27 Nisan 2026 Pazartesi

16:23   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ ENERJI BAKANLıĞı’NA YÜRÜYÜŞÜNE POLIS MÜDAHALE ETTI... BAŞARAN AKSU: "BAKANLAR KAVGA ETMEK ISTIYORSA BURADAYıZ"   16:19   İBB DAVASı’NDA 27. GÜN...MEHMET PEHLIVAN: "BENI KıZıMDAN AYRı TUTMANıZıN EK GEREKÇESI NEDIR?"   16:18   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı KAPSAMıNDA GÖZALTıNA ALıNAN 2 KIŞI ADLIYEYE SEVK EDILDI   15:32   78 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: ‘SAVUNMA HAKKı YAPAY ZEKAYA DEVREDILEMEZ’   13:57   AZIZ İHSAN AKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı... TAHLIYE EDILEN CEYHAN BELEDIYE BAŞKANı AYDAR: "MAHKEMELER DEDIKODULAR ÜZERINDEN YÜRÜMEZ"   13:53   CHP HEYETI KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL SALDıRıSıNDA HAYATıNı KAYBEDENLERIN AILELERIYLE GÖRÜŞTÜ... CHP’LI ASU KAYA: "AILELER ÇOCUKLARıNıN ŞEHIT SAYıLMASıNı VE ISIMLERININ YAŞATıLMASıNı ISTIYOR"   13:51   AYM’NIN 64. KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... BAŞKAN KADIR ÖZKAYA:    13:48   İBB DAVASı’NDA 27. GÜN... SANıK AVUKATLARıNıN REDDIHAKIM TALEBI REDDEDILDI, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN’IN "SAVUNMA SıRASıNıN ÖNE ALıNMASı" TALEBI KABUL EDILDI   09:59   DÖRT MEVSIM GEÇTI, HASRET BITMEDI! TUTUKLU İBB ÜST DÜZEY YÖNETICISININ EŞINDEN YÜREK BURKAN PAYLAŞıM   09:40   MERSIN’DE NOTALAR ENGEL TANıMıYOR! ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN KALPLERE DOKUNAN RITIMLER   07:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU ÇıKıŞı: ’HUKUKU BANA EMANETTIR!’   21:53   YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ KRIZI KAPıDA! 78 BARODAN ADALET BAKANLıĞı’NA ORTAK İSYAN: ’SAVUNMA ROBOTLARA DEVREDILEMEZ!’   21:40   VAHAP SEÇER’DEN TBB SEÇIMI ÖNCESI NET MESAJ: ’GÖREVE DEVAM EDECEĞIZ!’   09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"  
 
     
   

Almanya’dan çok sert açıklamalar..


Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel’in yerel saatle 10.30’da gerçekleştirmesi gereken basın toplantısı yarım saat rötarla başladı. Toplantı öncesinde Gabriel ile Türkiye karşıtı siyasetçi Martin Schultz’un bir arada olması dikkat çekti.

 

Tarih : 20 Temmuz 2017 Perşembe 22:59   Okunma : 3304

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, “İnsan hakları aktivistinin tutuklanmasının aşırı olduğunu ve kanunla uyumlu olmadığına inanıyoruz” dedi. Gabriel, “Türkiye’ye çok fazla sabır gösterdik ki bazen bunu yapmak hiç kolay olmadı” ifadesini kullandı. Gabriel, Büyükada’daki gözaltıların da önceden planlanmış olduğunu öne sürdü.

Gabriel, Dışişleri Bakanlığı’nın bir uyarı yaparak vatandaşlarının Türkiye’ye gitmemesini ve dikkatli olmalarını isteyerek, “Biz Almanya’dan Türkiye’ye giden herkes için risk olduğunu söyledik” dedi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Gabriel, “Türkiye politikamıza yeni bir yön vermemiz gerekiyor. İlişkilere böyle devam edemeyiz. Ankara’daki sorumluların politikaları sonuçsuz kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Gabriel, Türkiye ile iyi ilişkilerin olmasını istediklerini belirtirken,  “Buna rağmen tango yapmak için iki kişiye gerek var” yorumunda bulundu. Gabriel, yaptığı açıklamada dikkat çektiği noktaların Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından da onaylandığını dile getirdi.

Gabriel, “Türkiye ile ilişkilerimiz daha önce olduğu gibi devam edemez, Alman şirketlerinin tehditler mevcutken Türkiye’deki yatırımlarını nasıl garantiye alabileceğimizi bilemiyoruz. Önümüzdeki günler ve haftalarda AB’deki ortaklarımızla Türkiye’nin AB üyeliği hedeflerini ele alacağız. Mevcut şartlarda Gümrük Birliği’nin genişletilmesi konusunda nasıl görüşmeler yapılabileceğini düşünemiyorum. Alman hükümeti (Türkiye’ye yönelik) başka adımları da değerlendiriyor” dedi.

Almanya ile Türkiye arasında son aylarda yaşanan gerilim bugün üst seviyelere çıktı. İncirlik Üssü, Konya’da NATO Üssü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamburg’ta yaşayan Türklere seslenmesine izin verilmemesi, Türkiye’de tutuklu olan gazeteci Deniz Yücel ve geçtiğimiz hafta gözaltına alınan insan hakları aktivisti Peter Steudtner’in ardından Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel tatilini kısa kesip görüşmelerde bulunduktan sonra bugün basının karşısına çıktı.

Almanya’nın saygın dergilerinden Stern, Almanya’nın Türkiye’ye ekonomik yaptırımlar uygulayabileceğini yazarken; Almanya’nın çok satan gazetesi Bild de Ankara’nın Deniz Yücel’i takas olarak kullanabileceğini okuyucularıyla paylaştı. Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert çarşamba günü yaptığı basın toplantısında “son gelişmeler ışığında Türkiye’ye yönelik AB’nin mali yardımlarının gözden geçirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz” demişti.

 

Paylaş :
Etiketler :   almanya, insan hakları savunucuları, türkiye seyahat uyarısı, türkiye.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA