7 Mayıs 2026 Perşembe

23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!  
 
     
   

Bu Yarışın Kazananı, Teknolojiyi Toplumsal Kalkınmışlığa Dönüştürebilenlerdir


Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yüksek İstişare Kurulu (MESİAD YİK) Başkanı Hasan Hüseyin İpek, teknolojik rekabetin ekonomik kalkınmışlık seviyesini belirleyen en önemli unsur olduğunu belirtti.

 

Tarih : 5 Ekim 2017 Perşembe 15:15   Okunma : 2538

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yüksek İstişare Kurulu (MESİAD YİK) Başkanı Hasan Hüseyin İpek, teknolojik rekabetin ekonomik kalkınmışlık seviyesini belirleyen en önemli unsur olduğunu belirtti. Türkiye'nin teknolojik yarışta yer alabilmesi için Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına önem vermesi gerektiğini söyleyen İpek, "Üniversite-sanayi işbirliği, ayrılmaz bir ikili hâline gelmelidir" dedi.

Günümüzde küresel rekabetin teknolojiye dayalı üretimlerle gerçekleştiğini ifade eden İpek, 'Küresel ekonomide söz sahibi olabilmek ve toplumsal refah seviyemizi artırabilmek için ekonomik gelişimin sağlanması birinci şarttır. Ekonomik kalkınmışlık seviyesini belirleyen en önemli unsurlardan biri ise rekabet edebilme yeteneğidir. Eskiden doğal kaynaklara ve iş gücüne yönelik rekabet söz konusu iken, günümüzde teknolojiye dayalı üretimler ilk sırada. Ürün rekabeti, yerini bilimsel ve teknolojik rekabete bıraktı. Bilimi, teknolojiyi üreten ve bunu toplumsal kalkınmaya dönüştürebilen ülkeler bu yarışın kazananı olurlar' şeklinde konuştu.

"Üniversite-sanayi işbirliği, ayrılmaz ikili olmalıdır"

Teknolojiyi, internet bağımlılığı olmaktan çıkarıp üretime dönüştürülmesi gereken bir unsur olarak niteleyen Başkan İpek, 'Türkiye'nin bu yarışta boy gösterebilmesi için Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine daha fazla önem vermemiz ve gençlerimizi teknolojiye yönlendirmemiz gerekiyor. Ülkemizde yaşamın tüm alanlarında talep edilen bir unsur haline gelen teknolojiyi, teknolojik bağımlılık olmaktan çıkarıp teknolojik üretime dönüştürmeliyiz. Ekonomik gelişimin en büyük yönlendiricisi, bilim ve teknoloji alanında uygulanan politikalardır. Bu nedenle bilgi ve teknoloji üretiminde üniversite-sanayi işbirliği ayrılmaz bir ikili haline gelmelidir. Bu gerçeklerden hareketle Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi ve üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, ilgili kurum ve kuruluşların öncelikli hedefi olmalıdır' dedi.

Paylaş :
Etiketler :  Hasan Hüseyin İpek, Mesiad, Teknoloji

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA