24 Mart 2026 Salı

10:55   EKONOMIDE ’İŞSIZLIK’ ALARMı! RAKAMLAR DUDAK UÇUKLATTı: TAM 2 MILYON 456 BIN KIŞI...   10:35   MERSIN’IN 2026 İKLIM KARNESI AÇıKLANDı: İŞTE ŞEHRIN EN GÜÇLÜ VE ZAYıF ALANLARı!   10:31   SILIVRI’DEN YÜKSELEN DOĞUM GÜNÜ MESAJı: "ASLA ALıŞMAYı KABUL ETMIYORUZ!"   10:10   İBB DAVASı’NDA BASıNA ’SES VE GÖRÜNTÜ’ ENGELI: "GERÇEKLER KARARTıLMAK İSTENIYOR!"   10:03   TKP’DEN RADIKAL ÇıKıŞ: "HALKıN ÇıKARı NATO’DAN ÇıKMAKTADıR!"   09:46   SILIFKE’DE TIYATRO RÜZGARı: 2 BIN 400 MINIK YÜREK ‘BISKÜVI ADAM’ İLE GÜLDÜ!   18:13   MERSIN’DE LOJISTIK KRIZI: "KONTAK KAPATMA NOKTASıNA GELDIK!"   16:34   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: “DEM PARTI’NIN BU SÜREÇTE NE TALEP ETTIĞI NETTIR, BIZLER KÜRT HALKıNıN BÜTÜN HAKLARıNıN TANıNMASıNı ISTIYORUZ”   16:33   İRAN: "ABD ILE HERHANGI BIR GÖRÜŞME YAPıLMıYOR; TRUMP’ıN AÇıKLAMALARı, ENERJI FIYATLARıNı DÜŞÜRMEYE YÖNELIK BIR ÇABANıN PARÇASı"   15:34   KATAR’DA ŞEHIT OLAN ASELSAN TEKNISYENLERI SÜLEYMAN CEMRE KAHRAMAN VE İSMAIL ENES CAN, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:33   ABD BAŞKANı TRUMP: "İRAN’A YÖNELIK HER TÜRLÜ ASKERI SALDıRıNıN 5 GÜNLÜK SÜREYLE ERTELENMESINE ILIŞKIN TALIMAT VERDIM"   14:24   CHP HEYETINDEN BIRGÜN GAZETESI’NE DESTEK ZIYARETI… MURAT EMIR: “İSMAIL ARı’NıN KASTEN YAPTıĞı BIR SUÇ VARSA O DA HALKıN VERGISINE SAHIP ÇıKMAKTıR"   14:23   CHP’LI KıŞ: "FAIZI DÜŞÜRMEDEN ENFLASYONU DÜŞÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEYENLER, BUGÜN ÜRETIMI DE ISTIHDAMı DA KAYBETTIRMIŞ DURUMDA"   14:22   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, MESLEK FABRIKASı ÖNÜNDE NÖBETTE... İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı TUGAY: "BURAYı HUKUKSUZCA BOŞALTMANıZA IZIN VERMEYECEĞIZ”   14:21   İBB DAVASı’NıN DURUŞMALARıNDA ÜÇÜNCÜ HAFTA...   12:30   İZMIR’DE ‘MESLEK FABRIKASı’ KRIZI: CEMIL TUGAY’DAN TARIHI DIRENIŞ MESAJı! "İZIN VERMEYECEĞIZ"   11:45   GÜLCAN KıŞ’TAN SERT ‘FAIZ’ ÇıKıŞı: “VATANDAŞ BORCA, DEVLET FAIZE ÇALıŞıYOR!”   11:07   MERSIN’DE SANAT RÜZGARı ESECEK! 5 GÜN BOYUNCA PERDELER HIÇ KAPANMıYOR: İŞTE TAM LISTE!   10:55   İBB DAVASıNDA KRITIK GÜN: EKREM İMAMOĞLU SALONA GIRDIĞINDE ALKıŞLAR KOPTU! İŞTE 8. GÜNDEN İLK DETAYLAR   10:30   CHP’LI ASU KAYA’DAN SERT TEPKI: "48 SAATTE 5 KADıN KATLEDILDI, SORUMLUSU SIZSINIZ!"  
 
     
   

Sanat Dostu Büyükşehir, Sanatçı Kadrosunu Genişletiyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kültür-sanat kadrosunu genişletmek için 15 farklı kategoride gerçekleştirdiği enstrüman ve solist sanatçısı alım sınavını tamamladı.Alanında uzman isimlerin jüri üyeliği yaptığı ve 4 gün süren sınavda 126 aday yeteneklerini ve performanslarını sergiledi.Jüri üyelerinin titiz değerlendirmeleri sonrası kazananların listesi www.mersin.bel.tradresindeki duyurular kısmındayayınlandı.

 

Tarih : 7 Kasım 2021 Pazar 22:20   Okunma : 1221

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde hizmet veren  Kent Orkestrası’nın kadrosunu genişletmek için gerçekleştirdiği enstrüman ve solist sanatçısı alım sınavını tamamladı. Alanında uzman ve birbirinden değerli isimlerin jüri koltuğuna oturduğu sınava 126 kişi girmeye hak kazandı. 4 gün süren ve 15 farklı kategoride yapılan sınavda adaylar yeteneklerini ve performanslarını sergiledi. Sınavda, 12 farklı kategoride alım yapıldı.

Sanat dostu Büyükşehir’in sanatçı kadrosu genişledi

Kent Orkestrası’na düzenlenen sınavla 4 keman sanatçısı, 2 viyola sanatçısı, 2 viyolonsel sanatçısı (çellist/viyolonist), 1 kontrbas sanatçısı, 1 trompet sanatçısı, 2 trombon sanatçısı, 1 klarnet sanatçısı, 1 tuba sanatçısı, 1 korno sanatçısı, 1 gitar sanatçısı (bas gitar), 1 gitar sanatçısı (elektro gitar), 1 flüt sanatçısı, 1 ses sanatçısı (erkek), 1 klavye sanatçısı ve 1 vurmalı sazlar (bateri) sanatçısı alımı için sınav yapıldı.

12 kategori için alım yapıldı

Jüri üyelerinin titiz değerlendirmeleri sonrası kısa sürede kazananların açıklandığı sınavdakeman, viyola ve trombon sanatçısı alanlarında kazanan olmadı. Sınavda diğer 12 kategoride alım yapıldı. Sınavı kazananların listesi www.mersin.bel.tradresindeki duyurular kısmındayayınlandı.

“Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nıuluslararası platformlarda duyurmak istiyoruz”

Jüri heyetinin değerli isimlerden oluştuğunu ve çok sıcak bir ortamda sınavın gerçekleştiğini belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, büyüyen orkestrayla başarılı işler yapacaklarını söyledi.Özdülger,“Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve sanat kurumlarına yaklaşımımız çok üst düzey. Amacımız; belediyemizin vizyoner bakışını, sanata gösterdiğimiz büyük sevgiyi ve ilgiyi en iyi şekilde ifade edebilmek. Jürimiz son derecede değerli bir değerlendirme yapmış oldu. Gelen sanatçı arkadaşlarımızın sınavları son derece sıcak bir ortamda gerçekleşti. Çok yetenekli arkadaşlarımızın olduğunu, biraz daha çalışması gereken arkadaşlarımızın olduğunu gördük. Mersin için büyük bir kazanım bu sınav ve oluşturduğumuz bu orkestra. Çünkü biz büyük ve güzel işler yapmak, sadece Mersin’de değil uluslararası platformlarda Mersin Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nı duyurmak istiyoruz, hedefiniz bu” dedi.

“Sanata, kültüre, sanatçıya ve sanat kurumlarına çok hassasiyet gösteriyoruz”

Sınavı, jüri üyeleri ile birlikte uyum içerisinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Özdülger,“Bütün kararlarımızı oybirliği ile aldık, bu bir başarı. Oybirliğiyle karar çıkması aynı fikirde olan, aynı vizyona ve aynı bakış açısına sahip bir jüri olduğunun göstergesi. Sanata, kültüre, sanatçıya vesanat kurumlarına çok hassasiyet gösteriyoruz. Başkanımız Sayın Vahap Seçer’inbu doğrultuda bizleri destekliyor ve yönlendiriyor olmasının verdiği gücü ve gururu yaşıyoruz. Kendisine de buradan şükranlarımızı ifade etmek isterim”diye konuştu.

Özdülger, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sanata verdiği bu desteğin diğer belediyeler tarafından örnek alınmasını istediklerini ifade ederek, “Mersin halkına, Mersin seyircisine, sanatseverlerine en güzelini sunmak için buradayız. Amacımız bu doğrultuda en iyisini yapabilmek”ifadelerine yer verdi.

“Umut ediyorum orkestra daha da büyüyecek”

Jüri üyelerinden İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı, sınavda jüri üyesi olarak yer almaktan gurur duyduğunu belirterek,“Çok güzel bir orkestranın oluşumu için güzel bir çekirdek kadro aldığımızı düşünüyorum. Ümit ediyorum ki yakında bu orkestramız daha da büyüyecek, daha da ses getirecek çok güzel işlere imza atacak”dedi.

“Türkiye’nin buna ihtiyacı var ve çok güzel bir başlangıç olduğunu düşünüyorum”

Jüri üyelerinden Mersin Opera ve Balesi Keman Sanatçısı A. Deniz Şamlıoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı sınavların tüm Türkiye’ye örnek olmasını istediğini belirterek, “Bunun çok güzel bir başlangıç olduğunu düşünüyorum ve umarım herkes Mersin’i örnek alır.Bu insanlara da iş ortamları, yer açmış olacağız. Biz müzisyenlerin ve serbest çalışan müzisyenlerin buna ihtiyacı var. Bunu hak eden çok insan var”diye konuştu.

Jüri üyelerinden Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Şefi Kemal Günüç, “Bunun Türkiye’deki diğer belediyelere örnek olacağını düşünüyorum. Bu bir başlangıçtır, bu bir ateştir diye düşünüyorum” dedi.

“Bu güzel performansları hep birlikte değerlendirdik”

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Konzertmaister Marina Kvlıvıdze,20  yıldır Mersin’de yaşadığını belirterek, sınavda adil bir değerlendirme yapıldığınısöyledi. Kvlıvıdze, “Bu sınavda çocuklar çok güzel bir performans gösterdi. Çok mutlu oldum. Bu güzel performansları hep birlikte değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA