikamet ettiği yer dışında başka bir yere kaydedilmesi halinde bu hususun suç teşkil ettiği açıktır. Kaydı taşınan seçmenlerin söz konusu adreslerde olmadıklarının tespiti halinde suçun oluştuğu ve işlemi yapan memurların da sorumlu olduğu son derece açıktır. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde usulsüz seçmen taşıma, seçmen ekleme gibi örnekler üzerinden bir değerlendirme yapıldığında sandığın güvenilirliği zedelenmektedir. Bu iddialara yönelik siyasi partiler tarafından yapılan itiraz başvurularına ise ret cevabı verilmesi vatandaşlarımızı sandığa gitmekten, oylarını kullanmaktan alıkoymakta, demokrasiye olan güvene zarar vermektedir.” ifadelerini kullandı.

Gülcan Kış, sadece Mersin’den değil, Türkiye’nin dört bir yanından usulsüz seçmen taşıma itirazlarının geldiğine dikkat çekerek, TBMM’nin bu konuda araştırma yapmasını önerdi.

Paylaş :
Etiketler :  CHP, Gülcan Kış, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA