3 Nisan 2026 Cuma

19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!   09:10   MERSINLI KADıNLAR "ETIKET" PEŞINDE! HAMZABEYLI KÖY ATÖLYESI’NDE ÜRETIMIN ŞIFRELERI ÇÖZÜLDÜ   06:05   İBB DAVASıNDA SıCAK GELIŞME: NURI ASLAN’DAN SILIVRI KAPıSıNDA ‘ADALET’ MESAJı!   05:58   ADALET MÜCADELESINDE İLK ADıM: İBB DAVASıNDA TAHLIYE KARARı SONRASı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT MESAJ!   05:13   TOROSLAR’DA RENKLI EL İZLERI DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR! 2 NISAN’DA UMUT DOLU BULUŞMA   16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"   16:35   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ARA SEÇIM" DEĞERLENDIRMESI: "ŞU ANDA EN TEMEL GÜNDEMIMIZ, ÜLKENIN DEMOKRATIKLEŞMESI"   16:33   2 NISAN DÜNYA OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ... CHP’LI NAZLıAKA: "BIR EBEVEYNIN ’BENDEN SONRA ÇOCUĞUMA NE OLACAK?’ SORUSU VARSA, ORADA SOSYAL DEVLET YOKTUR"  
 
     
   

Bu Yarışın Kazananı, Teknolojiyi Toplumsal Kalkınmışlığa Dönüştürebilenlerdir


Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yüksek İstişare Kurulu (MESİAD YİK) Başkanı Hasan Hüseyin İpek, teknolojik rekabetin ekonomik kalkınmışlık seviyesini belirleyen en önemli unsur olduğunu belirtti.

 

Tarih : 5 Ekim 2017 Perşembe 15:15   Okunma : 2507

Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yüksek İstişare Kurulu (MESİAD YİK) Başkanı Hasan Hüseyin İpek, teknolojik rekabetin ekonomik kalkınmışlık seviyesini belirleyen en önemli unsur olduğunu belirtti. Türkiye'nin teknolojik yarışta yer alabilmesi için Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına önem vermesi gerektiğini söyleyen İpek, "Üniversite-sanayi işbirliği, ayrılmaz bir ikili hâline gelmelidir" dedi.

Günümüzde küresel rekabetin teknolojiye dayalı üretimlerle gerçekleştiğini ifade eden İpek, 'Küresel ekonomide söz sahibi olabilmek ve toplumsal refah seviyemizi artırabilmek için ekonomik gelişimin sağlanması birinci şarttır. Ekonomik kalkınmışlık seviyesini belirleyen en önemli unsurlardan biri ise rekabet edebilme yeteneğidir. Eskiden doğal kaynaklara ve iş gücüne yönelik rekabet söz konusu iken, günümüzde teknolojiye dayalı üretimler ilk sırada. Ürün rekabeti, yerini bilimsel ve teknolojik rekabete bıraktı. Bilimi, teknolojiyi üreten ve bunu toplumsal kalkınmaya dönüştürebilen ülkeler bu yarışın kazananı olurlar' şeklinde konuştu.

"Üniversite-sanayi işbirliği, ayrılmaz ikili olmalıdır"

Teknolojiyi, internet bağımlılığı olmaktan çıkarıp üretime dönüştürülmesi gereken bir unsur olarak niteleyen Başkan İpek, 'Türkiye'nin bu yarışta boy gösterebilmesi için Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine daha fazla önem vermemiz ve gençlerimizi teknolojiye yönlendirmemiz gerekiyor. Ülkemizde yaşamın tüm alanlarında talep edilen bir unsur haline gelen teknolojiyi, teknolojik bağımlılık olmaktan çıkarıp teknolojik üretime dönüştürmeliyiz. Ekonomik gelişimin en büyük yönlendiricisi, bilim ve teknoloji alanında uygulanan politikalardır. Bu nedenle bilgi ve teknoloji üretiminde üniversite-sanayi işbirliği ayrılmaz bir ikili haline gelmelidir. Bu gerçeklerden hareketle Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesi ve üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, ilgili kurum ve kuruluşların öncelikli hedefi olmalıdır' dedi.

Paylaş :
Etiketler :  Hasan Hüseyin İpek, Mesiad, Teknoloji

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA