10 Mayıs 2026 Pazar

23:51   YENIŞEHIR’DE PAZARıN NABZı CHP İLE ATTı! MILLETVEKILI ŞEVKIN VE İLÇE ÖRGÜTÜ SAHADA   12:33   CHP’DEN 81 İLDE BÜYÜK ’SAHA’ HAREKATı! ANKARA’YA GELECEK RAPOR HER ŞEYI DEĞIŞTIRECEK   11:55   MEZITLI’DEN YÜREKLERE DOKUNAN MESAJ: ’KADıN GÜÇLÜYSE TOPLUM GÜÇLÜDÜR!’   10:10   MERSIN’IN KÜÇÜK DEHALARı TÜRKIYE’YI SALLADı! MERCAN’DAN TEKNOLOJI ÇıKARMASı   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ANNELER GÜNÜ’NDE ’EŞITLIK’ VURGUSU: ’ANNELERIN YÜKÜNÜ HAFIFLETMEK GÖREVIMIZ!’   01:38   UŞAK’TA DEVLET KORUMASıNDAKI ÇOCUKLAR İÇIN KORKUNÇ İDDIALAR: MECLIS BU SORULARLA ÇALKALANıYOR!   23:45   CHP’DEN MERSIN TABIP ODASı’NA KRITIK ZIYARET: SAĞLıKTA ÇÖZÜM MASAYA YATıRıLDı!   23:38   YENIŞEHIR’DE ESNAFıN NABZı CHP İLE ATTı: ‘GEÇIM DERDI TEK GÜNDEM!’   19:12   ZEYDAN KARALAR’DAN GÖREVDEN UZAKLAŞTıRMA KARARıNıN 2 AY DAHA UZATıLMASıNA TEPKI   19:10   EMEKLILER DERTLI: "KURBAN KESEMIYORUZ, TORUNUMUZA HARÇLıK VEREMIYORUZ’”   19:09   BURCU KÖKSAL’A YAKıNLıĞıYLA BILINEN CHP AFYONKARAHISAR MERKEZ İLÇE BAŞKANı MURAT ALBAYRAK GÖREVDEN ALıNDı   13:05   İNGILTERE’DE YEREL SEÇIMLERDE GÖÇMEN KARŞıTı REFORM UK BIRINCI PARTI OLDU   13:03   AFIFE TIYATRO ÖDÜLLERI 28. KEZ SAHIPLERINI BULDU   09:30   MERSIN’DE HAYAT DEĞIŞTIREN DOKUNUŞ: ÜCRETSIZ EĞITIMLE HEM ÜNIVERSITE HEM MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   09:10   MERSIN’DE YENI NESIL İSTIHDAM DEVRIMI: ’GARAJ’ VE ’KAMPÜS’ KAPıLARıNı AÇıYOR!   07:28   TARSUS’TA YENI DÖNEM: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN ‘HALK SAĞLıĞı’ MESAJı VE DEV YATıRıM HAMLESI!   06:20   CHP LIDERI ÖZEL’DEN MERSINLI ODA BAŞKANLARıNA JEST: YENIŞEHIR İLÇE ÖRGÜTÜ SAHAYA İNDI!   23:50   CHP YENIŞEHIR HEYETI’NDEN TÜM EMLAKÇıLAR ODASı’NA ZIYARET   18:16   İBB DAVASı’NDA 34. GÜN... TUTUKLU MUSTAFA KELEŞ: "BABA-OĞUL OLMAK ÖRGÜT IÇIN YETERLI GÖZÜKÜYORSA O ZAMAN ALLAH BENI ÖRGÜT ÜYESI OLARAK Mı YARATTı?"   18:15   BARıŞ ANNELERI HEYETI, ADALET BAKANLıĞı’NA İMRALı ADASı’NDA ÖCALAN ILE GÖRÜŞMEK IÇIN DILEKÇE VERECEK  
 
     
   

Bu Yarışın Kazananı, Teknolojiyi Toplumsal Kalkınmışlığa Dönüştürebilenlerdir


Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yüksek İstişare Kurulu (MESİAD YİK) Başkanı Hasan Hüseyin İpek, teknolojik rekabetin ekonomik kalkınmışlık seviyesini belirleyen en önemli unsur olduğunu belirtti.

 

Tarih : 5 Ekim 2017 Perşembe 15:15   Okunma : 2543

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yüksek İstişare Kurulu (MESİAD YİK) Başkanı Hasan Hüseyin İpek, teknolojik rekabetin ekonomik kalkınmışlık seviyesini belirleyen en önemli unsur olduğunu belirtti. Türkiye'nin teknolojik yarışta yer alabilmesi için Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına önem vermesi gerektiğini söyleyen İpek, "Üniversite-sanayi işbirliği, ayrılmaz bir ikili hâline gelmelidir" dedi.

Günümüzde küresel rekabetin teknolojiye dayalı üretimlerle gerçekleştiğini ifade eden İpek, 'Küresel ekonomide söz sahibi olabilmek ve toplumsal refah seviyemizi artırabilmek için ekonomik gelişimin sağlanması birinci şarttır. Ekonomik kalkınmışlık seviyesini belirleyen en önemli unsurlardan biri ise rekabet edebilme yeteneğidir. Eskiden doğal kaynaklara ve iş gücüne yönelik rekabet söz konusu iken, günümüzde teknolojiye dayalı üretimler ilk sırada. Ürün rekabeti, yerini bilimsel ve teknolojik rekabete bıraktı. Bilimi, teknolojiyi üreten ve bunu toplumsal kalkınmaya dönüştürebilen ülkeler bu yarışın kazananı olurlar' şeklinde konuştu.

"Üniversite-sanayi işbirliği, ayrılmaz ikili olmalıdır"

Teknolojiyi, internet bağımlılığı olmaktan çıkarıp üretime dönüştürülmesi gereken bir unsur olarak niteleyen Başkan İpek, 'Türkiye'nin bu yarışta boy gösterebilmesi için Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine daha fazla önem vermemiz ve gençlerimizi teknolojiye yönlendirmemiz gerekiyor. Ülkemizde yaşamın tüm alanlarında talep edilen bir unsur haline gelen teknolojiyi, teknolojik bağımlılık olmaktan çıkarıp teknolojik üretime dönüştürmeliyiz. Ekonomik gelişimin en büyük yönlendiricisi, bilim ve teknoloji alanında uygulanan politikalardır. Bu nedenle bilgi ve teknoloji üretiminde üniversite-sanayi işbirliği ayrılmaz bir ikili haline gelmelidir. Bu gerçeklerden hareketle Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi ve üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, ilgili kurum ve kuruluşların öncelikli hedefi olmalıdır' dedi.

Paylaş :
Etiketler :  Hasan Hüseyin İpek, Mesiad, Teknoloji

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA