23 Şubat 2026 Pazartesi

17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"   16:32   DİSK’E BAĞLı DEV MADEN-SEN’DEN DIVRIĞI RAPORU: "’ZARAR’ GEREKÇESI GERÇEĞI YANSıTMıYOR; IŞÇILER IŞ BAŞı YAPSıN"   15:01   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN YALOVA’DAKI SALDıRıYA TEPKI: "SOKAKLAR SALDıRGANLARA TERKEDILINCE DOĞAL SONUÇ BÖYLE SALDıRıLAR OLUYOR"   14:59   İRAN SÖZCÜSÜ RıZAI: "PERŞEMBE GÜNÜ BÖLGEDEKI AMERIKAN ASKERLERININ KADERINI BELIRLEYECEĞIZ, EVLERINE MI DÖNECEKLER YOKSA CEHENNEME MI GIDECEKLER"   14:59   CHP KADıN KOLLARı’NDAN 1 GÜNDE 6 KADıNıN ÖLDÜRÜLMESINE TEPKI: "SORUN YALNıZCA BIREYSEL SUÇLAR DEĞILDIR; 6284 SAYıLı YASANıN UYGULANMAMASıDıR"   14:58   İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN TANRıKULU: "AK PARTI, SEÇIMLE SONUÇ ALAMAYACAĞıNı GÖRDÜĞÜ IÇIN SÜRECI YARGı ELIYLE HUKUKA AYKıRı BIÇIMDE ŞEKILLENDIRMEYE ÇALıŞıYOR"   12:46   İMAMOĞLU DESTEKÇILERINE "ADLIYE" KıSKACı: 17 YıL HAPIS İSTEMIYLE YARGıLANAN GENÇTEN TOKAT GIBI SAVUNMA!   10:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KÜLTÜR HAMLESI,GITAR, PIYANO, KEMAN VE BAĞLAMA.. MERSINLILER SANATLA BULUŞUYOR   10:16   DıŞ TICARETE YÖN VERENLER DERNEĞI BAŞKANı DR. HAKAN ÇıNAR’DAN KRITIK UYARı: “TÜRKIYE ÜRETIMI KAYBEDERSE, REKABET GÜCÜNÜ DE KAYBEDER”   10:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKıN GÜRLEK’E MAL VARLıĞı RESTI: SÜRE DOLUYOR, GÖZLER YARıNKI GRUP TOPLANTıSıNDA   09:45   LEVENT UYSAL’DAN RAMAZAN’DA EKONOMI ÇıKARMASı: “2026 YOL HARITASıNı SEKTÖRLE BIRLIKTE YAZıYORUZ”   09:12   “2027 SEÇIMI ÖNCESI KÖPRÜ VE OTOYOL SATıŞı” İDDIASı: CHP’LI DENIZ YAVUZYıLMAZ’DAN ÖZELLEŞTIRME TAKVIMI ÇıKıŞı   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KıRSALDA SESSIZ DEVRIM: 7 YıLDA 9 BIN KÜÇÜKBAŞLA ÜRETIM ZINCIRI KURULDU   09:05   MÜZEYYEN ŞEVKIN: “SEYHAN’DA KONTROLSÜZ TAHLIYE ÇIFTÇIYI VURDU!”   16:03   BERLINALE’DE TARIHI GECE: EMIN ALPER’DEN ÖDÜL KONUŞMASıNDA DEMIRTAŞ VE İMAMOĞLU MESAJı   16:01   FENERBAHÇE BEKO’DAN KUPAYA DAMGA! BEŞIKTAŞ GAİN’I FINALDE FARKLı GEÇTI  
 
     
   

Belediyeden Okul Servislerine Denetim


Erdemli Belediyesi, 2017-2018 eğitim-öğretim yarıyıl tatilinin sona ermesiyle öğrencilerin daha güvenli bir şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak için okul servis araçlarına yönelik gerçekleştirdiği denetimlerine hız verdi.

 

Tarih : 14 Şubat 2018 Çarşamba 16:14   Okunma : 3482

Öğrencilerin okullarına güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla, okul servis araçlarını ilgili birimlerle birlikte denetlediklerini beyan eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ‘’Söz konusu araçlar öğrencilerimizi, geleceğimizi taşıyor. Okul servisleri denetim kriterlerine göre öğrenciler için emniyet kemeri, araçların bakım ve temizliği, güvenlik sistemi, araç muayeneleri ve yönetmeliklere uyup uymadıklarını kontrol ediyoruz. 2017-2018 eğitim öğretim ikinci döneminin kazasız belasız, başarılarla dolu bir şekilde tamamlanmasını diliyorum” diye konuştu.

Erdemli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Jandarma Trafik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası’na bağlı ekipler tarafından merkez ve mahallelerde bulunan tüm okul servis araçlarına yönelik yapılan denetimlerin artırıldığı bildirildi. Denetimi gerçekleştiren ekipler tarafından okul giriş ve çıkış saatleri ile yol üzerinde seyir halinde olan servis araçları durdurularak yönetmelikte belirtilen kurallara uyulup, uyulmadığı denetlendi. Yapılan denetimlerde, okul taşıtı levhasına, araç rengine, kamera sistemi, araç takip sistemi, panik butonu, ışıklı dur levhası, yangın tüpü, ilk yardım çantası ve açılan camlarda parmaklık olması, araç kapılarının otomatik olmasına, ayakta öğrenci taşınmamasına ve emniyet kemerinin takılmasına dikkat edildi. Arka cam ve çerçevelerin sabit olması, araçta sağlık çantası bulunması, yedek lastik, trafik seti ile yangın söndürme cihazının bulunması ve ilan reklam kontrolü gibi kurallar da zabıta ekipleri tarafından titizlikle kontrol edildi. Öğrencilerin güvenli bir şekilde taşınması için bütün ayrıntıların incelendiği denetimler çerçevesinde, kanun ve yönetmelikte belirtilen kurallara uygun olmayan ve uymayan araç sahiplerine cezai işlem uygulandı.

TOLLU VATANDAŞLARI KAYIT DIŞI SERVİS KONUSUNDA UYARDI

Öğrencilerin okullarına güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacıyla, okul servis araçlarını denetlediklerini beyan eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Servis denetimlerinde çok titiz davranıyoruz. Her eğitim öğretim yılı öncesi olduğu gibi bu yıl da servis araçlarımızın tüm şartlarını denetliyoruz. Şartları elverişsiz olan araçlara izin vermiyoruz’’  dedi. Vatandaşları kayıt dışı servis konusunda uyaran Tollu,  ‘’Söz konusu araçlar öğrencilerimizi, geleceğimizi taşıyor. Okul servisleri denetim kriterlerine göre öğrenciler için emniyet kemeri, araçların bakım ve temizliği, güvenlik sistemi, araç muayeneleri ve yönetmeliklere uyup uymadıklarını Erdemli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Jandarma Trafik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erdemli Şoförler ve Otomobilciler Odası’na bağlı ekiplerimizle kontrol ediyoruz. 2017-2018 eğitim öğretim ikinci döneminin kazasız belasız, başarılarla dolu bir şekilde tamamlanmasını diliyorum” diye konuştu.

Yetkililerden yapılan açıklamada; öğrencilerin daha güvenli bir şekilde seyahat edebilmelerini sağlamak için okul servis araçlarına yönelik denetimlerin süreceği bildirildi. Zabıta ekipleri ve diğer birimler ile koordineli bir şekilde okul öğrencilerinin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını önlemek ve çocukların güvenli bir trafik ortamında eğitim-öğretimlerini sağlaması için yapılan denetimlerin yıl boyunca aralıksız olarak devam edeceği belirtilirken, karşılaşılan herhangi bir olumsuzlukta ‘444 5 609’ numaralı Erdemli Belediyesi Çağrı Merkezi’ne şikâyetlerini bildirebileceklerini belirttiler.

Paylaş :
Etiketler :  erdemli belediyesi, mükerrem tollu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA