17 Mayıs 2024 Cuma

15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA...   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:47   MGM HAVA TAHMİN UZMANI MURAT ACAR: HAFTA SONU BATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK   16:14   AYHAN BORA KAPLAN DAVASI KAPSAMINDA GİZLİ TANIĞIN İSMİNİ VERDİĞİ 4 POLİS GÖZALTINA ALINDI   16:11   SAADET- GELECEK GRUBUNDAN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   15:05   MERSİNLİ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ   14:16   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER KORKUSUZ KAHRAMANLARLA BİR ARAYA GELDİ   12:31   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI İÇİN ÇAĞRI   11:38   MSB: "GARA VE HAKURK`TA 12 PKK`LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:03   TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:11   MERSİN’DE DANS VE RİTMİN BÜYÜSÜYLE ENGELLER BİR KEZ DAHA AŞILDI   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK  
 
     
   

YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ


Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Mersin Emek ve Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen kortejde işçilerle birlikte yürüdü. İşçilerin bayram coşkusuna ortak olan ve taleplerine destek veren Başkan Abdullah Özyiğit, “1 Mayıs’ta emekçinin emeğinin hakkını alamadığını haykırmak için buradayız.”dedi.

 

Tarih : 2 Mayıs 2024 Perşembe 14:23   Okunma : 248

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Mersin Emek ve Dayanışma Platformunun çağrısıyla Millet Bahçesi önünde bir araya gelen sendikalar, siyasi partiler,odalar ve dernekler kortej halinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de Yenişehir Belediyesi emekçileriyle birlikte düzenlenen yürüyüşe katıldı.

GERÇEK GÜNDEMDEN UZAKLAŞMAMAK GEREKİYOR.”

Yürüyüşboyunca işçilere eşlik eden Başkan Özyiğit, gerçek gündemin geçim sıkıntısı ve hayat pahalılığı olduğunu ancak gündemin değiştirilmeye çalışıldığını söyledi. Özyiğit, “Ülkemizde işçinin ve emekçinin hakları görülmüyor, hakları gasp ediliyor, emeklerinin karşılığı verilemiyor. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik tablo maalesef hiç iç açıcı değil. Sadece işçinin değil emeklinin ve üreticinin de zor günler geçirdiği bir dönemdeyiz. Bunlara çözüm bulmak gerekirken ne yazık ki işçilerin Taksim Meydanı’na çıkmasına bile izin verilmiyor. Ülkenin gündemini başka bir noktaya taşıma adına gündemi ekonomiden uzaklaştıran bir davranış söz konusu. Bunu anlamak mümkün değildir. Gerçek gündemden uzaklaşmamak gerekiyor. Yeni Anayasa da böyle bir gündemdir. Vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi talebi vardır, insanca bir yaşam ortamı ve ücret talebi vardır. Bunun dışındaki her şeyi reddetmeliyiz, halka anlatmalıyız. 1 Mayıs’ta vereceğimiz mesaj budur. 1 Mayıs’ta emekçinin emeğinin hakkını alamadığını haykırmak için buradayız. Bunu da herkesin doğru karşılaması gerekiyor.”ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMETİN DE BU GERÇEKLERİ GÖRÜP TEDBİR ALMASINI İSTİYORUZ.”

Yenişehir Belediyesi olarak toplu iş sözleşmesinde düzenlemeler yaptıklarını ve işçilerin haklarını koruduklarını kaydeden Başkan Özyiğit şunları dile getirdi: “Halkçı belediyeler olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. Yenişehir Belediyesi olarak sözleşme tarihi gelmemesine rağmen yeni düzenlemeler yaptık, ücretlerde iyileştirmeler yaptık. Çünkü işçilerimizin yaşadığı sıkıntıyı gördük. Hükümetin de bu gerçekleri görüp tedbir almasını istiyoruz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.”

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyleYenişehir Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası iş birliğiyle düzenlenen konserde sevilen sanatçı İlkay Akkaya sahne aldı.

Paylaş :
Etiketler :  Yenişehir Belediyesi, Mersin, Abdullah Özyiğit

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA