3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

Kariyer Merkezi Dijital Liderlerle Değişime Liderlik Yapıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi tarafından pandemi sürecinde hayata geçirilen “Dijital Liderler Mersin’de Projesi”nin Ağustos ayı konuğu, İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Serdar Aday oldu.Çevrimiçi görüşmede, özellikle pandemi sürecinin getirdiği iş ve sosyal güvenlik alanındaki gelişmeler değerlendirildi.

 

Tarih : 16 Ağustos 2020 Pazar 22:25   Okunma : 2471

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi tarafından pandemi sürecinde hayata geçirilen projelerden biri olan “Dijital Liderler Mersin’deProjesi” devam ediyor.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ve birçok önemli ismi bir araya getiren projenin Ağustos ayı konuğu, İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Serdar Aday oldu. Kariyer Merkezi’nin kurduğu İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu işbirliği ile yapılan “Dijital Liderler Mersin’de Projesi” kapsamında iş dünyasındanönemli isimler bir araya geldi.Çevrimiçi görüşmede, özellikle pandemi sürecinin iş ve sosyal güvenlik alanına getirdiği gelişmeler değerlendirildi.

Gökgün:“Kariyer Merkezi, Mersin için büyük kazanç”

Açılış konuşmasını yapanMersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ersin Gökgün, Kariyer Merkezi’nin çalışmalarını oda olarak yakından takip ettiklerini,merkezin Mersin için büyük kazanç olduğunu söyledi. İş ve sosyal güvenlik alanında yapılan çalışmaların önlem niteliğinde olduğunu, mevzuatın da yeni dünya düzenine göre evrilmesi gerektiğini ifade eden Gökgün,bu düzenin değişime açıklık, teknoloji odaklılık, yetenek yönetimi, danışmanlık-çözüm ortaklığı gibi temeller üzerine kurulacağını kaydetti.

Aday: “Kısa çalışma sona erdirilmesinden sonra 3 ay teşvikten yararlanılabilir”

Pandemi sürecinde yapılan yeni düzenlemelerden bahseden İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Serdar Aday, kısa çalışma ödeneğinin hayata geçirildiğini söyledi. Aday, şöyle devam etti:

“1 Temmuz 2020 tarihinden önce kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan özel sektör işyerlerinde kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işçilerle ilgili olarak işyerindeki kısa çalışmanın sona erdirilmesi ve aynı işyerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönülmesi halinde, kısa çalışmanın sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren üç ay süreyle 31 Aralık 2020 tarihini geçmemek üzere bu işçilerin sigorta primine esas kazanç alt sınırı (asgari ücret) üzerinden hesaplanacak sigortalı ve işveren hisselerine ait sigorta primlerinin tamamı (işçi başına aylık 1.103 TL) İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak.Aynı şekilde ücretsiz izne gönderdiği veya kısa çalışma ödeneğinden yararlanamadığı için, 1 Temmuz 2020 tarihinden önce başvuruda bulunarak nakdi ücret desteğinden yararlandırdığı işçilerini haftalık normal çalışma süresine döndüren işveren yine aynı teşvikten yararlandırılacak.”

Özada: “Kariyer Merkezi olarak Türkiye’de örnek bir model yaratmak istiyoruz”

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, 5 ay sürecek Dijital Liderler Mersin’de Projesi’nin kurumlar arası işbirliğine dayanan projelere güzel bir örnek olduğunu ifade ederek,“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Mersin’e kazandırdığı Kariyer Merkezi,iş hayatının bütün taraflarına hizmet vermek için kurgulandı. Pandemi süreci iş dünyasını olumsuz bir şekilde etkilese de Kariyer Merkezi olarak değişimin öncüsü olmak istiyoruz ve ilimizde bulunan firmaların da bu değişime ayak uydurması için çalışmalar yapıyoruz”dedi.

Paylaş :
Etiketler :  KARİYER MERKEZİ, DİJİTAL LİDERLERLE, DEĞİŞİME LİDERLİK YAPIYOR, PANDEMİ, COVİD-19, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA