13 Nisan 2026 Pazartesi

17:14   "İBB SORUŞTURMASı" KAPSAMıNDA YAKLAŞıK 1 YıLDıR TUTUKLU OLANLARıN AILELERINDEN TEPKI: "NASıL GÖZALTı VE TUTUKLAMA HıZLı ŞEKILDE YAPıLDıYSA, SONUCUNUN DA HıZLı OLMASıNı BEKLIYORUZ"   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANıYOR... CINDORUK IÇIN TEŞVIKIYE CAMISI’NDE CENAZE NAMAZı KıLıNDı   15:52   HÜSAMETTIN CINDORUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı... ÖZGÜR ÖZEL: “BILGELIĞINDEN VE SIYASETE YÖNELIK DEĞERLENDIRMELERINDEN HER ZAMAN ISTIFADE ETTIK”   15:50   AİHM, EKREM İMAMOĞLU BAŞVURUSUNU CIDDI BULDU, TÜRKIYE’DEN 6 SORUYA YANıT ISTEDI   15:42   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DAHA YıLıN ILK ÇEYREĞINDE VERILEN ZAMMıN YÜZDE 82’SI YOK OLDU”   13:48   TARSUS BELEDIYESI’NE PORTAKAL ÇIÇEĞI FESTIVALI’NDE ÖDÜL   13:47   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL EMEKLILERLE MEYDANDA, OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ   13:45   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA SOSYAL YAŞAMA DESTEK   13:44   TOROSLAR’ıN KADıN HENTBOL TAKıMı FINAL-FOUR’DA   08:20   MACARISTAN’DA TARIHI DEVRIM: PETER MAGYAR VE TISZA PARTISI ORBAN DÖNEMINI BITIRDI!   08:17   ANKARA TABIP ODASı SEÇIMLERINDE KAZANAN BELLI OLDU: İŞTE SEÇIM SONUÇLARı VE KAZANAN GRUP!   08:09   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DÜNYA GÜNDEMINE DAMGA VURAN MESAJ: TEK ADAMLAR KAYBETTI, HALK KAZANDı!   07:10   GALATASARAY SAHASıNDA BEKLENMEDIK KAYıP! ASLAN ZIRVE YOLUNDA YARA ALDı: 1-1   01:10   MERSIN’DE EMEKLI FıRTıNASı! ‘SANDıKTA HESAPLAŞACAĞıZ’ DIYEREK MEYDANLARA İNDILER   01:02   MERSIN’DE TARIHI FINAL: 5 KıTA, 26 ÜLKE VE TÜRK SPORCUNUN İLK ZAFERI!   22:36   AK PARTI MERSIN İL DANıŞMA MECLISI’NDE BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı   09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, ’Engelsiz Mersin’ İçin Projelerini Sürdürüyor


"Engelsiz Mersin" hedefiyle özel gereksinimli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini artırarak devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında da birçok hizmet ve projeyle özel bireylerin yanında yer aldı.

 

Tarih : 17 Ocak 2022 Pazartesi 22:57   Okunma : 1555

"Engelsiz Mersin" hedefiyle özel gereksinimli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini artırarak devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında da birçok hizmet ve projeyle özel bireylerin yanında yer aldı.

Büyükşehir’in özel gereksinimli birey veri tabanı çalışmaları kapsamında 2021 yılı başında 19 bin 144 olan kayıtlı birey sayısı yıl sonunda 32 bin 35’e yükseltildi.

Büyükşehir Belediyesi, Toroslar’da Engelsiz Yaşam Merkezi, Yenişehir’de bulunan Engelsiz Yaşam Parkı ve Tarsus’ta faaliyetlerini sürdüren Mola Evi ile özel bireylere ve ailelerine hizmet veriyor.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde revir, engelli transfer aracı hizmeti, mesleki yeterlilik kazandıracak kurslar, atölyeler ve fitness salonu yer alıyor. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 2020 yılında başlayan Mola Evi Hizmeti ile özel gereksinimli bireylerin ailelerinin kendilerine zaman yaratması ve engelli bireylere sosyokültürel ve eğitim anlamında destek sağlanması amaçlanıyor. Mola Evi’nde 2 özel eğitim öğretmeni, 1 okul öncesi öğretmeni, 1 bakım personeli ve 1 psikolog görev alıyor. 206 öğrencinin kayıtlı olduğu Mola Evi’nden 2021 yılı içerisinde 1505 Mola Evi hizmeti ve 1847 kez görüntülü destek hattı hizmeti verildi.

SPORTİF BECERİLER KAZANIYORLAR

Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Yaşam Parkı ile özel gereksinimli bireylere birçok branşta spor becerisi kazandırıyor. Terapi amaçlı yüzme aktivitesi ve yüzme kursu, fitness eğitimi, survivor hareket parkuru, bocce aktiviteleri, engelsiz halk oyunları kursu, engelsiz vals kursu, ve engelsiz resim kursu aktiviteleri ile özel gereksinimli bireylere 2021 yılında toplam 1679 seans hizmet sunuldu.

FARKINDALIK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelsiz Yaşam Parkı ve Tarsus Mola Evi hizmetlerinden faydalanan özel gereksinimli bireyler için 2021 yılında 46 farkındalık çalışması gerçekleştirildi. Bu çalışmalara ise toplam 2 bin 148 özel birey katıldı. 1 Kasım 2021 tarihinde hizmete açılan Tarsus Mola Evi’nde ise 132 seans hizmeti sunuldu.

ENGELLERİ KALDIRAN HİZMETLER

Büyükşehir’in psiko-sosyal destek hizmetleri kapsamında özel gereksinimli bireyler ve aileleri, Engelsiz Yaşam Merkezi’ne gelerek veya 0 324 223 54 44 numaralı telefondan ulaşarak psikolog desteği alabiliyor. 2021 yılı içerisinde 336 özel gereksinimli birey söz konusu hizmetten yararlandı.

Büyükşehir’in özel gereksinimli bireylere yönelik önemli hizmetlerinden olan duyu bütünleme hizmeti de sürüyor. Bugüne kadar haftalık ortalama 20 seans olmak üzere toplam 1099 seans hizmeti verildi. Çocukların hem duyusal gelişimlerine katkı sunan hem de sosyal gelişimlerini destekleyen bu hizmet için 1 fizyoterapist, 1 ergoterapist ve 1 psikolog görev yapıyor.

Gelişimsel oyun terapisi kapsamında 2021 yılında toplan 790 seans hizmeti verildi. 3’erli, 4’erli gruplar halinde 2 ya da 3 normal gelişim ile 1 kaynaştırma öğrencisinden oluşan derslerde çocuklar yaş seviyelerine göre 3 gruba ayrılıyor. Her grup 3 ay süreyle haftada 2 gün olmak üzere gelişimsel oyun terapisi alıyor. Gelişimsel oyun terapisi gruplarında 1 psikolog, 1 özel eğitim öğretmeni ve 1 çocuk gelişimi ve eğitimi elemanı görev yapıyor.

TRANSFER ARACINDAN 4 BİN 546 ÖZEL BİREY YARARLANDI

Hastaneye ulaşımları güç olan özel gereksinimli bireyler için sağlanan transfer aracı hizmetinden 2021 yılında toplam 4 bin 546 özel gereksinimli birey yararlandı. 236 özel gereksinimli bireye ise medikal malzeme desteği sağlandı. Mersin’de yaşayan yürüme engelli bireylerin tekerlekli veya akülü sandalyelerinin bakım ve onarımını Büyükşehir Belediyesi üstleniyor. 2021 yılı içerisinde 77 engelli bireyin sandalyesi kullanılabilir duruma getirildi.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Büyükşehir’in beden eğitim öğretmenleri tarafından 12 yaş altı özel bireylere sportif beceri ve koordinasyon eğitimi kapsamında 2021 yılında toplam 815 seans hizmeti sunuldu. Fitness salonunda ise engelli bireylere yönelik 2021 yılında toplam 702 seans hizmeti verildi. 1 işaret dili tercümanının görev yaptığı birimde, 2021 yılı içerisinde 168 özel gereksinimli vatandaşa destek sağlandı.

Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile Engelsiz Yaşam Merkezi’nde açılan mesleki, bilgisayar ve hobi kurslarından ise 2021 yılı içerisinde 480 özel birey faydalandı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, ENGELSİZ MERSİN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA