2 Ocak 2026 Cuma

13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:40   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:40   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!   16:41   MERSIN’DE YENI YıL COŞKUSU: BÜYÜKŞEHIR MEYDANı FESTIVALE DÖNDÜRDÜ   16:30   İMAMOĞLU: “127 KREŞTEN 150’YE, TÜRKIYE’NIN HER ÇOCUĞU EŞIT BAŞLAYACAK”   16:19   TOROSLAR’DA 3 OCAK RUHU: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜNE BÜYÜK DAVET   15:23   “TOROSLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KARLA MÜCADELEDE KESINTISIZ MESAI”   19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:38   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:05   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI  
 
     
   

MEB’in yetkileri Diyanet’e geçiyor..üfredat tartışılmaya devam ederken, yeni yönetmelikte karar almada MEB ve Diyanet paydaş kılındı.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni hazırladığı müfredat tartışılmaya devam ederken, yeni yönetmelikte karar almada MEB ve Diyanet paydaş kılındı.

 

Tarih : 22 Temmuz 2017 Cumartesi 10:48   Okunma : 2280

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni hazırladığı müfredat tartışılmaya devam ederken, yeni yönetmelikte karar almada MEB ve Diyanet paydaş kılındı.  Öte yandan, Maliye Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğine göre, vakıflar, eğitim faaliyetleri için Diyanet’ten görüş alacak. Ayrıca Diyanet’in onayı ile kamu taşınmazları 49 yıllığına Ensar, TÜRGEV gibi dini vakıflara yurt olarak verilebilecek.

ENSAR’A YURT VERİLECEK

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre, Maliye Bakanlığı, eğitim adı altında kamu taşınmazlarının Diyanet onayı ile 49 yıllığına Ensar Vakfı, TÜRGEV gibi dini vakıflara yurt olarak verilmesinin önünü açtı. Düzenlemeye tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “MEB’e ait olan yetkinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca paylaşılacak olması Tevhidi Tedrisat Kanunu’na aykırıdır. Son günlerde eğitim müfredatı ile başlatılan gayri bilimsel politikalar bu yönetmelik ile eğitimin fiziki altyapısında değiştirme gayretleri ile tavan yapmıştır. Eğitimin bütünlüğü, tekliği bu yönetmelikle sona erdirilmiştir” dedi.

DİYANET’E SÖZ HAKKI

Maliye Bakanlığı’nın, kamu taşınmazları üzerinde eğitim ve yurt faliyetleri için tesis edilmesine ilişkin yönetmeliği yayımlandı. Yönetmeliğe göre vergi muafiyeti tanınan vakıflardan öğrencilere yönelik eğitim ve yurt faaliyeti bulunanlara mülkiyeti Hazine’ye veya kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar üzerinde 49 yıl süre ile bedelsiz olarak verilmesine ilişkin esaslar düzenlendi. Bakanlık, yönetmeliğin dayandığı kanunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın adı geçmemesine karşın, Kuran kursları ile yurt ve pansiyonlarını da bu kapsama alarak eğitim alanında Diyanet’in belirleyici olmasının önünü açtı. Bu kapsamda kamu taşınmazlarının eğitim faaliyetleri kapsamında devri için eğitim ve öğrenci barınmaları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yanında Diyanet de yer aldı.

MEB VE DİYANET PAYDAŞ OLACAK

Yönetmelikte MEB’in karar alıcı olduğu her noktada aynı yetkiler kapsamında Diyanet de paydaş kılındı. MEB’e bağlı yetkilerin Diyanet ile paylaşılacak olması Bakanlar Kurulu tarafından vergiden muaf tutulan Ensar Vakfı, TÜRGEV, TÜGVA, İlim Yayma Vakfı gibi dini vakıflara kamu taşınmazlarının eğitim adı altında kolayca verilebileceği tartışmalarına neden oldu.

‘TEVHİDİ TEDRİSAT KANUNU’NA AYKIRI’

Maliye Bakanlığı’nın yönetmeliğine tepki gösteren CHP’li Altay, “Yayımlanan bu yönetmelik ile vakıfların eğitim faaliyetleri Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kontrolüne geçmiş olacak; Milli Eğitim Bakanlığı devre dışı kalacak. Diyanet’in izni olmadan vakıflar eğitim faaliyetlerini sürdüremeyeceklerdir. Eğitim ve yurt faaliyetleri için Diyanet’in uygun görüş alınacak olması ne kanuni ne de teknik açıdan açıklanabilecek bir durum değildir” dedi. Altay, “Eğitim ve yurt faaliyetlerinde MEB’e ait olan yetkinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca paylaşılacak olması 430 sayılı Tevhidi Tedrisat Kanunu’na da aykırıdır. Eğitimin bütünlüğü, tekliği bu yönetmelikle sona erdirilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  meb, diyanet, bakan, müfredat.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA