14 Mart 2026 Cumartesi

01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL  
 
     
   

Belediyeden Okul Servislerine Denetim


Erdemli Belediyesi, 2017-2018 eğitim-öğretim yarıyıl tatilinin sona ermesiyle öğrencilerin daha güvenli bir şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak için okul servis araçlarına yönelik gerçekleştirdiği denetimlerine hız verdi.

 

Tarih : 14 Şubat 2018 Çarşamba 16:14   Okunma : 3503

Öğrencilerin okullarına güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla, okul servis araçlarını ilgili birimlerle birlikte denetlediklerini beyan eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ‘’Söz konusu araçlar öğrencilerimizi, geleceğimizi taşıyor. Okul servisleri denetim kriterlerine göre öğrenciler için emniyet kemeri, araçların bakım ve temizliği, güvenlik sistemi, araç muayeneleri ve yönetmeliklere uyup uymadıklarını kontrol ediyoruz. 2017-2018 eğitim öğretim ikinci döneminin kazasız belasız, başarılarla dolu bir şekilde tamamlanmasını diliyorum” diye konuştu.

Erdemli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Jandarma Trafik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası’na bağlı ekipler tarafından merkez ve mahallelerde bulunan tüm okul servis araçlarına yönelik yapılan denetimlerin artırıldığı bildirildi. Denetimi gerçekleştiren ekipler tarafından okul giriş ve çıkış saatleri ile yol üzerinde seyir halinde olan servis araçları durdurularak yönetmelikte belirtilen kurallara uyulup, uyulmadığı denetlendi. Yapılan denetimlerde, okul taşıtı levhasına, araç rengine, kamera sistemi, araç takip sistemi, panik butonu, ışıklı dur levhası, yangın tüpü, ilk yardım çantası ve açılan camlarda parmaklık olması, araç kapılarının otomatik olmasına, ayakta öğrenci taşınmamasına ve emniyet kemerinin takılmasına dikkat edildi. Arka cam ve çerçevelerin sabit olması, araçta sağlık çantası bulunması, yedek lastik, trafik seti ile yangın söndürme cihazının bulunması ve ilan reklam kontrolü gibi kurallar da zabıta ekipleri tarafından titizlikle kontrol edildi. Öğrencilerin güvenli bir şekilde taşınması için bütün ayrıntıların incelendiği denetimler çerçevesinde, kanun ve yönetmelikte belirtilen kurallara uygun olmayan ve uymayan araç sahiplerine cezai işlem uygulandı.

TOLLU VATANDAŞLARI KAYIT DIŞI SERVİS KONUSUNDA UYARDI

Öğrencilerin okullarına güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla, okul servis araçlarını denetlediklerini beyan eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Servis denetimlerinde çok titiz davranıyoruz. Her eğitim öğretim yılı öncesi olduğu gibi bu yıl da servis araçlarımızın tüm şartlarını denetliyoruz. Şartları elverişsiz olan araçlara izin vermiyoruz’’  dedi. Vatandaşları kayıt dışı servis konusunda uyaran Tollu,  ‘’Söz konusu araçlar öğrencilerimizi, geleceğimizi taşıyor. Okul servisleri denetim kriterlerine göre öğrenciler için emniyet kemeri, araçların bakım ve temizliği, güvenlik sistemi, araç muayeneleri ve yönetmeliklere uyup uymadıklarını Erdemli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Jandarma Trafik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası’na bağlı ekiplerimizle kontrol ediyoruz. 2017-2018 eğitim öğretim ikinci döneminin kazasız belasız, başarılarla dolu bir şekilde tamamlanmasını diliyorum” diye konuştu.

Yetkililerden yapılan açıklamada; öğrencilerin daha güvenli bir şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak için okul servis araçlarına yönelik denetimlerin süreceği bildirildi. Zabıta ekipleri ve diğer birimler ile koordineli bir şekilde okul öğrencilerinin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim-öğretimlerini sağlaması için yapılan denetimlerin yıl boyunca aralıksız olarak devam edeceği belirtilirken, karşılaşılan herhangi bir olumsuzlukta ‘444 5 609’ numaralı Erdemli Belediyesi Çağrı Merkezi’ne şikâyetlerini bildirebileceklerini belirttiler.

Paylaş :
Etiketler :  erdemli belediyesi, mükerrem tollu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA