28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Murat Özpaksoy; "Seçilmişliğim elimden alındı. İsyan ediyorum."


"KHK sizi servis dışı bırakıyor, kenarda duruyoruz, ne zamana kadar? KHK - OHAL kalkarsa görevimize iade olacağız. Biz seçilmiş değil miyiz? Ben seçilmişim. Hani ben birilerini temsilen oradaydım? Ve ben 45 bin oy aldım geldim, şimdi her şey atanmışın iki dudağı arasında.

 

Tarih : 31 Temmuz 2017 Pazartesi 06:35   Okunma : 3916

CHP Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Murat Özpaksoy; "Seçilmişliğim elimden alındı. İsyan ediyorum."

Adalet yürüyüşünden ,Adalet Mitingine,OHAL'den KHK'ya önemli konuları  CHP Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Murat Özpaksoy'la konuştuk.

Chp Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Murat Özpaksoy'la sıcak ve samimi bir ortamda yaptığımız söyleşide Akdeniz Belediyesine kayyum atanması ve devam eden süreç ile ilgili özeleştiri yaparken,  gündeme ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özpaksoy; "Doğru yaptığımız şeylerin olması şart. Siz eğer bir şeyleri doğru yapmıyor iseniz, birilerini eleştirme hakkınız ortadan kalkıyor." dedi. Eleştiri yapılırken kişinin önce kendisine bakması gerektiğini vurgulayan Murat Özpaksoy şunları söyledi; "KHK sizi servis dışı bırakıyor, kenarda duruyoruz, ne zamana kadar? KHK - OHAL kalkarsa görevimize iade olacağız. Biz seçilmiş değil miyiz? Ben seçilmişim. Hani ben birilerini temsilen oradaydım? Ve ben 45 bin oy aldım geldim, şimdi her şey atanmışın iki dudağı arasında. Yok böyle bir şey. Biz bunla ilgili bir şey yapabildik mi? Ne Yapabilirdik? Nuriye Gülmen ve Semih Özakça gibi açlık grevi mi yapmalıydık? Evet, belki de yapmalıydık. Ne yapabildik? 25-30 meclis üyesinden 5'i içeride, bizler ne yaptık, kaç tanemiz belediyenin önünde çadır kurabildi? Ben bunu yapamadığım için ben o adamı eleştiremiyorum. Yok hükmümdedir diyoruz parti olarak. Bizde de yok hükmündedir. Neye benzediğini, kim olduğunu, nereden geldiğini bilmiyorum. merak da etmiyorum. Bu kişi benim seçilmişliğimi elimden alan kişi. Ve ben buna İsyan ediyorum." dedi. Yerel basında bununla ilgili tek bir satırında olmamasına dikkat çekerek, herkesin kendi sorumluluğunu alması gerektiğini söyledi. Özpaksoy, kendisi adına gerekli tepkiyi koyamamanın sorumluluğunu taşıdığını , bundan derin üzüntüsü duyduğunu dile getirdi. Medyanın da bu sorumluluğu taşıması gerektiğini belirtti.

Adalet Yürüyüşü ve Mitingi sonrası süreci de değerlendiren Meclis Üyesi Özpaksoy; eylemin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını vurgulayarak, tüm kesimler için bazı eylem ve söylemlerin özellikle cımbızlanarak algı yaratıldığını belirtti. Bunu çarpıcı bir örnekle anlatan Özpaksoy " Enes Berberoğlu için yürünüldü diye tabanda ciddi bir eleştiri var. Bu tür isimler öne çıktığında semboldürler. Sembol isimler üzerinden konuşma, merkeze oturtma olasılığı herkes için geçerlidir. Ben hiç unutmuyorum. Bundan 15-20 yıl önce Çetinkaya'nın İstanbul'daki mağazasına Molotof kokteyli atıldı. Ve içeride 11 kişi öldü. Diri diri yandı bu insanlar. Ne olduğunu bilmiyorum. Husumet mi, terör saldırısı mı? Olayı anlatmak için söylüyorum. Herkes dedi ki tüh tüh patronun oğlu da içerideymiş. Buradan ne anlıyorsunuz siz? Yani şunu demek istiyorum, 11 canın diri diri yandığı eylemde tüh tüh patronda varmış diyebiliyorlar." diyerek asıl olanın olaya dikkat çekmek olduğunu söyledi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Muhsin Yazıcıoğlu açıklamasını da bu bağlamda değerlendirmek gerektiğini belirterek, orada bir gazeteci de dahil üç kişinin öldüğünü, esas olaya dikkat çekmek için Yazıcıoğlu'nun başrolde olduğunu söyledi.

Murat Özpaksoy, olayların sosyolojik boyutunu gözden kaçırdığımızı, ve bu sosyolojik boyutun bizi paranoyak bir millet haline getirdiğini söylerken; "şunu çok net ortaya koymak lazım, biz üçüncü dünya ülkesiyiz. Biz üçüncü dünya ülkesi olduğumuzu içimize sindireceğiz. Ondan sonra cihana bedel nesil yetiştirmek üzere, onun üzerine hem siyaset hem eğitim hem sağlık tüm değerleri oturtacağız." dedi. Bu anlamda toplumu bilinçlendirmenin hayati önemini vurgulayan Özpaksoy, 2017-2018 müfredat değişikliğine de eleştiriler getirdi. 2002-2017 aralıksız iktidar ve ondan önceki sağ parti iktidar uzantılarına bakıldığında 17 yılda neredeyse 15 kez müfredat değişikliğine gidildiğini ve bunun amacının yeni yetişen neslin aklını bulandırmak, konsantrasyonunu bozmak olduğunu söyledi. Özpaksoy; " İşte herşey bunda yatıyor. Biz günlük olaylara, günlük konuşmalara takılır isek geçmişi kaçırmış oluyoruz zaten ve geleceğimizi geçmişimizi kaçırdığımız için yakalayamıyoruz. Bizim sıkıntımız orada. Gençliği düzgün yetiştirir iseniz, bilinç düzeyi yüksek, sorumluluğunu bilen ve sorumluluk alabilen, öz güvenli iyi idareciler ve yöneticiler olarak yetiştirir iseniz zaten bir kaygınız olmamalı" dedi.

İktidarın toplum üzerindeki algı yönetimi ve muhalefeti itibarsızlaştırma çabalarının en büyük aracının medya olduğunu söyleyen Murat Özpaksoy, " Biz Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bireyleriz, o kadar birbirimize karıştık, kozmopolitik bir yapıya geldik ki, bizi ayırma ihtimalleri sıfır. İşte son deneyecekleri yol kaldı başkanlık. Herkes kendi kapısının önünü değil artık herkes her yeri temizleyecek" vurgusu ile ortak hareketin önemini belirtti.

Son olarak Meclis Üyesi olduğu Akdeniz Belediyesi ile ilgili alt yapı, üst yapı, şehirleşme, sanayileşme, imar rehabilitasyonu gibi ilgili sorunların büyüyerek devam etmesi ve bu noktada hiç bir çalışmanın olmayışının ve mevcut kendi pasif konumunun derin üzüntüsünü taşıdığını söyleyen Özpaksoy, "Mutlu muyum? Hayır değilim. Ben gönüllerinizde bir yerde olmak isterdim. Makamdır, mevkiidir önemsiz. Herkes en önde olmak istiyor. Kim ne yapıyor? Kentte yaşayan insanlar olarak kentin gerçekleri ile yüzleşmeniz lazım. Yoksa Kent kazanmayacak" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  murat özpaksoy, chp, khk, ohal.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA