16 Nisan 2026 Perşembe

12:29   BAŞKAN YıLDıZ SÖZÜNÜ TUTTU: TOROSLAR’ıN GENÇLERINE EĞITIM CAN SUYU!   11:40   TARSUS’UN 10 BIN YıLLıK SıRLARı BU KITAPTA TOPLANDı! KLEOPATRA’DAN ŞAHMERAN’A DEV ESER   10:50   MERSIN’DE BILIM PATLAMASı! MERCAN 100. YıL BILIM MERKEZI 200 BIN BARAJıNı AŞTı   10:15   AKDENIZ’IN KIMYA GÜCÜ ENGEL TANıMıYOR: İHRACAT %12 ARTıŞLA ŞAHLANDı, BAZı PAZARLARDA %1000’LIK SıÇRAMA YAŞANDı!   09:20   MERSIN’DE EZBER BOZAN PARK: "KEŞKE BURADA YATSAK DA HIÇ GITMESEK!"   09:15   CHP’DE DEV ‘SAHA’ HAREKÂTı BAŞLıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TALIMATı VERDI: MAYıS AYıNDA HERKES SOKAKTA!   08:45   TBB’DEN OKUL SALDıRıLARıNA SERT TEPKI: ’SADECE CEZALAR YETMEZ, SISTEM DEĞIŞMELI!’   08:29   KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL SALDıRıSıNDA YENI GELIŞME: SALDıRGANıN BABASı TUTUKLANDı!   08:23   CANAN KAFTANCıOĞLU HAKKıNDA YENI DAVA! ’BEYTÜLMAL’ PAYLAŞıMıNA HAPIS İSTEMI: İŞTE DURUŞMA TARIHI   06:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL VAHŞETINE SERT TEPKI: ’BU DÜZEN DEĞIŞMELI!’   06:06   OKULDA SILAHLı SALDıRı ŞOKU! ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SERT TEPKI: ’SORUMLU BELLIDIR!’   02:37   MEB ÖNÜNDE KRITIK ’YAŞAM NÖBETI’: EĞITIMDE ŞIDDET DALGASı SONRASı SENDIKALAR İŞ BıRAKıYOR!   01:01   OKULLARDA ŞIDDET DALGASı: ‘EVLATLARıMıZıN CANı MALIYET KALEMI DEĞILDIR!’   23:22   OKULLAR KAN GÖLÜ: TÜRK ECZACıLARı BIRLIĞI’NDEN HÜKÜMETE ACIL ’ŞIDDET’ ÇAĞRıSı!   20:54   OKULLAR GÜVENLI ALAN OLMAKTAN ÇıKTı Mı? CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN TEKIN’E SERT ‘GÜVENLIK’ SORULARı!   19:26   OKULLARDA KAN DURMUYOR: KESK’TEN FLAŞ KARAR! İŞ BıRAKMA EYLEMI UZATıLDı   19:25   CHP MYK TOPLANTıSı ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA YAPıLDı   18:50   OKULDA SILAHLı DEHŞET! ERKAN BAŞ’TAN SERT TEPKI: ’KÜÇÜK AMERIKA YAPMAK İSTEDILER, OLDU!’   17:53   ÖZGÜR ÖZEL: ’OKULLAR SAVAŞ ALANı DEĞIL, EMANETTIR!’   16:24   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NDAKI DURUM KONTROL ALTıNDA  
 
     
   

MEB’in yetkileri Diyanet’e geçiyor..üfredat tartışılmaya devam ederken, yeni yönetmelikte karar almada MEB ve Diyanet paydaş kılındı.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni hazırladığı müfredat tartışılmaya devam ederken, yeni yönetmelikte karar almada MEB ve Diyanet paydaş kılındı.

 

Tarih : 22 Temmuz 2017 Cumartesi 10:48   Okunma : 2384

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni hazırladığı müfredat tartışılmaya devam ederken, yeni yönetmelikte karar almada MEB ve Diyanet paydaş kılındı.  Öte yandan, Maliye Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğine göre, vakıflar, eğitim faaliyetleri için Diyanet’ten görüş alacak. Ayrıca Diyanet’in onayı ile kamu taşınmazları 49 yıllığına Ensar, TÜRGEV gibi dini vakıflara yurt olarak verilebilecek.

ENSAR’A YURT VERİLECEK

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, Maliye Bakanlığı, eğitim adı altında kamu taşınmazlarının Diyanet onayı ile 49 yıllığına Ensar Vakfı, TÜRGEV gibi dini vakıflara yurt olarak verilmesinin önünü açtı. Düzenlemeye tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “MEB’e ait olan yetkinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca paylaşılacak olması Tevhidi Tedrisat Kanunu’na aykırıdır. Son günlerde eğitim müfredatı ile başlatılan gayri bilimsel politikalar bu yönetmelik ile eğitimin fiziki altyapısında değiştirme gayretleri ile tavan yapmıştır. Eğitimin bütünlüğü, tekliği bu yönetmelikle sona erdirilmiştir” dedi.

DİYANET’E SÖZ HAKKI

Maliye Bakanlığı’nın, kamu taşınmazları üzerinde eğitim ve yurt faliyetleri için tesis edilmesine ilişkin yönetmeliği yayımlandı. Yönetmeliğe göre vergi muafiyeti tanınan vakıflardan öğrencilere yönelik eğitim ve yurt faaliyeti bulunanlara mülkiyeti Hazine’ye veya kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar üzerinde 49 yıl süre ile bedelsiz olarak verilmesine ilişkin esaslar düzenlendi. Bakanlık, yönetmeliğin dayandığı kanunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın adı geçmemesine karşın, Kuran kursları ile yurt ve pansiyonlarını da bu kapsama alarak eğitim alanında Diyanet’in belirleyici olmasının önünü açtı. Bu kapsamda kamu taşınmazlarının eğitim faaliyetleri kapsamında devri için eğitim ve öğrenci barınmaları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yanında Diyanet de yer aldı.

MEB VE DİYANET PAYDAŞ OLACAK

Yönetmelikte MEB’in karar alıcı olduğu her noktada aynı yetkiler kapsamında Diyanet de paydaş kılındı. MEB’e bağlı yetkilerin Diyanet ile paylaşılacak olması Bakanlar Kurulu tarafından vergiden muaf tutulan Ensar Vakfı, TÜRGEV, TÜGVA, İlim Yayma Vakfı gibi dini vakıflara kamu taşınmazlarının eğitim adı altında kolayca verilebileceği tartışmalarına neden oldu.

‘TEVHİDİ TEDRİSAT KANUNU’NA AYKIRI’

Maliye Bakanlığı’nın yönetmeliğine tepki gösteren CHP’li Altay, “Yayımlanan bu yönetmelik ile vakıfların eğitim faaliyetleri Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kontrolüne geçmiş olacak; Milli Eğitim Bakanlığı devre dışı kalacak. Diyanet’in izni olmadan vakıflar eğitim faaliyetlerini sürdüremeyeceklerdir. Eğitim ve yurt faaliyetleri için Diyanet’in uygun görüş alınacak olması ne kanuni ne de teknik açıdan açıklanabilecek bir durum değildir” dedi. Altay, “Eğitim ve yurt faaliyetlerinde MEB’e ait olan yetkinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca paylaşılacak olması 430 sayılı Tevhidi Tedrisat Kanunu’na da aykırıdır. Eğitimin bütünlüğü, tekliği bu yönetmelikle sona erdirilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  meb, diyanet, bakan, müfredat.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA