19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Dr. Hüseyin Çamak:Davar Gütmesi Gerekenler Öğrenci Yetiştiriyor..


CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, 400 bin öğretmen adayının atama beklediği bir dönemde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık gibi önlisans bölümlerinden mezun olanların sınıf öğretmenliğine atanmasını, “Davar gütmesi gerekenler maalesef öğrenci yetiştiriyor” sözleriyle değerlendirdi.

 

Tarih : 22 Ekim 2017 Pazar 20:22   Okunma : 1487

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, 400 bin öğretmen adayının atama beklediği bir dönemde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık gibi önlisans bölümlerinden mezun olanların sınıf öğretmenliğine atanmasını, “Davar gütmesi gerekenler maalesef öğrenci yetiştiriyor” sözleriyle değerlendirdi.

Van’ın Çaldıran ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan ücretli öğretmen görevlendirmelerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tarla bitkileri, lojistik, büro yönetimi, bilgisayar programcılığı, mobilyacılık gibi önlisans bölümlerinden mezun olanların sınıf öğretmeni ve okulöncesi öğretmeni olarak görevlendirildiği ortaya çıkmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, ücretli öğretmen atamalarındaki bu skandalı meclis gündemine taşıdı.

Türkiye’de 80 bin civarında öğretmen açığı olduğuna, 400 bin öğretmenin atama beklediğine işaret eden Çamak, “İktidara muhalif öğretmenler atılıp yerlerine düşük ücretli öğretmenler dolduruluyor” dedi.

Van'ın Çaldıran ilçesi örneğinde gördüğü üzere, okulöncesi ve sınıf öğretmenliği için görevlendirilen ücretli öğretmenlerin eğitimle ilgili bölümlerden mezun olmadığına dikkat çeken Çamak, “Ücretli öğretmenlerin bazıları tarla bitkileri, büyük ve küçükbaş hayvancılık, mobilya ve dekorasyon gibi ilgisiz iki yıllık önlisans bölümlerinden seçiliyor. Millî Eğitim Bakanı’nın tabiriyle, elmastan değerli mevcut eğitim sistemimiz sayesinde şu anda davar gütmesi, odun yontması veya sebze yetiştirmesi gerekenler maalesef öğrenci yetiştiriyor. AKP iktidarı bunu daimi kılmak için Türkiye'nin geleceğini göz göre göre cehalete kurban ediyor” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  hüseyin çamak, milletvekili, chp, meb.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA