8 Aralık 2025 Pazartesi

10:35   AKDENIZ İHRACATÇıLARı KASıMDA 1,55 MILYAR DOLARA ULAŞTı: UZAK PAZAR HAMLESI GÜÇLENIYOR   10:05   “CANAN AKSU’DAN SAHTE MIMAR UYARıSı: HUKUKI SÜREÇ BAŞLATıLDı”   09:57   BÜYÜKŞEHIR’DEN ANNELERE DESTEK: DIKIŞ KURSU ILE DAYANıŞMA VE ÜRETIM++   09:49   TOROSLAR’ıN MELEKLERI ZIRVE YOLUNDA: 3-0’LıK NET ZAFER!   19:54   “ADANALı MINIK AREN’IN HAYATTA KALMA MÜCADELESINE DESTEK ÇAĞRıSı”   11:33   DEVA MERSIN İL BAŞKANı: “TEK İMZA ILE DEVLET YAPıSı ÇÖKTÜ”   11:20   MERSIN’DE İĞNEDEN MARKAYA: MERCEK KURSLARı TEKSTIL HAYALLERINI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR   11:08   YENIŞEHIRLI KADıNLAR CUMHURIYETIN IŞıĞıNDA GEÇMIŞE VE GELECEĞE SAHIP ÇıKıYOR   10:57   “EKONOMIK ÇÖKÜŞÜN SEMBOLÜ: VATANDAŞıN GÜVERCINLERINE HACIZ”   10:46   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇ VEREN EĞITIM: EVKA PROJESI UFUK AÇTı   17:31   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TEK ADAM YINE KAYBEDECEK YINE YURTTAŞ BÜTÇE HAKKıNı SÖKE SÖKE ALACAKTıR"   17:27   DENIZ YÜCEL, CHP SÖZCÜLÜĞÜ GÖREVINI ZEYNEL EMRE’YE DEVRETTI   17:25   CHP PM, ILK TOPLANTıSıNı YAPTı... ÖZGÜR ÖZEL, YENI DÖNEMI "MÜCADELE DÖNEMI" OLARAK TANıMLADı   17:23   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ŞENAL SARıHAN: "ÜLKENIN YÜZDE 10’UNU DAHI OLUŞTURMAYAN BIR KESIM BIZIM EMEKLERIMIZ ÜZERINDEN YAŞıYOR"   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’IN YENI MYK’Sı BELLI OLDU... 11 ISIM KORUNDU, YEDI YENI ISIM EKLENDI   15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ  
 
     
   

’3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’ Konulu Şiir Yarışmasında Dereceye Girenler Belli Oldu


Toroslar Belediyesi tarafından 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99’ncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ’3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’ konulu şiir yarışmasında dereceye girenler belli oldu.

 

Tarih : 28 Aralık 2020 Pazartesi 18:59   Okunma : 981

Toroslar Belediyesi tarafından 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99'ncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen '3 Ocak Mersin'in Kurtuluşu' konulu şiir yarışmasında dereceye girenler belli oldu.

Mersin ve ilçelerinin yanı sıra Türkiye'nin 32 şehrinden toplam 79 eserin katıldığı yarışmanın sonuçları yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda açıklandı.

Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte her yıl geleneksel olarak organize edilen yarışmada bu yıl birinciliği Mersin Yenişehir İlçesinden Abdullah Coşkun göğüsledi. İkinciliği, Mersin Tarsus İlçesinden Mevlüt Yavuz alırken, yarışmanın üçüncüsü ise Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinden Mustafa Sade oldu.

Dereceye girenlerin isimleri ve şiirleri, Toroslar Belediyesi'nin resmi web sitesi olan www.toroslar-bld.gov.tr adresinden ilan edilirken, birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye ise çeyrek altın verilecek.

Başkan Yılmaz, Yarışmacıları Tebrik Etti

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türkiye genelinden yarışmaya katılan tüm yarışmacılara teşekkür ederek, dereceye girenleri tebrik etti.

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşu sırasında verilen mücadeleyi anlatmak ve yeni nesillere tarih şuuru aşılamak amacıyla organize edilen yarışmaya katılımın yüksek olmasının gurur verici olduğunu belirten Başkan Yılmaz; "Ülkemizin dört bir yanından yarışmamıza katılarak Mersinimizin kurtuluş mücadelesini şiir satırlarına döken tüm hemşehrilerimize, yarışmaya katkı veren Mersin Yazarlar Derneğimize ve bir birinden güzel eserleri değerlendiren kıymetli jüri üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Milli birlik ve beraberliğin önemine de vurgu yapan Başkan Yılmaz; "Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersinliler, Mersin’e sahip çıkınız!” diyerek seslendiği bu cennet şehri  birlik, beraberlik içerisinde devraldığımız noktadan daha da yukarılara çıkararak yeni nesle bu şuuru aktarmaya devam edeceğiz. Emanete sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Vatan ve millet uğruna bedenlerini siper eden, candan geçen, yardan geçen, serden geçen, bir hilal uğruna hayattan geçip manevi muhafız ve kılavuzumuz olan aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, 3 OCAK, MERSİN’İN, KURTULUŞU, KONULU, ŞİİR, YARIŞMASINDA, DERECEYE, GİRENLER, BELLİ, OLDU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA