6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

Erdemli’de Öğrenciler Motivasyon Etkinliği İle Moral Buldu


Mersin Büyükşehir Belediyesi MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nin düzenlediği‘Motivasyon Etkinliği’nin 4’üncüsü Erdemli’de gerçekleştirildi.Erdemli ve Silifke Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerindeki öğrencilere yönelik düzenlenen etkinlikte öğrenciler sınav kaygısını azaltabilmek için motivasyon teknikleri öğrenirken, gerçekleştirilen konserle moral buldu.

 

Tarih : 19 Şubat 2022 Cumartesi 22:01   Okunma : 1547

Mersin Büyükşehir Belediyesi MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi tarafından başlatılan ‘Motivasyon Etkinliği’nin 4’üncüsü Erdemli’de gerçekleştirildi. Erdemli ve Silifke Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerindeki öğrencilere yönelik gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler sınav kaygısını en aza indirebilmek ve motivasyon sağlayabilmek için önemli teknikler öğrendi.

Erdemli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik öncesi 1 Ekmek 1 Çorba Projesi kapsamında öğrencilere çorba ikramı yapıldı. Etkinlik, Silifke Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde Rehberlik Öğretmeni olarak görev yapan Cemre Zantur’un ‘Motivasyon’ konulu sunumu ile başladı. Sunumda öğrencilerin kendilerini nasıl motive edebileceğini anlatan Zantur, sınav stresini azaltmaya yönelik teknikleri öğrencilerle paylaştı.

Sunumun ardından Loca The Band grubu sahne aldı. Hareketli parçalar seslendiren grup öğrencileri coştururken, sınav streslerini atmalarını sağladı.

“Havaların ısınmasıyla beraber biz sosyal etkinliklerimizi artıracağız”

Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerindeneğitim alan tüm öğrenciler için ‘Motivasyon Etkinliği’ düzenlediklerini belirterek, “Bizler kurs merkezlerimizde sadece bilişsel alanla ilgilenmiyoruz. Öğrencilerimizin aynı zamanda duyusalalanda da gelişimini önemsiyoruz. Onun için rehberlik birimini çok önemsiyoruz. Uzman rehber öğretmenlerimiz hem bireysel hem de grup rehberliği yaparak öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu yüksek tutmaya çalışıyor” dedi.Öğrencilerin etkinliklerden memnun olduğunu da ifade eden Karakuş,“Deşarj oluyorlar. Havaların ısınmasıyla beraber biz sosyal etkinliklerimizi artıracağız” diye konuştu.

“Çevremden gelen olumsuz cümleler vardı. Burada o konuya değinildi”

Erdemli Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nden faydalanan Ahmet Kayabaşı, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu okumak istediğini söyledi. Sürekli motive edilmeye ihtiyaç duyduğunu söyleyen Kayabaşı, “Daha önce de böyle bir etkinlik olmuştu. Geçen sefer geldiğimde de motivasyon konuşmasının faydası olmuştu. Ben zaten devamlı motive olmak zorunda kalan bir insanım. Öyle daha iyi hissediyorum kendimi. Burada da aynı şekilde oldu.Çevremden gelen olumsuz yorumlar, cümleler vardı bana. Burada o konuya değinildi. Yararı oldu. Konser çok güzel. Zaten sevdiğim şarkılar. Çok hoşuma gidiyor”ifadelerini kullandı.

“Yapılan konuşmalardan dolayı biraz daha motiveyim”

Hayalinin Sınıf Öğretmenliği olduğunu söyleyen Serkan Güldal, etkinlik hakkında“Çok güzel, stresime bir nebze de olsa su serpiyor şu an. Sınav stresi var üzerimizde, bir de mezuna kaldık. Yapılan konuşmalardan dolayı biraz daha motiveyim. Ne yapacağımı, planlı olmam gerektiğini, eksiklerimi öğrendim” dedi.

“Bu etkinlik hepimize iyi geldi”

Şule Demircan da sınıf öğretmeni olmak istediğini belirterek, çalışma temposunu “En başta güzel gidiyor, sıkı tutuyorsun, sonradan motivasyon gitti mi toparlayamıyorsun.Bizim öğretmenlerimiz de sağ olsun çok yardımcı oluyorlar bu konuda” sözleriyle anlattı. Motive olmaya ihtiyaç duyduğunu söyleyen Demircan,“Şu anda bu etkinlik hepimize iyi geldi. Sınava hazırlanırken kullanmamamız gereken cümleleri söylediler. ‘Yapamam’ yerine ‘yapabilirim, inanıyorum’ cümlelerini kullanmamız gerektiğini söylediler” ifadelerini kullandı.

Hedefinin veterinerlik olduğunu ifade eden ve sıkı çalışma temposu arasında etkinliğin çok iyi geldiğini söyleyen Afife Yiğit,“Çok güzeldi, çok iyi geldi. Her zaman yapılması gerekiyor bence” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA