3 Haziran 2024 Pazartesi

17:29   RIZE`DE ``ÇAY MITINGI``NE KATıLAN ÜRETICILERINDEN ÇAĞRı: ``YAŞ ÇAY ALıM FIYATı EN AZ 25 TL OLMALı``   17:21   ÖZGÜR ÖZEL: "BELEDIYELER BIRLIĞI`NDE 14 YÖNETICIDEN 8`INI CHP ALACAK 6`SıNı DIĞER PARTILERE VERECEK"   16:33   RIZE’DE ÜRETICININ TALEBI: "ÇAY KANUNU ÇıKARıLSıN"   15:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI, LGS SıNAVıNA GIREN ÖĞRENCILERE VE AILELERINE SU İKRAM ETTI   15:02   CHP`DEN RIZE`DE "ÇAY MITINGI"...    14:35   LGS SıNAVı SONA ERDI... ÖĞRENCILER EN ÇOK SAYıSAL DERSLERDE ZORLANDı   13:46   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, MITING ÖNCESINDE RIZE`DE ÇAY ÜRETICILERINI ZIYARET ETTI   13:41   CHP HEYETI SEÇIMIN TEKRARLANDıĞı PıNARBAŞı`NDA...    12:48   KÜÇÜKÇEKMECE`DE ÇÖKEN ÜÇ KATLı BINA... İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA İSTANBUL`A GITTI   11:27   TBMM`DE BU HAFTA... KRIPTO VARLıKLARA ILIŞKIN KANUN TEKLIFI GÖRÜŞÜLECEK, MERKEZ BANKASı BAŞKANı KARAHAN PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU`NA SUNUM YAPACAK   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SPOR KULÜBÜ, SÜPER LIG`E ÇıKTı   09:29   "FILISTIN İÇIN BIN GENÇ" GRUBU: 10 ARKADAŞıMıZ ŞAFAK OPERASYONUYLA GÖZALTıNA ALıNDı   01:44   ÖZGÜR ÖZEL: “GÖZALTıNA ALıNAN ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ TABAN MAAŞ VE GÜVENCELI ÇALıŞMA TALEPLERININ YANıNDAYıZ”   01:32   BELEDIYELERDEKI NORM KADRO ILKE VE STANDARTLARıNA ILIŞKIN YÖNETMELIKTE DEĞIŞIKLIK YAPıLDı   16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:55   MERSIN’DE MARDINLILER DAYANıŞMA GECESINDE BIRARAYA GELDI   15:07   MSB: ZEYTIN DALı BÖLGESINDE 6 PKK`Lı TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU  
 
     
   

ERDOĞAN TOPRAK: "KPSS`YE GİRECEK 3,5 MİLYON GENCİN GELECEĞİ YOK EDİLDİ"


CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı`nın (KPSS)  temmuz ve ağustosta yapılacağını hatırlatarak,

 

Tarih : 21 Mayıs 2024 Salı 09:49   Okunma : 352

(ANKARA) - CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı`nın (KPSS)  temmuz ve ağustosta yapılacağını hatırlatarak, "Sınav harcı yatırıp kamuda işe girmeyi umut eden gençlerin sayısı 1 milyonu öğretmen adayı olmak üzere yaklaşık 3,5 milyon. Tasarruf gerekçesiyle KPSS`ye girecek 3,5 milyon genç ve aileleri cezalandırılıyor. KPSS için gençlerden 1,5 milyar TL sınav harcı toplayan iktidar, şimdi bu gençlere ‘hevesinizi ve hayallerinizi 3 yıl erteleyin, 3 yıl sonraya saklayın` diyor" açıklamasını yaptı.

Erdoğan Toprak, temmuz ve ağustos aylarında yapılacak KPSS ile iktidarın "Kamu Tasarruf Paketi" ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Toprak, şunları kaydetti:

"Kamuya yeni personel alımlarının üç yıl süreyle emekli olan personel sayısıyla sınırlandırılması, temmuzda 2024 KPSS`ye girecek yaklaşık 3,5 milyon gencin iş ve gelecek umutlarını yok etmektir. Yılda ortalama 85-90 bin memur emekli olurken, bu kararla gelecek üç yılda genç işsizlere milyonlar eklenecektir!

SGK verilerine göre kamudan emekli olan yıllık personel sayısı ortalama 85-90 bin arasında değişmektedir. En son 2023`te emekli olan 86 bin kamu görevlisinin 21 bini öğretmen kalan 65 bini diğer kadrolarda görevli memurlardan oluşmaktadır. Bu tabloya göre 2025-2027 arası kamuda işe alınacak yeni personel sayısı yılda 80-90 bin olacak. Başvuru süresi 15 Mayıs`ta dolan 2024 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) temmuz, ağustosta yapılacak. Sınav harcı yatırıp kamuda işe girmeyi umut eden gençlerin sayısı 1 milyonu öğretmen adayı olmak üzere yaklaşık 3,5 milyon.

Tasarruf gerekçesiyle KPSS`ye girecek 3,5 milyon genç ve aileleri cezalandırılıyor. KPSS için gençlerden 1,5 milyar TL sınav harcı toplayan iktidar, şimdi bu gençlere ‘hevesinizi ve hayallerinizi 3 yıl erteleyin, 3 yıl sonraya saklayın` diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘devlet herkese iş bulmaya mecbur değil` derken, SGK verileriyle son bir yılda seçim uğruna 370 bin yeni memur aldıklarını söylemiyor. İktidar şimdi çıkmış çalışandan tasarruf yapacağını, üç yılda öğretmen, doktor, hemşire, müfettiş, mühendis vb. azami 270 bin kişi alınacağını, herkesin başının çaresine bakmasını söylüyor.

Milyonlarca gencin iş ve gelecek umutları yok edilirken bir yandan da bütçeye gelir için vatandaşa ceza yağdırılıyor. Bütçenin vergi dışında en büyük gelir kalemi olan kamu alacaklarına uygulanan gecikme ve ceza faizleri, harçlar, trafik vb. cezalarda 2024 yılında uygulanacak Yeniden Değerleme Oranı (YDO) yılbaşında Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 58 olarak belirlendi. Yüzde 36`lık enflasyon hedefine rağmen YDO`nun yüzde 58`e yükseltilmesinin gerisindeki asıl amaç Hazine ve Maliye Bakanlığının açıkladığı bütçe gerçekleşmeleriyle açığa çıkıyor. İlk dört ayda, ceza ve gecikme faizinden, harç, pay ve cezalardan bütçeye sağlanan gelir geçen yıla göre yüzde 229 artışla 233,2 milyar TL olmuş. KDV artışı, otoyol, köprü vb. zamları devreye sokan iktidar, faiz cezaları, trafik cezaları vb. yollarla vatandaşın cebinden çektiği paraları geçen yılın iki katı, enflasyonun 3,5 katı artırmış. Buna rağmen bütçe dikiş tutmuyor. Dört ayda yaklaşık 700 milyar TL açık veriyor. Yılın ikinci yarısında yeni ek bütçe kaçınılmaz görünüyor! Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi iktidarın 22 yıldır kamu kaynaklarını israf ettiğinin itirafıdır. Önlemlerin üç yıl süreyle uygulanacak olması, bu paketin 2028`deki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi hedefiyle hazırlandığını, seçim sürecine girildiğinde üç yılda tasarruf edilen kaynakların seçim ekonomisine akıtılacağını göstermektedir."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA