6 Aralık 2025 Cumartesi

17:31   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TEK ADAM YINE KAYBEDECEK YINE YURTTAŞ BÜTÇE HAKKıNı SÖKE SÖKE ALACAKTıR"   17:27   DENIZ YÜCEL, CHP SÖZCÜLÜĞÜ GÖREVINI ZEYNEL EMRE’YE DEVRETTI   17:25   CHP PM, ILK TOPLANTıSıNı YAPTı... ÖZGÜR ÖZEL, YENI DÖNEMI "MÜCADELE DÖNEMI" OLARAK TANıMLADı   17:23   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ŞENAL SARıHAN: "ÜLKENIN YÜZDE 10’UNU DAHI OLUŞTURMAYAN BIR KESIM BIZIM EMEKLERIMIZ ÜZERINDEN YAŞıYOR"   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’IN YENI MYK’Sı BELLI OLDU... 11 ISIM KORUNDU, YEDI YENI ISIM EKLENDI   15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”  
 
     
   

Yenişehir Belediyesinin erken çocukluk eğitimi projesi uluslararası davet aldı


Mersin Yenişehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak hayata geçirdiği Erken Çocukluk Eğitimi Projesi; Yenişehir Modeli ile Bilimden Politikaya temalı, çevrimiçi Uluslararası Erken Çocukluk Gelişimi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (EÇG-P) Kongresine davet edildi.

 

Tarih : 1 Kasım 2021 Pazartesi 18:00   Okunma : 2118

Mersin Yenişehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak hayata geçirdiği Erken Çocukluk Eğitimi Projesi; Yenişehir Modeli ile Bilimden Politikaya temalı, çevrimiçi Uluslararası Erken Çocukluk Gelişimi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (EÇG-P) Kongresine davet edildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu(UNICEF) ve Erken Çocukluk Gelişimi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (EÇG-P) ortaklığıyla bu yıl 18-21 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlenecek uluslararası kongreye davet alan Yenişehir Belediyesi, “Erken Çocukluk Gelişimi Hizmetlerinin Yaygınlaştırılmasında Yerel Yönetimlerin Rolü; Mersin Yenişehir Örneği” başlığıyla 2 yıllık proje deneyimini anlatacak.

Yenişehir Belediyesi kongreye davet edilen tek yerel yönetim oldu

UNICEF, Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Bankası, T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile 4’ü yurt dışı toplam 17 üniversitenin katıldığı kongrede Mersin Yenişehir Belediyesi davet edilen tek yerel yönetim birimi olarak kongrede sunum yapacak.

Yenişehir Belediyesi proje ile 2 yılda binlerce çocuğa dokundu

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in göreve başlamasıyla birlikte hayata geçirdiği Erken Çocukluk Eğitimi Projesi; Yenişehir Modeli sadece 2 yılda binlerce çocuğun ve ailenin hayatına dokundu. Marmara Üniversitesi bünyesine çalışmalar yürüten Marmara Aile Becerileri Eğitim Programında(MABEP) görevli uzman akademisyenler ile birlikte çalışan Yenişehir Belediyesi hem çocuklardaki gelişimsel problemleri erken dönemde tespit ediyor hem de gelişimlerine destek veriyor.

Yenişehir Belediyesi 0’dan 8 yaşına kadar her alanda çocukların yanında

Projenin yürütüldüğü ana merkez olarak Yenişehir Belediyesi Akademi’yi kuran Yenişehir Belediyesi, projeye ilk olarak Aile ve Evlilik Hayatı Eğitimleri ile başlıyor. Daha sonra 0-3 yaş arası çocukları bulunan ebeveynlere 0-3 Yaş Aile Eğitimiveriliyor ve kurulan Bebek Kütüphanesi ile eğitim alan ailelere çocuklarının gelişimlerini destekleyecek kitap setleri ücretsiz olarak veriliyor. Klinik psikolog eşliğinde yapılan 0-6 Yaş Gelişim Değerlendirme Uygulamaları ile çocuklardaki gelişimsel problemler erken dönemde tespit edilerek gerekli yönlendirmeler sağlanıyor. Proje kapsamında 0 ile 8 yaş arasındaki çocukları her alanda destekleyen Yenişehir Belediyesi, sadece çevre dostu binalara verilen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED)Sertifikası’na uygun olarak Beceri Temelli Eğitim Merkezini(BETEM) inşa ederek, hizmete açtı. 3-6 yaş çocuklar için kurulan BETEM’de oluşturulan hareket, sanat, bilim, drama, müzik ve tasarım atölyeleri ile her çocuğa özel bireysel ve zenginleştirilmiş eğitim programı uygulanıyor. Öte yandan 6-8 Yaş Atölye Temelli Eğitimleri ile fen, teknoloji, mühendislik ve matematik bilimlerinden oluşan STEM eğitim modeli ile çocuklar geleceğe hazırlanıyor. Yenişehir Belediyesi, Erken Çocukluk Projesi kapsamında otizm, konuşma problemi ve hafif düzeyde zihinsel veya fiziksel bozuklukları olan özel çocuklar için 0-6 Yaş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin yapımı için de protokol imzaladı.

Başkan Özyiğit, “Çocuklarımızı kaderlerine terk edemeyiz”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Erken Çocukluk Eğitimi Projesi; Yenişehir Modeli ile uluslararası kongreye davet almalarının kendileri için çok kıymetli olduğunu söyledi. Türkiye’de daha önce uygulanmamış bir eğitim modeli ile erken çocukluk eğitimleri verdiklerini vurgulayan Başkan Özyiğit, “Yenişehir’den bir çoban ateşi yaktık ama hedefimiz bu projenin tüm Türkiye’de yayınlaşması. Çocukların zihinsel gelişimlerinin yüzde 70’inin 0 ile 3 yaş arasında tamamlandığı bilimsel araştırmalar ile kanıtlanmışken çocuklarımızı kaderlerine terk edemeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği gibi bilim ışığında çalışmaya, halkımıza ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

21 Kasım Pazar günü13.00 ile 15.00saatleri arasında T.C. Cumhurbaşkanlığı, Bütçe ve Strateji Başkanlığının başkanlık edeceği “Erken Çocukluk Gelişiminin Desteklenmesi için Kanıta Dayalı Yatırım ve Politika Oluşturma” oturumundaYenişehir Belediyesi Akademi Koordinatörü Raif Çakmak sunum yaparak, Erkek Çocukluk Eğitimi Projesi; Yenişehir Modeli’ni anlatacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, YENİŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, ÖZYİĞİT, ERKEN, ÇOCUKLUK, EĞİTİMİ, PROJESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA