24 Mayıs 2026 Pazar

10:50   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE BÜYÜK KRIZ: "KENAN EVREN’DEN SONRA BIR İLK!" KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT SÖZLER   10:40   CHP’DE İKINCI DALGA KRIZ! KıLıÇDAROĞLU’NUN AVUKATıNDAN EMNIYETE FLAŞ DILEKÇE: ’GENEL MERKEZI BIZE TESLIM EDIN’   09:40   CHP’DE KURULTAY DEPREMI BÜYÜYOR: GENEL MERKEZ ÖNÜNDE ARBEDE! MURAT EMIR’DEN SERT TEPKI   09:30   ANKARA’DA SIYASETI SAYAN GECE! CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ’TAHLIYE’ ARBEDESI: ’MAFYA KıLıKLı İNSANLAR PARTI BASıYOR’   09:25   CHP GENEL MERKEZI’NDE ’KAYYUM’ VE TAHLIYE ABLUKASı! MILLETVEKILI DUVARLARDAN ATLAYARAK İÇERI GIRDI: ’TEK BIR SEBEBI VAR...’   05:40   ADANA’DA KORKUTAN DEPREM! AFAD SON DAKIKA OLARAK DUYURDU: ÇEVRE İLLER DE SALLANDı   23:30   TRUMP’ıN ERDOĞAN MESAJı SIYASETI HAREKETLENDIRDI! ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SERT TEPKI: ’HANGI YÖNÜYLE YÜZYıLLARıN BEKLEDIĞI LIDER?’   22:59   CHP’DE ’KURULTAY’ DEPREMI: ÖZGÜR ÇELIK’TEN 9 TUTUKLAMA KARARıNA İLK VE SERT TEPKI! ’SIYASI TARIHTE BIR İLK.’   22:50   TRUMP’ıN TEŞEKKÜR MESAJı SIYASETI HAREKETLENDIRDI: CHP’DEN ERDOĞAN’A SERT ’MUTLAK BUTLAN’ TEPKISI!   22:30   İSTANBUL’DA ’KURULTAY’ İSYANI: ’MESELE CHP DEĞIL, SANDıĞı KAÇıRMAYA ÇALıŞıYORLAR!’   21:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TTB’YE KRITIK KABUL: ANKARA’DA DIKKAT ÇEKEN DAYANıŞMA ZIRVESI!   21:45   SIYASETTE ’KURULTAY İPTALI’ DEPREMI! TBB BAŞKANı SAĞKAN’DAN ÇOK SERT TEPKI: ’DEMOKRASININ DIBINE DINAMIT KONULUYOR’   17:53   MADEN İŞÇILERINDEN ANKARA KARARı! ’1 HAZIRAN’DA ÇOK GÜÇLÜ GELIYORUZ’   17:44   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SÜRPRIZ KABUL: KURULTAY KARARı SONRASı KRITIK GÖRÜŞME!   17:29   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN FLAŞ ’45 GÜN’ ÇıKıŞı: ÖZGÜR ÖZEL’E TAM DESTEK!   17:21   CHP’DE "BUTLAN" TÜRBÜLANSı VE KURULTAY RESTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA ŞARTLı MESAJ!   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA SERT REST: ’BIZI İHRAÇ ETSELER DE MÜCADELE YERI MECLIS OLUR!’   16:55   ANKARA’DA KURULTAY DEPREMI BÜYÜYOR! CHP PM ÜYESI OZAN VARAL’DAN ÇOK SERT "SIYASAL DARBE" ÇıKıŞı   16:30   MERSIN’DEN TÜRKIYE DERECESI! 8. SıNıF ÖĞRENCISININ ‘EKOFEMINIZM VE SU KRIZI’ PROJESINE BÜYÜK ÖDÜL   16:26   CHP’LI BAŞKANLARDAN ANKARA’DA KRITIK ZIRVE! AHMET AKıN’DAN ÇOK KONUŞULACAK ’KÖPRÜ’ YANıTı: ’BERABERLIKTEN GAYRı HEPSI YALAN!’  
 
     
   

Mezitli’de Güvercinler Barış İçin Havalandı


Mezitli Belediyesi’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte şair, eleştirmen ve yazar Ataol Behramoğlu Mezitlililerle buluştu.

 

Tarih : 3 Eylül 2021 Cuma 01:48   Okunma : 1672

Mezitli Belediyesi'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte şair, eleştirmen ve yazar Ataol Behramoğlu Mezitlililerle buluştu.

Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği geceye, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlar da katıldı. Mezitlilere unutulmaz bir şiir dinletisi sunan Ataol Behramoğlu’na, sanatçı Haluk Çetin gitarıyla eşlik etti. Behramoğlu, "Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var", "Bebeklerin Ulusu Yok", "Aşk İki Kişiliktir", "Bu Aşk Burada Biter" gibi şiirlerini okurken, Haluk Çetin ise, Behramoğlu’nun şiirlerinden bestelenen şarkıları seslendirdi.

Neşet Tarhan Benim Öz Kardeşim Gibi

Sahnede Başkan Tarhan ile ağabeyi Nedim Tarhan’ın vesilesiyle başlayan dostluğunu anlatan Ataol Behramoğlu, arada yaptığı konuşmada, “Gerek kişiliği gerek yakaladığı başarıları, kenti ve ülkesi için çabaları nedeniyle Başkan Neşet Tarhan’ı öz kardeşim gibi severim. Onun Ağabeyi Nedim Tarhan’la da aynı hücrede yatmış birisi olarak ağabeyi de sayılırım. Bu iki kardeş adeta insanlıkta yarışırcasına güzel şeyler başardılar. İnandıkları değerleri sonuna kadar savundular. Nedim Tarhan’la aynı hücrede yatarken, dünyada hapishanedeki duruşu ve sürgün yıllarımız sırasında en çok etkilendiğim insandır. O asil duruşunu hiç unutamam ve Neşet Tarhan’ı da ağabeyi Nedim Tarhan gibi canımın içinde saklarım” dedi.

"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BİR YAŞAMA USTASIDIR"

Dinletide Mustafa Kemal Atatürk'le ve başardıklarıyla ilgili düşüncelerini de aktaran Behramoğlu, “Büyük insanlar, büyük devlet adamları, büyük entelektüeller var dünya üzerinde ama bunların hepsini taşıyan tek bir kişi var o da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Ben ona bir yaşam insanı diyorum. Hayata dair, her şey onda var. Yüzerken, giyinirken, çatal tutarken, çocuk severken, insana dair ne varsa her şeyi örnekleyerek bizlere öğretmiştir. Bir yaşama ustasıdır Mustafa Kemal Atatürk. Ben de ‘Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var’ isimli şiirimi ona ithaf ediyorum” diye konuştu.

"77’DE BARIŞ MÜCADELESİ VERENLER BİZLERE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ BIRAKTI"

Dinletinin sonunda Behramoğlu ve Çetin’e çiçek vererek yaşattıkları muhteşem şiir akşamı için teşekkür eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “1939’da Nazilerin Polonya’yı işgal ederek 50 milyon kişinin ölümüne neden olduğu 2. Dünya savaşının başlangıcı olduğunu hatırlatan Atatürk Cumhuriyeti kurulduğunda, 1931’de Atatürk; ‘Yurtta barış-dünyada barış’ diyordu. Ülkemizin yüz akı bir grup aydın dünyada adil ve kalıcı barış için 1977’de barış derneğini kurdular. 12 Eylül 1980 darbesi bu derneği kapattı. Aralarında ağabeyim merhum Nedim Tarhan’ın ve Sayın Ataol Behramoğlu’nun da bulunduğu kurucularını yıllarca cezaevinde tuttu. Sonunda hepsi beraat ettiler. Ama yaşadıkları acıların yanında bizlere kocaman bir özgürlük mücadelesi bıraktılar” dedi.

Başkan Tarhan’ın konuşmasının ardından okuduğu şiir,  Amfi Tiyatroyu dolduran şiirseverler tarafından büyük alkış aldı.

KİTAPLARINI İMZALARKEN ARASINA ÇİÇEK BUKETİ KOYDU

Gecenin sonunda gençler beyaz barış güvercinlerini gökyüzüne uçurdular.

Şair Ataol Behramoğlu, konser sonrası kitap imza etkinliği düzenledi. Mezitlililer, özgürlük, aşk ve mücadele şiirlerinin yer aldığı kitaplarını ünlü şaire imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Behramoğlu, her imzaladığı kitabın arasına, Başkan Neşet Tarhan’ın hediye ettiği çiçek buketlerinden koydu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ, BELEDİYE, BARIŞ, GÜVERCİN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA