27 Aralık 2025 Cumartesi

14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı  
 
     
   

ULUSLARARASI VESTİBÜLER DERNEĞİ: VERTİGONUN YAYGINLAŞMASININ NEDENİ STRES VE ÇALIŞMA KOŞULLARI


Uluslararası Vestibüler Derneği, “Vertigo farkındalık haftası kapsamında” pandeminin stres ile oluşan baş dönmesi tipinde önemli bir artış görüldüğünü açıkladı. Dernek Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, vertigonun dünya nüfusunun yüzde 10`unu Türkiye`de ise önemli bir kısmını etkilediğini belirterek, baş dönmesi, denge bozukluklarının tetiklenmesinde stresin ve çalışma koşullarının etkili olduğunu söyledi.

 

Tarih : 13 Nisan 2022 Çarşamba 14:29   Okunma : 1434

Haber: DİLAN KUTLU - Kamera: FATİH NAZIM EFE

Uluslararası Vestibüler Derneği, “Vertigo farkındalık haftası kapsamında” pandeminin stres ile oluşan baş dönmesi tipinde önemli bir artış görüldüğünü açıkladı. Dernek Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, vertigonun dünya nüfusunun yüzde 10`unu Türkiye`de ise önemli bir kısmını etkilediğini belirterek, baş dönmesi, denge bozukluklarının tetiklenmesinde stresin ve çalışma koşullarının etkili olduğunu söyledi.

Uluslararası Vestibüler Derneği, Vertigo farkındalık haftası kapsamında Uluslararası Vestibüler Derneği`nin düzenlediği “Vertigoda hayat yolunda” bilgilendirme toplantısı Ankara`da yapıldı. Toplantıya Dernek Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, Prof . Dr. Pınar Yalınay Dikmen ve Prof. Dr. Fuat Özgen katıldı.

Basın toplantısında vertigonun nedenleri ve tedavi yöntemlerine yönelik slayt gösterimi yapıldı. Konuşmaların ardından vertigo hastalarının ne hissettiğine yönelik sanal gerçeklik gözlüğüyle simülasyon etkinliği düzenlendi.

Vertigonun baş dönmesinin iç kulak ve beyni etkileyen hastalıklardan kaynaklanabileceğini ifade eden bilim insanları vertigonun iç kulak kaynaklı nedenler dışında epilepsi, migren, beyin tümörleri, psikolojik hastalıklardan da kaynaklanabileceğini söyledi.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Özgirgin vertigonun dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10`unu etkilediğini, vertigonun baş dönmesi acil servise başvurmada ilk 10 gerekçe içerisinde yer aldığın bildirdi.

Vertigonun bir hastalık değil başka hastalıkların belirtisi olduğunu kaydeden Özgirgin bu hastalığın çocuklar dahil her yaşta görülebileceğini, sıklıkla orta ileri yaşların sorunu olduğunu belirtip yaşlı bireylerde daha yaygın görüldüğünün altını çizdi.

Pınar Yalınay Dikmen ise migrenin bir alt tipinde denge sisteminin de etkilendiğini bu hastaların vertigo şikayeti ile hekime başvurabileceklerini belirtti. Dikmen, vestibüler migreninin tekrar eden vertigonun önemli bir nedeni olduğu ve bu migren tipinin tanısının kolay konulamadığını söyledi.

Yalınay, Migren ve vertigonun toplumda bir arada görülme sıklığının yüzde 3 ve kadınlarda görülme olasılığının daha fazla olduğunu söyledi.

Fuat Özgen ise baş dönmesinin hastada korkuyu tetiklediğini ve devamında anksiyeteyi tetiklediğini söyledi. Hastaların vertigo tedavisi bitse bile anksiyete nedeniyle baş dönmesi hissinin devam ettiğini söyledi.

MUAYENEDE EN AZ YARIM SAAT LAZIM

Nuri Özgirgin, ANKA Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada da şunları söyledi:

“Baş dönmesi insanın yaşam kalitesini çok olumsuz etkileyen bir faktör. İş koşullarını da etkiliyor inşaları işine gidemez oluyor. İçinde bulunduğumuz koşullarda bugün bir hastaya resmi hastane koşullarında verilebilen bir zaman çok kısa. Bir baş dönmesini anlamak için en az 20 dakika yarım saat hastaya zaman vermek lazım.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA