23 Şubat 2026 Pazartesi

16:03   BERLINALE’DE TARIHI GECE: EMIN ALPER’DEN ÖDÜL KONUŞMASıNDA DEMIRTAŞ VE İMAMOĞLU MESAJı   16:01   FENERBAHÇE BEKO’DAN KUPAYA DAMGA! BEŞIKTAŞ GAİN’I FINALDE FARKLı GEÇTI   14:15    YENIŞEHIR’IN EĞITIM DEVRIMI TÜRKIYE’YE MODEL OLDU: ROTARY’DEN ÖDÜL GELDI   12:25    AKDENIZ BELEDIYE SPOR ŞAMPIYON GIBI! LIDERLIĞI GARANTILEDI, GÖZLER PLAY-OFF’TA   12:20   “BIR GECEDE SERVET DEĞIL, GELECEK KAYBOLDU! GÜLCAN KıŞ AFET BÖLGESINDEN SESLENDI”   12:01   SEMIH PALAMUT KAZANLı’DA AFET BÖLGESINDE: “ÜRETICIMIZIN SESINI ANKARA’YA TAŞıYACAĞıZ”   10:18   ŞEVKIN’DEN ADALET VE EKONOMI ÇıKıŞı: “ADANA AYAĞA KALKACAK, TÜRKIYE DEĞIŞECEK”   10:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN ANAMUR’A DEV HIZMET HAMLESI: 4 İLÇEYE TEK NOKTADAN ÇÖZÜM   10:14    TALAT DINÇER TBMM’DE İSYAN ETTI: “SERVISCELL DAYATMASı ESNAFı BITIRIR, DERHAL GERI ÇEKILSIN!”   10:11   SEL SONRASı HAREKETE GEÇILDI: AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN MILLET BAHÇESI SAHILINE 120 KAMYONLUK TEMIZLIK OPERASYONU   10:10   ÖZGÜR KARABAT: “TÜRKIYE SAVAŞTA DEĞIL AMA UMUT GÖÇ EDIYOR” YOKSULLUKTA AVRUPA’Yı SOLLADıK, GENÇLER ALMANYA YOLUNDA   01:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TOROSLAR’DA DEV İFTAR: “EŞIT YURTTAŞLıK SOFRASıNDA BULUŞUYORUZ”   01:08   BAKıRKÖY’DEN GAZZE’YE: “İSRAIL’E TAM AMBARGO” ÇAĞRıSı GECEDE YÜKSELDI   01:05   MERSIN İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN PALM CITY’DE KÜLTÜR ŞÖLENI   01:03   NAZLıAKA’DAN İKTIDARA SERT ÇıKıŞ: “KADıNLARıN HAYATı PAMUK İPLIĞINE BAĞLı”   01:02   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ‘GAZZE BARıŞ KURULU’ ÇıKıŞı: “FILISTIN YOKSA, TÜRKIYE DE OLMAMALı!”   01:01   ÖZGÜR ÖZEL KOCAELI’DE 10 BIN METREKAREYI DOLDURDU: “SANDıĞA SAHIP ÇıKANLAR BURADA”   14:15   CHP AKDENIZ’IN YÜKSELEN İSMI SEMIH PALAMUT’TAN NET MESAJ: “GÜÇLÜ ÖRGÜT, GÜVENLI GELECEK”   12:26   550 KILOMETRELIK TARIH VE DOĞA ROTASı: MERSIN’DE KILIKYA YOLU’NA YOĞUN İLGI   12:15   “ANA DILDE EĞITIM LÜKS DEĞIL, HAKTıR”: 3. ANADILI SEMPOZYUMU’NDAN ANKARA’YA NET MESAJ  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Ekipleri, Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bıraktı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı dolayısıyla yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için besleme çalışması yaptı. Özellikle yılkı atlarının olduğu bölgelere saman, çayır otu ve yulaf bırakan ekipler, köpekler için de mama bıraktı.

 

Tarih : 21 Ocak 2022 Cuma 21:20   Okunma : 1567

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı dolayısıyla yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için besleme çalışması yaptı. Özellikle yılkı atlarının olduğu bölgelere saman, çayır otu ve yulaf bırakan ekipler, köpekler için de mama bıraktı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışından dolayı bir yandan karla mücadele çalışması yürütürken, bir yandan da zorlu kış şartlarında beslenme güçlüğü çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıyor.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetler Dairesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı ekipleri, yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışının etkili olması üzerine yaban hayvanları için harekete geçti. Özellikle yılkı atlarının bulunduğu Gülek ve Karboğazı mevkiine kar araçları ile giden ekipler, belirlenen noktalara yılkı atları için saman, çayır otu ve yulaf,  köpekler için de mama bıraktı. Ekipler ayrıca, aç kaldığı için insanların yaşam alanlarına kadar gelen yılkı atları için de yol kenarlarına ve mahalle aralarına yem bırakmaya devam ediyor.

“YILKILAR YOL KENARLARI VE MAHALLE ARALARINA KADAR GELİYORLAR”

Tarsus Doğa Parkı’nda görevli Veteriner Hekim Mert Ayaz, düzenli aralıklarla yılkı atları ve köpekler için yem bıraktıklarını belirterek, “Gülek ve Karboğazı bölgelerinde, bu dönemlerde beslenme problemi yaşayan yılkı atları ve köpekler için besleme çalışması yapıyoruz. Yılkı atları yiyecek bulmak için insanların yaşam alanlarına yaklaştıkları için yem bırakmak daha kolay oluyor. Yol kenarları ve mahalle aralarına kadar geliyorlar. Genelde şehir içlerine çok yaklaşmazlar ama aç kaldıkları, stres yaptıkları için yaklaşıyorlar. Biz de bu durumu bildiğimizden hemen müdahale edip besleme çalışması yapıyoruz. Köpeklere de sürekli bir besleme çalışması oluyor. Onlara da yine mamalarını veriyoruz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA