27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği`ni (ESOB) ziyaret etti. Esnaf ve yerel yönetimin iyi ilişkiler içerisinde olmasının son derece önemli olduğuna dikkati çeken Seçer, “Göreve geldiğimiz günden itibaren hem esnafla hem de esnafların bağlı olduğu STK`larla iyi ilişkiler içerisinde olduk” dedi.

 

Tarih : 28 Mart 2024 Perşembe 18:09   Okunma : 346

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği`ni (ESOB) ziyaret etti. Esnaf ve yerel yönetimin iyi ilişkiler içerisinde olmasının son derece önemli olduğuna dikkati çeken Seçer, “Göreve geldiğimiz günden itibaren hem esnafla hem de esnafların bağlı olduğu STK`larla iyi ilişkiler içerisinde olduk” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP`nin Adayı Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği`ni ziyaret etti. Başkan Seçer`e ziyaretinde CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Serkan Tuncer ve CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut eşlik etti. 

Ziyarette konuşan Seçer, kendisinin de ahilik geleneğiyle büyümüş bir insan olduğunu belirterek, esnaflığın kazanç kapısı olmasının yanı sıra öğretici bir okul niteliğinde de olduğunu söyledi. Esnaf ve yerel yönetimin iyi ilişki içerisinde olmasının önemini vurgulayan Başkan Seçer, “Göreve geldiğimiz günden itibaren hem esnafla hem de esnafların bağlı olduğu STK`larla iyi ilişkiler içerisinde olduk” diye konuştu. 

‘HALK KART` UYGULAMASI İLE 460 ESNAFA KATKI SAĞLANIYOR

Esnafla sık sık bir araya geldiklerini ve esnafa katkı sunma gayreti içerisinde olduklarını belirten Seçer, ‘Halk Kart` uygulamasından söz etti. Halk Kart uygulamasının günübirlik değil sürdürülebilir bir uygulama olduğuna değinen Seçer, şu bilgileri verdi:

“Halk Kart`a ayda 5 milyon 600 bin lira para yüklüyoruz. Yurttaşlar gidip bakkaldan alışveriş ediyorlar. Bizim de anlaşmalı olduğumuz 460 esnaf var. Yılda 67 milyon lira küçük bakkalların kasasına Büyükşehir kaynaklı para giriyor. Bu projeleri çoğaltmamız lazım. Biz belediye olarak bunlar üzerine çalışalım ama Esnaf Odası da bu konuda bize önerilerle gelebilir. Biz her konuda iş birliği yaparız.”

“KİM OLURSA OLSUN KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK”

İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri konusu hakkında konuşan Seçer, Mersin`de hazine arazisi sıkıntısı yaşandığını ve bu yüzden organize sanayi bölgeleri için uygun arsa bulunamadığını söyledi. Büyükşehir olarak Huzurkent`te bir lojistik merkezi yaptıklarını kaydeden Seçer, Akdeniz ilçesinde gerçekleştirdikleri imar çalışmalarının ardından 3 bin 500 hektar alanı imara açtıklarını, ilçe belediyesinin de sorumluluk alanındaki imar çalışmalarını bitirmesinin ardından bölgede, sanayi, depolama, lojistik alanlarının oluşturabileceğini aktardı. Bugüne kadar olduğu gibi ikinci dönemlerinde de aynı doğrultuda çalışacaklarını söyleyen Seçer, sorunların çok olduğu sektörlerle bir araya gelerek problemleri çözmeye çalıştıklarını kaydetti. Tüm meslek dalları için kapılarının açık olduğunu Seçer, “Kim olursa olsun biz kapımızı her zaman açtık. Yeter ki bize gelen talepler makul ve mantıklı olsun. Bizim kapımızdan kimse dönmedi” dedi. 

Görev süresi boyunca Mersin`de çok güzel hizmetler yaptıklarını ve belediyenin mali tablosunu kendi dönemlerinde düzelttiklerini belirten Seçer, Belediyenin kaynaklarını büyük bir denge içinde yönettiklerinin altını çizdi. Seçer, Büyükşehir`in güçlü bir belediye olduğunu da sözlerine ekleyerek, şöyle konuştu:

“MERSİN KABUK DEĞİŞTİRİYOR”

“Biz göreve geldiğimizde böyle bir denge yoktu. Biz göreve geldikten sonra her yerde ‘Mersin, güçlü bir belediyedir. Ben güçlü bir belediye başkanıyım ve Mersin güçlüdür` diyorum. Şu anda belediyemizin dengeleri yerinde. Mersin`de her renk, her etnik ve mezhepsel yapı var ve huzur içinde yaşıyorlar. Bu dengeleri iyi koruyup belediye başkanlığı yaptık. İkinci dönemde de aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Artık daha farklı bir Mersin görmeye başladınız.  Caddelerimiz daha iyi. Çok güzel yollar, bisiklet yolları, bulvarlar, kaldırımlar yapıyoruz. Mersin kabuk değiştiriyor.”

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, Seçer`in göreve gelmesinden bu yana 5 yıllık görev süresinde esnaf ve sanatkârlara devamlı destek olduğunu belirtti. Sarı, “Başkan`ımız Vahap Seçer seçildiği günden beri esnafımız için elinden gelen bütün imkanları kullanmak ve yollarımızı açmak için büyük uğraşlar verdi” diye konuştu.


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA