9 Mayıs 2026 Cumartesi

11:55   MEZITLI’DEN YÜREKLERE DOKUNAN MESAJ: ’KADıN GÜÇLÜYSE TOPLUM GÜÇLÜDÜR!’   10:10   MERSIN’IN KÜÇÜK DEHALARı TÜRKIYE’YI SALLADı! MERCAN’DAN TEKNOLOJI ÇıKARMASı   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ANNELER GÜNÜ’NDE ’EŞITLIK’ VURGUSU: ’ANNELERIN YÜKÜNÜ HAFIFLETMEK GÖREVIMIZ!’   23:45   CHP’DEN MERSIN TABIP ODASı’NA KRITIK ZIYARET: SAĞLıKTA ÇÖZÜM MASAYA YATıRıLDı!   23:38   YENIŞEHIR’DE ESNAFıN NABZı CHP İLE ATTı: ‘GEÇIM DERDI TEK GÜNDEM!’   19:12   ZEYDAN KARALAR’DAN GÖREVDEN UZAKLAŞTıRMA KARARıNıN 2 AY DAHA UZATıLMASıNA TEPKI   19:10   EMEKLILER DERTLI: "KURBAN KESEMIYORUZ, TORUNUMUZA HARÇLıK VEREMIYORUZ’”   19:09   BURCU KÖKSAL’A YAKıNLıĞıYLA BILINEN CHP AFYONKARAHISAR MERKEZ İLÇE BAŞKANı MURAT ALBAYRAK GÖREVDEN ALıNDı   13:05   İNGILTERE’DE YEREL SEÇIMLERDE GÖÇMEN KARŞıTı REFORM UK BIRINCI PARTI OLDU   13:03   AFIFE TIYATRO ÖDÜLLERI 28. KEZ SAHIPLERINI BULDU   09:30   MERSIN’DE HAYAT DEĞIŞTIREN DOKUNUŞ: ÜCRETSIZ EĞITIMLE HEM ÜNIVERSITE HEM MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   09:10   MERSIN’DE YENI NESIL İSTIHDAM DEVRIMI: ’GARAJ’ VE ’KAMPÜS’ KAPıLARıNı AÇıYOR!   07:28   TARSUS’TA YENI DÖNEM: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN ‘HALK SAĞLıĞı’ MESAJı VE DEV YATıRıM HAMLESI!   06:20   CHP LIDERI ÖZEL’DEN MERSINLI ODA BAŞKANLARıNA JEST: YENIŞEHIR İLÇE ÖRGÜTÜ SAHAYA İNDI!   23:50   CHP YENIŞEHIR HEYETI’NDEN TÜM EMLAKÇıLAR ODASı’NA ZIYARET   18:16   İBB DAVASı’NDA 34. GÜN... TUTUKLU MUSTAFA KELEŞ: "BABA-OĞUL OLMAK ÖRGÜT IÇIN YETERLI GÖZÜKÜYORSA O ZAMAN ALLAH BENI ÖRGÜT ÜYESI OLARAK Mı YARATTı?"   18:15   BARıŞ ANNELERI HEYETI, ADALET BAKANLıĞı’NA İMRALı ADASı’NDA ÖCALAN ILE GÖRÜŞMEK IÇIN DILEKÇE VERECEK   18:14   BAHÇELI’NIN ÖCALAN IÇIN "KOORDINATÖR" ÖNERISI... İYİ PARTI LIDERI DERVIŞOĞLU: "REZILLIĞIN DIK ALASı"   18:13   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BU SÜREÇTE ATıLACAK EN ÖNEMLI ADıMLARDAN BIRISI, KAYYUM YASASıNıN LAĞVEDILMESIDIR   18:12   EKREM İMAMOĞLU: "BIZIM KıZıLELMA’MıZ TERÖRSÜZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’DIR"  
 
     
   

Almanya’dan çok sert açıklamalar..


Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel’in yerel saatle 10.30’da gerçekleştirmesi gereken basın toplantısı yarım saat rötarla başladı. Toplantı öncesinde Gabriel ile Türkiye karşıtı siyasetçi Martin Schultz’un bir arada olması dikkat çekti.

 

Tarih : 20 Temmuz 2017 Perşembe 22:59   Okunma : 3320

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, “İnsan hakları aktivistinin tutuklanmasının aşırı olduğunu ve kanunla uyumlu olmadığına inanıyoruz” dedi. Gabriel, “Türkiye’ye çok fazla sabır gösterdik ki bazen bunu yapmak hiç kolay olmadı” ifadesini kullandı. Gabriel, Büyükada’daki gözaltıların da önceden planlanmış olduğunu öne sürdü.

Gabriel, Dışişleri Bakanlığı’nın bir uyarı yaparak vatandaşlarının Türkiye’ye gitmemesini ve dikkatli olmalarını isteyerek, “Biz Almanya’dan Türkiye’ye giden herkes için risk olduğunu söyledik” dedi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Gabriel, “Türkiye politikamıza yeni bir yön vermemiz gerekiyor. İlişkilere böyle devam edemeyiz. Ankara’daki sorumluların politikaları sonuçsuz kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Gabriel, Türkiye ile iyi ilişkilerin olmasını istediklerini belirtirken,  “Buna rağmen tango yapmak için iki kişiye gerek var” yorumunda bulundu. Gabriel, yaptığı açıklamada dikkat çektiği noktaların Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından da onaylandığını dile getirdi.

Gabriel, “Türkiye ile ilişkilerimiz daha önce olduğu gibi devam edemez, Alman şirketlerinin tehditler mevcutken Türkiye’deki yatırımlarını nasıl garantiye alabileceğimizi bilemiyoruz. Önümüzdeki günler ve haftalarda AB’deki ortaklarımızla Türkiye’nin AB üyeliği hedeflerini ele alacağız. Mevcut şartlarda Gümrük Birliği’nin genişletilmesi konusunda nasıl görüşmeler yapılabileceğini düşünemiyorum. Alman hükümeti (Türkiye’ye yönelik) başka adımları da değerlendiriyor” dedi.

Almanya ile Türkiye arasında son aylarda yaşanan gerilim bugün üst seviyelere çıktı. İncirlik Üssü, Konya’da NATO Üssü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamburg’ta yaşayan Türklere seslenmesine izin verilmemesi, Türkiye’de tutuklu olan gazeteci Deniz Yücel ve geçtiğimiz hafta gözaltına alınan insan hakları aktivisti Peter Steudtner’in ardından Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel tatilini kısa kesip görüşmelerde bulunduktan sonra bugün basının karşısına çıktı.

Almanya’nın saygın dergilerinden Stern, Almanya’nın Türkiye’ye ekonomik yaptırımlar uygulayabileceğini yazarken; Almanya’nın çok satan gazetesi Bild de Ankara’nın Deniz Yücel’i takas olarak kullanabileceğini okuyucularıyla paylaştı. Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert çarşamba günü yaptığı basın toplantısında “son gelişmeler ışığında Türkiye’ye yönelik AB’nin mali yardımlarının gözden geçirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz” demişti.

 

Paylaş :
Etiketler :   almanya, insan hakları savunucuları, türkiye seyahat uyarısı, türkiye.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA