19 Kasım 2025 Çarşamba

12:29   6 ARALıK’TA ANKARA’DA BÜYÜK BULUŞMA: YURTTAŞLAR BÜTÇE HAKKı IÇIN MEYDANDA   11:47   ŞIŞLI’DE KAYYUM KRIZI: 9 İŞÇI İŞTEN ÇıKARıLDı, BAŞKAN ŞAHAN’DAN SERT TEPKI   11:03   TÜRKIYE’DE BIR İLK: YENIŞEHIR BELEDIYESI ARı MERASıYLA EKOLOJIK TARıMDA ÖNCÜ OLDU   09:58   AHKİB, AVRUPA VE ORTA DOĞU’NUN GÜVENILIR MODA PARTNERI OLUYOR   09:50   AKDENIZ’DEN ABU DABI’YE: HATIP EMLEK DÜNYA ARENASıNDA   15:04   GELECEK PARTISI’NDEN ISTIFA EDEN BAĞıMSıZ İSTANBUL MILLETVEKILI DOĞAN DEMIR CHP’YE KATıLDı   15:02   ÖZDAĞ’DAN BAHÇELI’NIN "İMRALı’YA GITMEKTEN GOCUNMAM, ÇEKINMEM" AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:56   BAHÇELI: "ALıRıM YANıMA 3 ARKADAŞıMı KENDI IMKANLARıMıZLA İMRALı’YA GITMEKTEN BIR MASA ETRAFıNDA DA YÜZ YÜZE GELMEKTEN IMTINA ETMEM"   14:55   ÖZGÜR ÖZEL VE TÜLAY HATIMOĞULLARı HAKKıNDA DOKUNULMAZLıK DOSYASı TBMM BAŞKANLıĞı’NA GÖNDERILDI   14:51   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI, YARıN TÜRKIYE’YE GELIYOR   14:47   CHP, “ŞIMDI İKTIDAR ZAMANı” SLOGANıYLA 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A HAZıRLANıYOR   10:43   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KESINTISIZ SOKAK YENILEME HAMLESI   01:03   TARSUS’TA İSTIRIDYE MANTARı HASADı: BAŞKAN BOLTAÇ KURSIYERLERLE İLK ÜRÜNÜ TOPLADı   20:25   BAŞKAN SEÇER’IN YÜREK BURKAN KAYBı: DOÇ. DR. ARZU SEÇER’E SON VEDA   16:06   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI SONA ERDI   16:04   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN AŞEVINE ZIYARET   16:02   BEŞIKTAŞ JK: SERGEN YALÇıN, BU SABAH ANJIYO OPERASYONU GEÇIRDI   16:01   MUAZZEZ ABACı, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:59   EGE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCI KÖYÜ’NDE, DEPREMZEDE ÖĞRENCILERDEN GERIYE DÖNÜK KIRA ISTENDI   15:57   36 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN AKADEMISYEN EMRAH GÜLSUNAR HAKKıNDA ILK DURUŞMADA TAHLIYE KARARı VERILDI  
 
     
   

Down Sendromlu Sedat Kızmaz, Dünya Futsal Şampiyonası’nda Ülkemizi Temsil Edecek


Toroslar Belediyesi’nin açtığı Özel Sporcular Kursu’nda yetişen Down Sendromlu sporcu Sedat Kızmaz (26), Down Sendromlular Futsal Milli Takımına seçilerek, Mersin’in gururu oldu. Özel sporcu Kızmaz, bu gururunu ve başarısını Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ile paylaşarak, kendilerine sunduğu desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Yılmaz; "Sporun, kazanmanın ötesinde hayata dokunan önemli bir misyonu da var. Biz de özel bireylerimizin sporla gönüllerine dokunuyor, her zaman yanlarında oluyoruz" dedi.

 

Tarih : 18 Ocak 2022 Salı 18:47   Okunma : 1175

Toroslar Belediyesi’nin açtığı Özel Sporcular Kursu’nda yetişen Down Sendromlu sporcu Sedat Kızmaz (26), Down Sendromlular Futsal Milli Takımına seçilerek, Mersin’in gururu oldu.

Özel sporcu Kızmaz, bu gururunu ve başarısını Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ile paylaşarak, kendilerine sunduğu desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Yılmaz; "Sporun, kazanmanın ötesinde hayata dokunan önemli bir misyonu da var. Biz de özel bireylerimizin sporla gönüllerine dokunuyor, her zaman yanlarında oluyoruz" dedi.

İlçede yaşayan otizmli, down sendromlu ve mental özel bireylerin sosyal hayata daha kolay adapte olmalarının amaçlandığı Özel Sporcular Kursu, Toroslar Belediyesi'nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nün eğitmenleri eşliğinde gerçekleştiriliyor.

Eğitimde, özel bireylerin ilgi ve yeteneklerine göre koordinasyon, atletizm, eğitsel çalışmalar ve futbol maçları yapılıyor. Bu kursa katılan sporculardan 26 yaşındaki Sedat Kızmaz da azmi ve yeteneğiyle herkese örnek oldu.

Down Sendromlular Futsal Milli Takımına seçilerek Kayseri’deki kampa katılan özel sporcu Kızmaz, 1-10 Nisan 2022 tarihlerinde Peru’da yapılacak Dünya Down Sendromlular Futsal Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

Gösterdiği performansla mili takım kampından tam not alan özel sporcu Kızmaz, antrenörleri Ali Adıgüzel ve Betül Ekinci ile birlikte Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ı ziyaret ederek, sevincini Başkan Yılmaz ile paylaştı.

Antrenör Adıgüzel; “Başkanımızın Desteğiyle Başarılarımızın Meyvesini Alıyoruz”

Toroslar Belediyesi’nin Özel Sporcular Kursu Antrenörü Ali Adıgüzel ise sporla özel bireylere dokunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, desteklerinden dolayı Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

Antrenör Adıgüzel; “Çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Özel Sporcular Kursu’nda, özel bireylerin fiziksel becerilerinin gelişiminin yanı sıra yaşıtlarıyla birlikte güzel vakit geçirmelerini de sağlıyoruz. Bu kursa katılan özel sporcumuz Sedat Kızmaz, Down Sendromlular Futsal Milli Takımına seçildi. Peru’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi ve ilimizi temsil edecek. Başkanımıza özel bireylere sunduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz; “Özel Sporcularımızdan Dünya Şampiyonluğu Bekliyoruz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise Toroslar Belediyesi’nin kadrosunda yetişerek milli takıma seçilen özel sporcu Sedat Kızmaz ile gurur duyduklarını söyledi.

Özel bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, Kızmaz’a başarılar dileyerek, hediyelerini takdim etti.

Başkan Yılmaz; “Milli formanın önemi çok büyük. Özel Sporcumuz Sedat Kızmaz, milli takıma seçilerek bu formanın hakkını veriyor. Azmiyle gurur duyuyoruz. İnşallah Peru’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda da milli takımımız finale çıkarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatacak. Tüm ekibe başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TOROSLAR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, ATSIZ YILMAZ, DOWN SENDROMLU, SEDAT KIZMAZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA