1 Mayıs 2024 Çarşamba

01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:40   AHMET SERKAN TUNCER’DEN 1 MAYIS MESAJI   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:15   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ’1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’ MESAJI   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ   19:25   DEM PARTİ`Lİ ÇİFTYÜREK: "2024`ÜN 4 AYINDA 425 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ. TERÖR MÜ ARIYORSUNUZ; BUYRUN SİZE SOSYAL TERÖR"   19:10   MAN TOPLU TESLİMATLARINA BU KEZ MERSİN’DE DEVAM ETTİ   18:28   ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ 2 MAYIS`TA AKP GENEL MERKEZİ`NDE GERÇEKLEŞECEK   18:13   TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"   17:50   GÜLÜSTAN KOÇYİĞİT: "YARIN İSTANBUL`DA KİMİN BURNU KANASA BUNUN SORUMLUSU TAKSİM`İ YASAKLAYAN HÜKÜMETTİR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`DIR"   17:34   CANDAN YÜCEER`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   17:32   KEÇİÖREN AİLE TERAPİ MERKEZİ`NDE ``GİZLİ`` GİRİŞ... BAŞKAN ÖZARSLAN: "ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE TURGUT ALTINOK TARAFINDAN KULLANILMIŞ"   17:07   SOSYAL MEDYADA “HER YER TAKSİM HER YER 1 MAYIS” ETİKETİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI  
 
     
   

Emlak Yetki Belgesi 1 Eylül’de Yürürlüğe Giriyor


Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Madenli, 1 Eylül’de yürürlüğe girecek ‘Emlak Yetki Belgesi’yle ilgili, “İnternet üzerinden yapılan sahtekarlıkların çok büyük oranda azalacağına eminim” dedi.

 

Tarih : 27 Ağustos 2020 Perşembe 11:33   Okunma : 969

 Yapılan son düzenlemelerle, Türkiye emlak sektöründe 1 Eylül itibariyle yeni bir döneme başlayacak. Emlakçılığa devam edeceklerin 31 Ağustos’a kadar belgelerini alması gerekiyor. Taşınmaz satımında görevli kişiler belirlenen 4 şartı yerine getirmek zorunda olacak. Bu dört şartı yerine getiren kişilere ‘emlakçı’ olabilmesi için emlak yetki belgesi verilecek. Belgesi olmayan kimse taşınmaz satımı gerçekleştiremeyecek. Yapanlara 25 bin Türk Lirası para cezası uygulanacak.

 EMLAKÇI OLMAK İÇİN LİSE MEZUNU OLMA ŞARTI ARANACAK

  Düzenlemeyle beraber, emlakçı olmak isteyenlere belli şartlar uygulanacak. Öncelikle emlakçı olmak isteyenlerin lise mezunu olup olmadığına bakılacak. Kişinin açmak istediği emlak işletmesinin en az 20 metrekare ofis kullanması zorunlu olacak. 100 saatlik emlakçılık eğitimi verilecek emlakçı adayı, mesleki yeterlilik sınavının başarılı olması sonucunda, yetki belgesine sahip olacak. Belgenin 5 yıl geçerlilik süresi bulunacak. Birden fazla ilan verme yetkisi sadece yetki belgesine sahip kişilerin olacak. Bunun haricinde belgesiz emlakçılık yapmaya çalışanlara 10 bin lira ile 10 katına kadar para cezası uygulanabilecek.

  SANAL EMLAK NASIL ETKİLENECEK?

 Yeni düzenlemenin arından durumdan en çok internet üzerinden çevrimiçi emlak satışı yapanlar etkilenecek. Türkiye’de ev satışlarının çok büyük bir bölümü internet üzerinden yapılıyor. Konuyla ilgili Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, yaptığı açıklamasında, emlakçılığın profesyonel bir meslek haline geleceğine ve bunun yararlarının internet üzerinde yapılan satışlara yansıyacağına değindi. Madenli, “Büyük bir düzenleme ve reform olarak görüyorum. Getirilen koşullar emlakçılık yapan daha doğrusu emlakçılık adı altında sahtekarlığa soyunanların önüne geçecek. Öte yandan internet üzerinden yapılan satışlarda ilan bazında bir azalma yaşanacak. Buna rağmen ilanlar daha gerçekçi ve güvenilir olacaktır. Müşteriler evlerini güvenle alabilecekler. Emlakçıdan kaynaklı yaşayacakları bir sorun olursa bunu bildirecekleri, muhatap olabilecekleri devlet kurumları olacak. Bu da emlakçının işini yaparken 2, 3 hatta 5 kere düşünmesine olanak sağlar. Kimse işini kaybetmek istemez. Girişimin sonucunda emlakçılığı layığıyla yapacak kişiler sektörde kalacaktır. İnternet üzerinden yapılan sahtekarlıkların çok büyük oranda azalacağına eminim” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA