23 Mayıs 2024 Perşembe

16:36   CHP`LI ALI MAHIR BAŞARıR, RIZE`DEN İKTIDARA SESLENDI   15:27   EŞ BAŞKAN SARıYıLDıZ, ÜNIVERSITE SıNAVıNA GIRECEK ÖĞRENCILERIN HEYECANıNA ORTAK OLDU   15:11   HAYVANSEVERLERDEN TBMM ÖNÜNDEN TEPKI...    14:43   ÖZGÜR ÖZEL-MUSTAFA DESTICI GÖRÜŞMESI....    14:41   TÜRKER ATEŞ`TEN SOKAK HAYVANLARı DÜZENLEMESI İÇIN HÜKÜMETE ÇAĞRı   14:02   MERKEZ BANKASı, YÜZDE 50 OLAN POLITIKA FAIZINI SABIT TUTTU   13:49   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT 9. YARGı PAKETI`NDEKI `ETKI AJANLıĞı`Nı ELEŞTIRDI   12:46   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL: "TROL HESAPLARLA MÜCADELEDE HUKUKI DÜZENLEME ŞART"   12:41   CHP`LI TAŞCıER: "ONURLU YAŞAM IÇIN TÜM EMEKLILERIMIZI VE EMEKÇILERIMIZI 26 MAYıS`TA ANKARA`YA BEKLIYORUZ"   11:54   ANADOLU MAHALLESI SAKINLERININ 3 AYDıR SÜREN MAĞDURIYETI ORTADAN KALKTı   11:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ETIK HAFTASı ETKINLIKLERINI BAŞLATTı   10:39   EMEKLILERDEN BAKAN IŞıKHAN`ıN ``KYK YURDUNDA ÜCRETSIZ TATIL`` MÜJDESINE TEPKI: BEN DAHA ANKARA`DAN BAŞKA BIR YERE GITMEDIM. ORADA NE YIYECEĞIZ? HANI PARA?   10:35   CHP`LI İLGEZDI: "SON 11 YıLDA EN AZ 2 BIN 500 GENCIMIZ IŞ CINAYETINE KURBAN GITTI"   10:32   HUKUKÇULAR DEVREDE: ANKARA BAROSU 9.YARGı PAKETI`NDEKI “ETKI AJANLıĞı" SUÇLAMASıNıN SAKıNCALARıNA YÖNELIK ÇALıŞMA YÜRÜTECEK   10:11   BURHANETTIN BULUT`TAN CHP`NIN EMEKLI MITINGINE ÇAĞRı: "İÇINDE BULUNDUKLARı DURUMA ITIRAZ EDEN EMEKLILER VE BU KONUDA HASSASIYET YAŞAYAN HERKESI BU MITINGE DAVET EDIYORUZ"   10:10   AYHAN BARUT: "ÜLKEMIZE YÖNELIK ÖRTÜLÜ VIZE AMBARGOSUNA KAYıTSıZ KALAN AKP IKTIDARıNı KıNıYORUZ"   10:03   DEVA PARTISI GENEL BAŞKANı ALI BABACAN ÇIN`E GIDIYOR   10:02   TEOMAN, CUMARTESI ANNELERI`NIN EYLEMININ 1000. HAFTASı IÇIN SÖYLEDI: "BENIM ANNEM CUMARTESI"   09:42   METEOROLOJI`DEN 7 IL IÇIN YEREL KUVVETLI YAĞıŞ UYARıSı   09:23   MSB: PIYADE SÖZLEŞMELI ER VEDAT ZORBA ŞEHIT OLDU  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTİN DÖRT BİR YANINDA ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Anneler Günü’nde de kadınları ve çocukları yalnız bırakmadı. Kentin pek çok noktasında anneler ile bir araya gelen ekipler, annelerin güzel zaman geçirmesini sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenledi.

 

Tarih : 13 Mayıs 2024 Pazartesi 10:20   Okunma : 336

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Anneler Günü`nde kentin pek çok noktasında kadınların hem dinlenmesi hem de sosyalleşmesi için bir dizi etkinlik düzenledi. 

Özel bireylerin anneleriyle kahvaltıda buluşan Büyükşehir ekipleri, Tarsus Gençlik Kampı`nda birçok ilçeden anneyi ve anne adaylarını ağırladı. Bunların yanı sıra Büyükşehir`e bağlı Münir Özkul, Adile Teyze, Halkkent, Begonvil, 100. Yıl Atatürk Çocuk gelişim merkezlerinde ve Yenice Yaşar Bayboğan, Gülnar Çocuk Atölyesi`nde de Anneler Günü etkinliği düzenleyen ekipler, anneleri ve anne adaylarını unutmadı. 

ÖZEL BİREYLERİN ANNELERİ MİSKET KAFE`DE BULUŞTU

Özel birey annelerini Misket Kafe`de bir araya getiren Büyükşehir ekipleri, annelerin keyifli zaman geçirmesini sağladı. Birlikte zaman geçirmenin önemli olduğuna değinen anneler, hem temiz havanın tadını çıkardı hem de dinlendi. 

Anneler Günü`nün 10-16 Mayıs Engelliler Haftası`na denk geldiğine dikkati çeken Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, şunları söyledi:

“Biz özel çocuklarımızın, özel anneleriyle birlikteyiz. Özel çocuklarımızın annelerini canı gönülden tebrik ediyorum. Onların fedakarlıkları, özverileri, sağ duyuları, onların anlatamadığım o içten gelen kutsal sevgileri olmasa herhalde biz bugün daha farklı şeyler konuşuyor olurduk. Onlarla birlikte biz çok yollar aşıyoruz, onlarla birlikte engelleri aşıyoruz. Bütün annelerin Anneler Günü`nü kutluyorum.” 

Organizasyonda yer almaktan çok mutlu olduğunu belirten özel çocuk annesi Betül Tosun da “Ara sıra nefes almamız bize çok iyi geliyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bize bu imkanları sağlayan Mersin Büyükşehir Engelsiz Yaşam Parkı`na, bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Annelik bir kadının yüreğindeki en yüce makamdır ve bu duyguya erişmiş olan tüm annelerin Anneler Günü`nü kutluyorum” dedi. 

Çok duygulandığını ve çok özel bir gün olduğunu belirten Nursel Badan ise “Etkinlikler yaptığı için Vahap Başkan`a gönülden teşekkür ediyorum. Mola Evi`ndeki hizmetlerinden çok memnunuz, çok teşekkür ederiz. Her zaman yanımızda oldu” diye konuştu.  

TARSUS GENÇLİK KAMPI ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİYLE RENKLENDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı Tarsus Gençlik Kampı, Anneler Günü dolayısıyla toplumun farklı kesimlerinden birçok kişiyi ağırladı. ‘Anneler Tarsus Gençlik Kampında Buluşuyor` sloganıyla gerçekleştirilen programa; Bisikletli Kadınlar Topluluğu, Mersin Otizm ve Özel Çocuk Anneleri Derneği üyeleri, ayrıca Mersin ve Tarsus`tan da çok sayıda kadın katılım gösterdi. Kampın doğal ortamında hep birlikte yemek yiyen anneler, eğlencenin tadını çıkarırken çocuklar da gezinti aracı ile tur yaptı.  

Büyükşehir`e bağlı Münir Özkul, Adile Teyze, Halkkent, Begonvil, 100. Yıl Atatürk Çocuk gelişim merkezlerinde ve Yenice Yaşar Bayboğan, Gülnar Çocuk Atölyesi`nde de Anneler Günü etkinliği düzenleyen ekipler, çalışan anneleri de unutmadı.

ÇAMLIYAYLALI ANNELER TARSUS GENÇLİK KAMPI`NDA MİSAFİR EDİLDİ

Anneler Günü dolayısıyla Çamlıyaylalı kadınlar Tarsus Gençlik Kampı`nda misafir edildi. Çamlıyaylalı kadınlar Tarsus Gençlik Kampı`nda yemek yedikten sonra, çalınan müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Çamlıyayla grubunda yer alan çocuklar ise survivor parkurlarında oynadı. Çamlıyayla`dan gelen ekip ardından Tarsus Doğa Parkı`na da götürüldü. 

Tarsus Gençlik Kampı`na ilk kez gelen Hacer Pekmek, çok mutlu olduğunu kaydederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne, Çamlıyayla Belediyesi`ne Anneler Günü`nde bizleri unutmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Evimizden alındık, güler yüzle karşılandık. İlk defa geliyoruz böyle bir organizasyonda yer alıyoruz. Bizi böyle bir günde unutmadıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

TARSUS 100. YIL ATATÜRK İLE BEGONVİL ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE ÖZEL PROGRAMLAR

Tarsus 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi ile Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi`nde de Anneler Gününe özel programlar gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında anneler çikolata yapım atölyesine katılarak, birbirinden güzel atıştırmalıkların yapılmasına katkı sağladı. Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi`nde de annelerine sevgilerini şiirler okuyarak gösteren çocuklar, dans gösterisiyle beğeni topladı. Burada da annelerine taç ve sevgi kartları armağan eden çocuklar, birlikte atölye çalışması yaptı. 

Çocuğunu 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi`ne gönül rahatlığıyla gönderdiğini söyleyen Firdevs Çolak, “Bu güzel etkinliği bizlere hazırladığınız için öncelikle çok teşekkür ediyoruz. Annelerimiz değerlidir; siz bizi daha da değerli hissettirdiniz. Bizi daha da özel hissettiriyorsunuz. Ve çocuğumu ben buraya getirirken kesinlikle gözüm arkada kalmıyor” diye konuştu.

Oğlunu Begonvil Çocuk Gelişim Merkezine gönderen Asuman Güvenç ise “Buradan çok memnunum. İyi ki göndermişim buraya.  Büyükşehir Belediyemizin bize bu katkısından dolayı çok teşekkür ediyorum, eğitim hizmetinden dolayı. Anneler Günü etkinliğinizi çok şık buldum. Güzel bir sürpriz oldu” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA