13 Haziran 2026 Cumartesi

19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK   14:30   FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN "ÇıPLAK ARAMA" IDDIASı: İÇIŞLERI BAKANLıĞı SORUŞTURMA BAŞLATTı   10:01   MERSIN’DE ’KIMSE YALNıZ KALMAYACAK’ DEDI, 13 ILÇEDE O HIZMETI BAŞLATTı! BAŞVURANLARıN EVINE GIDIYORLAR   23:36   PM TOPLANTıSı ÖNCESI PEŞ PEŞE İSTIFALAR: ’TARIHIN DOĞRU TARAFıNDAYıZ’   23:21   AKDENIZ İÇIN TARIHI ZIRVE: MERSIN’IN İKLIM VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK GÖSTERILDI!   16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"   16:55   AĞRı’DA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN IRMAK AYŞE KOPARAN, İZMIR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   16:53   SILIVRI’DEN SESLENEN DILEK KAYA İMAMOĞLU: ÇıPLAK ARAMA IŞKENCEDIR   14:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN, TARSUS’TA SU KANALLARıNı INCELEDI: BU IHMAL ÖLÜME DAVETIYE ÇıKARıYOR!   14:56   ÜNLÜLERE YÖNELIK UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı... EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "ÖNCELIKLE UYUŞTURUCU BARONLARıNıN YAKALANARAK GÖZALTıNA ALıNMASı GEREKIR"   14:55   CHP PARTI MECLISI TOPLANDı   14:28   ALI MAHIR BAŞARıR: "BUNLARıN 80 DARBECILERINDEN HIÇBIR FARKı YOKTUR"   13:52   RTÜK’TEN 6 KANALA IDARI PARA CEZASı: ÖZGÜR ÖZEL YAYıNıNA    13:50   ZEYNEL EMRE’DEN CHP PM’DEN 28 ISTIFAYA DAIR AÇıKLAMA:    22:45   KıLıÇDAROĞLU 9 VEKILI DISIPLINE SEVK ETTI, ÖZEL CEPHESINDEN ’GEÇERSIZ’ ÇıKıŞı!   19:11   CHP’DE DEPREM! 9 MILLETVEKILI İÇIN KESIN İHRAÇ İSTEMI: ’ARıNMA SIYASETI BAŞLADı’  
 
     
   

İş Bırakan Aile Hekimleri: ’Bunun Sorumlusu Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’dür’


Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan aile hekimlerinin, 1 Temmuz’da uygulamaya konulan "Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği" nedeniyle bugün iş bırakma eylemi yapacağını açıkladı. Eryazğan, "Bu yönetmeliğin bir an önce geri çekilmesini istiyoruz. Geri çekilmediği sürece bu eylem takvimi devam edecek ve bunun sorumlusu Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı olacaktır" dedi.

 

Tarih : 16 Ağustos 2021 Pazartesi 13:11   Okunma : 1382

Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan aile hekimlerinin, 1 Temmuz'da uygulamaya konulan "Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği" nedeniyle bugün iş bırakma eylemi yapacağını açıkladı. Eryazğan, "Bu yönetmeliğin bir an önce geri çekilmesini istiyoruz. Geri çekilmediği sürece bu eylem takvimi devam edecek ve bunun sorumlusu Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı olacaktır" dedi.

AHEF 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, “1 Temmuz'da uygulamaya konulan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin; bir ceza yönetmeliği niteliğinde olması, iş güvencesinin yok edilmesi ve hak kayıplarına yol açması nedeniyle” aile hekimlerinin bugün iş bırakma eylemi yapacağını bildirdi. Vatandaşların mağdur olmaması için çaba sarf ettiklerini belirten Eryazğan, ANKA Haber Ajansı'na şu açıklamayı yaptı:

"RANDEVU ALAN VATANDAŞLARIMIZI BAŞKA BİR GÜNE YA DA HASTANEYE YÖNLENDİRİYORUZ"

"26 Temmuz’da başlayan, Aile Hekimleri Federasyonu’yla birlikte birçok STK’nın katıldığı eylem takvimi şu anda ilerliyor ve 16 Ağustos’ta (bugün) bir günlük bir iş bırakma yapılacak, tüm aile sağlığı merkezleri kapalı olacak. Şu anda aşı randevularını ona göre ayarlıyoruz ve o günde randevu açılmamasını sağlamaya çalışıyoruz. O güne randevu alan vatandaşımızı başka bir güne ya da başka bir hastaneye yönlendiriyoruz.

"SORUMLU, HALK SAĞLIĞI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VE SAĞLIK BAKANLIĞI'DIR"

Aile hekimlerini bu duruma getiren, aile hekimlerinin bu kararı almasına sebep olan ve iş bırakmaya kadar götüren sebep, Cumhurbaşkanlığı’nda onaylanan Sözleşme Ödeme Yönetmeliği’nin bütün sorunların üstüne tuz biber olmasıdır. Bu noktada sorumlu kim diye soracak olursak; sorumlu, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’dır. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü kesinlikle aile hekimlerini ve aile sağlığı çalışanlarını dinlemeden bir ceza yönetmeliği yayınladı ve ceza yönetmeliği yayınlandığından beri aile hekimleri çok huzursuz. Çünkü iş güvencesi yok edildi, sürekli cezadan bahseden bir yönetmelik var karşımızda ve hak kayıpları var.

"YÖNETMELİK GERİ ÇEKİLMEDİĞİ SÜRECE BU EYLEM TAKVİMİ DEVAM EDECEK"

Bu yönetmeliğin bir an önce geri çekilmesini istiyoruz. Geri çekilmediği sürece bu eylem takvimi devam edecek ve bunun sorumlusu Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı olacaktır. Aile hekimleri canla başla çalışmaya devam edecek. Ancak haklarını da aramayı bırakmayacak. Şu ana kadar 80 milyon aşı yapıldı ve bunun en az 45 milyonu aile sağlığı merkezlerinde yapıldı. Aşı yapmaya da bir taraftan devam edeceğiz.

"HALKIMIZ AŞI OLMAYA DEVAM ETSİNLER AMA BİZİ DE ANLASINLAR"

Buradan halkımıza çağrımız, aşı olmaya devam etsinler ama bizi de anlasınlar. Çünkü üç senedir anlattığımız hiçbir şey yerine getirilmedi ve büyük haksızlıklara uğradık, haksızlıklara uğramaya da devam ediyoruz."

Aile Hekimliği Federasyonu’nun 26 Temmuz'da başlayan eylem takvimindeki güncel verileri paylaştığı turkuaz tabloya göre 15 Ağustos itibariyle iş bırakma eylemine katılmaya karar veren aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı sayısı 5 bin 89 olarak belirlendi. 2 bin 885 aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı ise istifa dilekçesi vereceklerini bildirdi.

CEM HAYAT

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AHEF, SAĞLIK, BAKANLIĞI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA