1 Haziran 2024 Cumartesi

14:52   TOROSLAR BELEDIYE BAÞKANý YýLDýZ, SAHADA ÇALýÞMALARý ÝNCELEDI   14:45   EKREM ÝMAMOÐLU`NUN DAVASý 2 EKIM`E ERTELENDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL: "HER DOÐANA ANAYASA YAPARýZ, ERDOÐAN`A ANAYASA YAPMAYýZ"   13:13   AKDENIZ BELEDIYESI EÞ BAÞKANLARý ESENLI’YI ZIYARET ETTI… “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ÞENLIÐI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   13:13   MERSIN BÜYÜKÞEHIR’IN ÝLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI ÝLÇE TEÞKILATýNDAN BAÞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE ÝLGILI 15 SANýKLý DAVADA MÜTALAA AÇýKLANDý   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASýNA KARÞýYýZ   12:43   CHP GENEL BAÞKANý ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"   10:59   VAHAP SEÇER: “MERSIN`E MERKEZI HÜKÜMET YATýRýMLARýNý ÇEKMEK ÝÇIN ÝÞ BIRLIÐI YAPMALýYýZ”   09:30   LGS HEYECANý.. 1 MILYON 38 BIN ADAY PAZAR GÜNÜ SýNAVA GIRECEK   07:08   CHP, ASGARI ÜCRETE ARA ZAM TALEBIYLE 1 TEMMUZ ÖNCESI “EMEK MITINGI”NE HAZýRLANýYOR   23:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SÜPER LIG`E ÇýKAN BODRUM FK`YA KUTLAMA MESAJý   22:29   KESK KADýN MECLISI: “BUSE BERFI VE NICELERININ ADLARýNý HAYKýRMAKTAN USANMAYACAÐýZ”   22:25   KONURALP: "MUHALEFETLE YENI ANAYASA YAZMAYA VARSýNýZ AMA ARAÞTýRMA ÖNERGELERIMIZI REDDEDIYORSUNUZ"   22:08   DEM PARTI EÞ GENEL BAÞKANý BAKýRHAN: 2 HAZIRAN`DA DAHA GÜÇLÜ BIR OY FARKýYLA HILVAN`ý ALACAÐýZ   19:46   CHP MILLETVEKILLERI RIZE`DE BASýN AÇýKLAMASý YAPTý: "BUNLARýN ASýL HEDEFI ÇAYý GEÇIM KAYNAÐý OLMAKTAN ÇýKARMAK"   16:11   CHP PARTI OKULU, BELEDIYE MECLIS ÜYELERINE EÐITIME BAÞLADý   15:31   OYUNCU AHMET UÐURLU HAYATýNý KAYBETTI   14:42   ÖZEL SEKTÖR ÖÐRETMENLERINDEN ÝSTANBUL ÜNIVERSITESI ÖNÜNDE EYLEM  
 
     
   

ÖÐRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLÝYOR... EÐÝTÝM-ÝÞ GENEL BAÞKANI ÖZBAY: "1 MÝLYONA YAKIN ÖÐRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GÝDEREK ARTACAK"


Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin, öðretmen atamalarýyla ilgili Kabine toplantýsýndan sonra açýklama yapýlacaðýný duyurdu. EÐÝTÝM-ÝÞ Genel Baþkaný Kadem Özbay, 1 milyona yakýn öðretmen adayýnýn atama beklediðini belirterek, "Her yýl 100 bin ücretli öðretmen çalýþtýrýlýyor. Bu raðmen 20 bin öðretmen atýyorsanýz bu yanlýþ bir politika. Ücretli öðretmen çalýþtýrarak, öðretmene ihtiyaç olduðunu kabul ediyorsunuz. Planlama yapýlmazsa sorunlar giderek artacak" ifadelerini kullandý.

 

Tarih : 2 Mayýs 2024 Perþembe 14:07   Okunma : 197

OGÜN AKKAYA

(ANKARA) - Milli Eðitim Bakaný Yusuf Tekin, öðretmen atamalarýyla ilgili Kabine toplantýsýndan sonra açýklama yapýlacaðýný belirtti. EÐÝTÝM-ÝÞ Genel Baþkaný Kadem Özbay, 1 milyona yakýn öðretmen adayýnýn atama beklediðini söyleyerek, "Her yýl 100 bin ücretli öðretmen çalýþtýrýlýyor. Bu raðmen 20 bin öðretmen atýyorsanýz bu yanlýþ bir politika. Ücretli öðretmen çalýþtýrarak, öðretmene ihtiyaç olduðunu kabul ediyorsunuz. Planlama yapýlmazsa sorunlar giderek artacak" ifadelerini kullandý. 

Milli Eðitim Bakaný Tekin bir TV kanalýnda öðretmen atamalarýna iliþkin "Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi toplandýktan sonra Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn nihai kanaatini aldýktan sonra açýklamasýný yapacaðýz. Tamamen objektif, eþit, adil bir biçimde branþ daðýlýmýný tanýmlayacaðýz. Zaten þu anda hazýr. Hemen karar alýnýr alýnmaz branþ daðýlýmýný açýklayýp süreci baþlatacaðýz" açýklamasýný yaptý.

Tekin`in açýklamalarýna iliþkin Eðitim ve Bilim Ýþgörenleri (EÐÝTÝM-ÝÞ) Genel Baþkaný Kadem Özbay, ANKA Haber Ajansý`na yaptýðý deðerlendirmede "Ekim ayýnda 68 bin ihtiyaçtan bahsedilmiþti. Ýkinci dönemin baþýnda bu ihtiyaca göre öðretmen atamasýnýn yapýlacaðý ifade edilmiþti. Mayýs ayýna geldik hala atama yok. Söz Cumhurbaþkaný`na verilmiþ durumda. Aslýnda Bakan ‘bir miktar` derken atamanýn az sayýda yapýlacaðýný söylüyor. Mesleki olarak öðretmenlere hakaret ediliyor. Öðretmenlerin, öðrencilerin ve velilerin talepleri karþýlanmýyor. Atama sayýsý az olacakken branþ ihtiyaçlarý nasýl karþýlanacak? Bakan Tekin`in sözlerinin altýnýn boþ olduðunu göreceðiz. Atamalar, okullarýn gerçek ihtiyaçlarýndan çok uzak.” ifadelerini kullandý. 

"ÜCRETLÝ ÖÐRETMEN ÇALIÞTIRMAK DEVLETÝN UTANCIDIR"

Geçen yýl 600 bine yakýn kiþinin öðretmen olmak için sýnavlara baþvurduðunu söyleyen Özbay, þunlarý kaydetti:

“Eðitim fakültelerinde 250 binin üzerinde öðrenci var. Fen edebiyat ve ilahiyat fakültelerini de eklediðimizde her yýl 100 binin üzerinde kiþi öðretmen olabilmek için sýnavlara giriyor. Artýk sýnava bile baþvurmayanlar ve atama umudunu kaybedenler var. 1 milyona yakýn atama bekleyen öðretmen adayý var. Her yýl 100 bin ücretli öðretmen çalýþtýrýlýyor. Bu raðmen 20 bin öðretmen atýyorsanýz, bu, yanlýþ bir politika. Ücretli öðretmen çalýþtýrarak, öðretmene ihtiyacýn olduðunu kabul ediyorsun. Planlama yapýlmazsa sorunlar giderek artacak. Devleti devlet yapan planlamadýr. Ücretli öðretmen çalýþtýrmak devletin utancýdýr. Devletin yetkilisi gidip asgari ücret altýnda çalýþsa hemen tutanak tutulur.”

"SPOR VE SANAT ALANINDA ATAMA YAPILAMAZ HALE GELDÝ"

 

22 yýllýk AKP iktidarýnda öðretmen atamalarýnýn branþ daðýlýmýnda da ihtiyaç konusunda da eþit yapýlmadýðýný söyleyen Özbay, “KPSS`de, mülakatlarda, yazýlý sýnavlarda bile þaibeyi yaþatmýþ bir siyasi anlayýþtan bahsediyoruz. Geçmiþteki süreç de adaletli yönetilmedi. Geçmiþte yapýlanlardan farklý bir þey beklemiyorum. Bakan`ýn açýklamalarýna bakýldýðýnda sadece belirli branþlarda atamalarýn yapýlacaðýný, dinsel eðitimin artacaðýný görüyoruz. Diðer derslerden taviz verilirken, dini derslerde artýþ var. Ýhtiyaca baktýðýmýzda sanat ve spor alanýnda atama yapýlamaz hale geldi. Her dönemde din öðretimiyle ilgili sayý dikkati çekiyor.” dedi.

Paylaþ :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


 
  FLAÞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansý
Abonesidir

 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE HABER ARÞÝVÝ GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm haklarý saklýdýr..! Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA