18 Mayıs 2026 Pazartesi

13:15   ANKARA’DA BÜYÜK 19 MAYıS SEFERBERLIĞI! ÖZGÜR ÖZEL’IN DE KATıLACAĞı DEV YÜRÜYÜŞÜN DETAYLARı BELLI OLDU   12:47   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TÜRKAN SAYLAN MESAJı: ’MÜCADELE MIRASıNA SAHIP ÇıKACAĞıZ!’   12:15   İBB DAVASıNDA SILIVRI’YI SARSAN ’BASKı’ İTIRAFı! ’O İFADELER YOK HÜKMÜNDEDIR’   11:33   AKDENIZ’DE GECE YARıSı ALARMı! ULUSLARARASı SULARDA SıCAK TEMAS: "YÜZER HÜCRE" BILE HAZıRLADıLAR   11:05   BÜYÜKŞEHIRDE 20 TL, TARLADA 3 TL’YE ALıCı YOK! MILYONLUK DEPOLAR ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ: ‘ARTıK HAMALLıK YAPACAĞıM’   10:48   TANESI 16 LIRAYı AŞMıŞ DURUMDA: "ARTıK KILO İLE DEĞIL TANE İLE ALıNıYOR!"   10:35   GÖZLERINI KAPATıP BASTONU ELINE ALANLAR ŞOKE OLDU! MERSIN’DE EZBER BOZAN "EMPATI" SEFERBERLIĞI   10:30   ANKARA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: BAHÇELI’DEN ÖCALAN İÇIN EZBER BOZAN ’KOORDINATÖRLÜK’ TEKLIFI!   10:20   19 MAYıS’TA ÇARPıCı GENÇLIK RAPORU: ’ERIYEN BIR NESIL, ÇALıNAN BIR GELECEK!’   10:05   CHP’NIN SIYASI HAMLESI NETLEŞTI: GÜMÜŞHANE’DE BÜYÜK BULUŞMA NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?   09:33   BAŞKANDAN 19 MAYıS MESAJı: ‘BAĞıMSıZLıK MEŞALESINI GELECEĞE GENÇLERIMIZ TAŞıYACAKTıR’   08:48   MERSIN MEZITLI’DEKI FESTIVAL KENTTE GÜNDEM OLDU!   15:04   MECLIS’TE ‘YOKSULLUK BELGESI’ DEPREMI: AK PARTILI VEKILE CANLı YAYıNDA İSTIFA ÇAĞRıSı! ’SONUNA KADAR PEŞINDEYIZ’   14:40   KıZıLAY’DAKI ŞERIAT PAYLAŞıMıNA CHP’DEN SERT TEPKI: ’DERHAL TÜRKIYE’YI TERK ET!’   01:26    MERSIN YENIŞEHIR’DE SOKAĞıN NABZı TUTULDU! CHP HEYETI AYDıNLıKEVLER ESNAFıNıN KAPıSıNı ÇALDı: "DAYANıŞMAYı BÜYÜTÜYORUZ"   22:12   MERSIN AKDENIZ’DE PAZARDA YANGıN VAR! CHP HEYETI CUMA PAZARı’NDA VATANDAŞı VE ESNAFı DINLEDI: "EMEKLI PAZARDAN BILE MAHRUM"   11:15   ’O İSIMLER SUSARAK SUÇA ORTAK OLUYOR!’ CHP’DEN ADALET BAKANLıĞı VE İKTIDARA ÇOK SERT İFTIRA TEPKISI: DOĞRUDAN SORUMLUSUNUZ!   11:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘WHATSAPP’ ÇıKıŞı: ’SILINEN MESAJLAR GERI GETIRILSIN, HER ŞEY ORTAYA ÇıKACAK!’   09:20   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN FESTIVAL! KÜLTÜR PARK’TA ALKıŞ TUFANı KOPTU   08:40   ADANA İÇIN KRITIK DEPREM VE YAPıLAŞMA UYARıSı! ’BETON DEĞIL, BILIM KURTARıR’  
 
     
   

Eğitim Desteği Dağları Aştı..


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından daha gelişmiş bir toplum amacıyla hayata geçirilen eğitime destek projeleri hız kesmeden devam ediyor. Eğitim desteğinde dağları aşan, yüzlerce kilometre uzakta ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı başaran Büyükşehir Belediyesi, bu yıl tam 32 bin 915 ilkokul öğrencisi

 

Tarih : 22 Ekim 2017 Pazar 14:40   Okunma : 1972

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından daha gelişmiş bir toplum amacıyla hayata geçirilen eğitime destek projeleri hız kesmeden devam ediyor. Eğitim desteğinde dağları aşan, yüzlerce kilometre uzakta ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı başaran Büyükşehir Belediyesi, bu yıl tam 32 bin 915 ilkokul öğrencisine kırtasiye seti dağıttı.

İlkokuldan üniversiteye, her öğrenciye…

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında hayata geçirilen ve kentin her bölgesine ulaşarak, Mersin sınırlarını aşan eğitim destekleri takdir topluyor. İlkokul çocuklarından üniversiteyi kazanan gençlere kadar türlü sosyal projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, daha gelişmiş bir Mersin yaratma çalışmasına hız kesmeden devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın koordinesi ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın çabaları ile kent merkezinin yanı sıra Mersin’in en uzak köylerine kadar ulaşan eğitim desteği, çocukların yüzünü güldürmeyi, öğrenci velilerinin ise aile bütçesini rahatlatmayı başarıyor.

2014 yılında 7 bin 103, 2015 yılında 7 bin 944, 2016 yılında 7 bin 746 üniversite öğrencisine geri ödemesiz eğitim yardımı veren Büyükşehir Belediyesi, 31 Ekim 2017 tarihine kadar sürecek olan başvurularla şimdiden 7 bin 150 öğrenciye ulaştı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde bir ilk olarak yıllık 900 lira eğitim yardımı yapan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 25 bin üniversite öğrencisine destek sağladı.

Kalemden deftere Mersin’in her yerine…

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ilkokul öğrencilerine kırtasiye yardımı projesi, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yer alan Koordinasyon Şube Müdürlükleri aracılığı ile ilçe ilçe yayıldı. Bir ucu Akdeniz’e, bir ucu Toros Dağları’nın zirvelerine kadar uzanan geniş bir yüzölçümüne sahip Mersin’de, ilgili birimlerin çalışmaları neticesinde eğitim yardımı ulaşmayan okul, defteri, kalemi olmayan öğrenci kalmadı.

Merkez ilçelerde 13 bin 940 ilkokul öğrencisine ulaşan Büyükşehir Belediyesi, Anamur’da bin 650, Aydıncık’ta 600,

Bozyazı’da bin 500, Çamlıyayla’da 375, Erdemli’de 3 bin, Gülnar’da bin 500, Mut’ta 2 bin 550, Silifke’de 3 bin ve Tarsus’ta 4 bin 800 öğrenciye kırtasiye seti yardımını ulaştırarak, toplamda 32 bin 915 öğrencinin yüzünü güldürdü.

Kendilerine gönderdiği kırtasiye seti hediyesi ile yüzleri gülen öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkürlerini iletti. Çocukların büyüyünce doktor, öğretmen, asker, polis gibi meslek hedeflerinden bahseden öğretmenler ise bu projeyi hayata geçiren Başkan Kocamaz ile emek veren tüm birimlere teşekkür ederek, gelişmiş bir toplum yaratma amacıyla atılan adımların takdir edilmesi gerektiğini kaydetti.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin, Büyükşehir Belediye, ğitim desteği, burhanettin kocamaz.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA