1 Haziran 2024 Cumartesi

16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:07   MSB: ZEYTIN DALı BÖLGESINDE 6 PKK`Lı TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU   12:09   CHP`DEN ``ŞEHIT YAKıNı VE GAZILER`` TALIMATı   11:31   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, ESKI BAŞBAKAN TANSU ÇILLER`E BAŞSAĞLıĞı DILEDI   11:17   MEZITLI BELEDIYESI, ARATOS SPOR TESISLERI`NDEKI TENIS KORTLARıNı YENILIYOR   09:48   ŞEHIR HASTANELERINE ULAŞıM SORUNUNA VATANDAŞLARıN TEPKISI SÜRÜYOR   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI, YAPıLARı YANGıNA KARŞı DENETLIYOR   09:32   TANSU ÇILLER’IN EŞI ÖZER ÇILLER VEFAT ETTI   14:52   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL: "HER DOĞANA ANAYASA YAPARıZ, ERDOĞAN`A ANAYASA YAPMAYıZ"   13:13   AKDENIZ BELEDIYESI EŞ BAŞKANLARı ESENLI’YI ZIYARET ETTI… “3’ÜNCÜ ESENLI ÜZÜM ŞENLIĞI TEMMUZ’DA DÜZENLENECEK”   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI İLÇE TEŞKILATıNDAN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE İLGILI 15 SANıKLı DAVADA MÜTALAA AÇıKLANDı   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASıNA KARŞıYıZ   12:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"  
 
     
   

VAHAP SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞITIM TÖRENİ`NE KATILDI... “HER ŞEY SİZİN İÇİN”


Akülü sandalye dağıtım töreninde konuşan Başkan Seçer, her yıl gerçekleştirdikleri akülü sandalye dağıtım töreni dolayısıyla özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

 

Tarih : 17 Mayıs 2024 Cuma 14:58   Okunma : 387

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası` kapsamında Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile ÇİMSA iş birliğinde ihtiyaç sahibi özel gereksinimli bireylere yönelik gerçekleştirilen ‘Akülü Sandalye Dağıtım Töreni`ne katıldı. Tören kapsamında 50 özel gereksinimli bireye akülü sandalye dağıtıldı.

ÇİMSA ile iş birliklerinin yıllardır sürdüğünü ve geleneksel hale geldiğini söyleyen Seçer, “Sosyal güvenlik kurumunun yetemediği veya eksik kaldığı yerlerde, onların şartlarına uymayan bazı bireylere ilave destek amacıyla akülü sandalye desteğini yapıyoruz. Sadece akülü sandalye değil bunun yanında engelli bireylere tekerlekli sandalye de sağlıyoruz” dedi.

5 yıllık görev süresi boyunca Büyükşehir`in özel gereksinimli bireylere yapmış olduğu hizmetlere değinen Seçer, 2019`dan bu yana 282 adet akülü sandalye dağıtımı gerçekleştirdiklerini ve bunun 230`unun da ÇİMSA tarafından kendilerine sağlanan bağış olduğunu ifade etti. 769 adet de tekerlekli sandalye desteğinde bulunduklarını söyleyen Seçer, “Engelli bireylerimize toplam 1051 sandalye sağlamış olduk. Bu hizmetlerimiz devam edecek ve ihtiyaç olduğu noktada katkılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Sadece bunlarla sınırlı değil. Son 5 yılda 32 bin 563 vatandaşımız engelli bireylere yönelik hizmetlerimizden faydalandı” diye konuştu.

“EĞER MARKA KENT OLACAKSANIZ HER BİR BİREYİNİZİ DÜŞÜNECEKSİNİZ”

Bir kentin gelişmişliğini etkileyen faktörlerden birinin de özel gereksinimli bireylere yönelik yapılan hizmetler olduğunu dile getiren Seçer, şöyle devam etti:

“Eğer marka kent olacaksanız her bireyinizi düşüneceksiniz. Sizlerin de her şeye erişmesini sağlayacağız. Alınan 272 adet yeni limon otobüsler sizi düşünerek ve size uygun alındı. Marka kent olmak, herkese eşit hizmet götürmek ve sosyal belediye olmak budur. Kaldırımlara dikkat edin. Asla siz düşünülmeden yapılmış hiçbir imalatımız yok. Yaptığımız kaldırımlar engelli bireylerimiz düşünülerek yapıldı. Bu ve bunun gibi birçok alanda yaptığımız hizmetlerde mutlaka engelli bireylerimizi de düşünerek yapıyoruz.” 

“NE MUTLU BANA Kİ BÖYLE BİR HALKA HİZMET EDİYORUM”

Mersin halkının emeği gördüğüne vurgu yapan Seçer, Mersin`de rekor bir farkla oy aldığını hatırlatarak, “Halk takdir ediyor ki yüzde 60 oy verdi. Mersin halkı emeği, samimiyeti, sevgiyi ve saygıyı görüyor. Ne mutlu bana ki böyle bir halka hizmet ediyorum. Benim için çok büyük bir gurur. Çok güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Mersinimizi çok daha güzel noktalara getireceğiz. Amacımız; zengin, fakir, CHP`li AK Partili, Doğulu, Batılı ayrımı olmadan, herkesi kucaklamak, herkesi sevmek ve herkesi saymak. Bizi, ülkemizi ve milletimizi dünyada saygın yapacak olan budur. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak büyürüz ve gelişiriz. Dünya da bize saygı duyar. Onun için kavga yok, dostluk, kardeşlik, sevgi ve saygı var” dedi.

“OTİZM AİLE DANIŞMA MERKEZİ`Nİ HER İLÇEDE AÇMAK İSTİYORUZ”

Engelsiz Yaşam Merkezi`nde hem özel gereksinimli bireylere hem de ailelerine yönelik farklı alanda birçok kurslar olduğunu söyleyen Seçer, “Bir diğer hizmetimiz de Yenişehir`deki Engelsiz Yaşam Parkı. Burada da özel gereksinimli bireylere yönelik kurslar veriyoruz. Bunlardan yararlanmanızı istiyoruz” diye konuştu.

En son hizmete aldıkları Otizm Aile Danışma Merkezi`nin sayısını artıracaklarını kaydeden Seçer, “Önümüzdeki 5 yılda, Otizm Aile Danışma Merkezi`ni her ilçede açmak istiyoruz. Bunlar; 0-72 ay arası otizm spektrum bozukluk tanısı konan çocukların ve ailelerin faydalanabileceği merkezler. Ocak ayından beri de buraya 70 öğrencinin kaydı alındı. Aileler çok memnunlar ve ‘Başkanım bunu yaygınlaştırın` diyorlar. Biz de bu memnuniyetten yola çıkarak ilçelerimizde bunu yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.

“ALZHEİMER HASTALARINI VE YAKINLARINI ÖNEMSİYORUZ”

Başkan Seçer, yeni açtıkları Alzheimer Yaşam Merkezi`nin de oldukça önemli bir hizmet olduğuna vurgu yaparak, “Bu da önemli bir hastalık. Bunu da belediye olarak önemsiyoruz. Biz burada birinci evre Alzheimer hastalarına hizmet veriyoruz. Gün içerisinde fiziksel, zihinsel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirilerek hastalığın seyrini yavaşlatmasını amaçlıyoruz. Hastalar birimde vakit geçirirken hasta yakınları da kendilerine zaman ayırabiliyor” ifadelerini kullandı. 

“KİMSENİN OLMADIĞI YERDE BİZ VARIZ”

Seçer, engelli transfer aracı hizmeti, işaret dili tercümanlığı, görüntülü destek hattı gibi önemli farklı hizmetler de verdiklerini belirtti. Seçer, merkezlerde sosyokültürel etkinlikler ve farkındalık çalışmalarının olduğunu da söylerken, vatandaşları bu merkezlerden yararlanmaya davet etti. Özel gereksinimli bireylerin yanı sıra yaş almışlara verdikleri hizmetleri de anlatan Seçer, Yaşlı Destek Birimi ve onun gerçekleştirdiği evde bakım, sağlık ve temizlik hizmetleri hakkında da bilgi vererek, “Kimsenin olmadığı yerde biz varız, belediye var, devlet var, bunu önemsiyoruz. Binlerce yurttaşımız tek başına yaşıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi onun sıcak yemeğini her gün götürür. Onurlu devlet yapısı bu anlayış içerisinde olur” dedi.

“HER ŞEY SİZİN İÇİN, MİLLETİMİZ İÇİN, VATANDAŞLARIMIZ İÇİN VAR”

Seçer, sözlerini şöyle tamamladı:

“Her şey sizin için, milletimiz için, vatandaşlarımız için var. Herkese eşit hizmet. Adaletin olmadığı yerde gerisi teferruattır. Herkes bana güvenecek. Güvenilir bir belediye başkanıysam daha güzel hizmetler olur, vatandaş da huzurlu olur. Kendinizi rahat hissedin, Mersin`de mutlu, huzurlu ve rahat olun. Bizim ayrıcalık yaptığımız bazı insanlar var tabi. Onlara torpil yaparız. Engelliler, kadınlar, çocuklar, yaşlılar bizim için önceliklidir ve onlar ayrıcalıklıdır.”

TOKER: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE 10 YILDIR SÜREN ORTAK ÇALIŞMAMIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

ÇİMSA Fabrika Müdürü Onur Toker, Engelliler Haftası kapsamında yaptıkları akülü sandalye dağıtımını gelenekselleştirdiklerini belirtti. Amaçlarının engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve farkındalığı güçlendirmek olduğunu sözlerine ekleyen Toker, “Bu yıl 50 adet akülü sandalyemizi ihtiyaç sahiplerine Büyükşehir Belediyemizle birlikte ortaklaşa çalışmayla veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile yaklaşık süren ortak çalışmamız bizim için çok değerli. Bu bizi çok sevindiriyor” dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Otizm Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Yaşam Parkı`ndan yararlanan öğrenciler, Başkan Seçer`e teşekkürlerini ileterek, çiçek takdim etti. Tören, temsili dağıtımın ardından sona erdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin, Vahap Seçer

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA