23 Nisan 2026 Perşembe

18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR   15:38   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... ÖZGÜR ÖZEL: “BIZI IYI TANıYıN. BIZ, BOYNUMUZU VERIRIZ AMA BOYUN EĞMEYIZ. BIR AVUÇ DARBECIYE TESLIM OLMAYıZ”   15:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE ZIYARET: "YAŞASıN DORUK MADENCILIK’TEKI EMEKÇI DIRENIŞI, YAŞASıN TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN MÜCADELESI"   10:01   MERSIN’DE ÇOCUKLAR GELECEĞI TASARLıYOR: BU KAMPÜSTE OYUN OYNAMAK DEĞIL, OYUN KURMAK SERBEST!   17:34   GÜLCAN KıŞ’TAN KORKUTAN 23 NISAN KARNESI: ’TÜRKIYE’DE HER 3 ÇOCUKTAN BIRI TEHLIKEDE!’   17:25   CÜBBELERINI ÇıKARıP SAHNEYE ÇıKTıLAR: MERSINLI AVUKATLARDAN MUHTEŞEM ‘ŞEKERPARE’ PERFORMANSı!   17:20   MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN TBMM’DE SERT ‘YÜREĞIR’ ÇıKıŞı: ’MILLETIN İRADESINE MÜDAHALEDIR!’   10:53   MERSIN ESNAFıNDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM: AHMET ÖZDEMIR ’ŞEHRIN ESNAFı’ PROJESINI DUYURDU!   10:50   BASıN DÜNYASıNDA ŞOK SATıŞ KARARı! TELE1 İÇIN KRITIK ÇAĞRı: ’SUSTURULMASıNA İZIN VERMEYIN’   10:42   BAŞKAN SEÇER’DEN 23 NISAN MESAJı: ‘ASıL GÜCÜMÜZ ÇOCUKLARıMıZıN MUTLULUĞUDUR!’   09:25   CHP’LI BAŞARıR’DAN ATAŞEHIR OPERASYONU SONRASı SERT TEPKI: ’SANDıKTA BÜKEMEDIKLERI BILEĞI HUKUKLA KıRMAYA ÇALıŞıYORLAR!’   11:12   MERSIN’DE ANNELERIN YÜKÜ HAFIFLIYOR: 56 BIN BEBEK PAKETI AILELERE ULAŞTı!   10:20   ENERJI BAKANLıĞı ÖNÜNDE HAREKETLI DAKIKALAR: 110 MADENCI GÖZALTıNA ALıNDı!   10:15   CHP’DEN ’SÖMÜRGE VALISI’ ÇıKıŞı! GÖKÇE GÖKÇEN’DEN HÜKÜMETE SERT TEPKI: ’SUSKUNLUKLA ONAYLıYORSUNUZ!’   09:53   MADENCILERIN ANKARA DIRENIŞINDE YÜREK YAKAN ANLAR: ’SADAKA DEĞIL, HAKKıMıZı İSTIYORUZ!’  
 
     
   

ULUSLARARASI VESTİBÜLER DERNEĞİ: VERTİGONUN YAYGINLAŞMASININ NEDENİ STRES VE ÇALIŞMA KOŞULLARI


Uluslararası Vestibüler Derneği, “Vertigo farkındalık haftası kapsamında” pandeminin stres ile oluşan baş dönmesi tipinde önemli bir artış görüldüğünü açıkladı. Dernek Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, vertigonun dünya nüfusunun yüzde 10`unu Türkiye`de ise önemli bir kısmını etkilediğini belirterek, baş dönmesi, denge bozukluklarının tetiklenmesinde stresin ve çalışma koşullarının etkili olduğunu söyledi.

 

Tarih : 13 Nisan 2022 Çarşamba 14:29   Okunma : 1495

Haber: DİLAN KUTLU - Kamera: FATİH NAZIM EFE

Uluslararası Vestibüler Derneği, “Vertigo farkındalık haftası kapsamında” pandeminin stres ile oluşan baş dönmesi tipinde önemli bir artış görüldüğünü açıkladı. Dernek Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, vertigonun dünya nüfusunun yüzde 10`unu Türkiye`de ise önemli bir kısmını etkilediğini belirterek, baş dönmesi, denge bozukluklarının tetiklenmesinde stresin ve çalışma koşullarının etkili olduğunu söyledi.

Uluslararası Vestibüler Derneği, Vertigo farkındalık haftası kapsamında Uluslararası Vestibüler Derneği`nin düzenlediği “Vertigoda hayat yolunda” bilgilendirme toplantısı Ankara`da yapıldı. Toplantıya Dernek Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, Prof . Dr. Pınar Yalınay Dikmen ve Prof. Dr. Fuat Özgen katıldı.

Basın toplantısında vertigonun nedenleri ve tedavi yöntemlerine yönelik slayt gösterimi yapıldı. Konuşmaların ardından vertigo hastalarının ne hissettiğine yönelik sanal gerçeklik gözlüğüyle simülasyon etkinliği düzenlendi.

Vertigonun baş dönmesinin iç kulak ve beyni etkileyen hastalıklardan kaynaklanabileceğini ifade eden bilim insanları vertigonun iç kulak kaynaklı nedenler dışında epilepsi, migren, beyin tümörleri, psikolojik hastalıklardan da kaynaklanabileceğini söyledi.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Özgirgin vertigonun dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10`unu etkilediğini, vertigonun baş dönmesi acil servise başvurmada ilk 10 gerekçe içerisinde yer aldığın bildirdi.

Vertigonun bir hastalık değil başka hastalıkların belirtisi olduğunu kaydeden Özgirgin bu hastalığın çocuklar dahil her yaşta görülebileceğini, sıklıkla orta ileri yaşların sorunu olduğunu belirtip yaşlı bireylerde daha yaygın görüldüğünün altını çizdi.

Pınar Yalınay Dikmen ise migrenin bir alt tipinde denge sisteminin de etkilendiğini bu hastaların vertigo şikayeti ile hekime başvurabileceklerini belirtti. Dikmen, vestibüler migreninin tekrar eden vertigonun önemli bir nedeni olduğu ve bu migren tipinin tanısının kolay konulamadığını söyledi.

Yalınay, Migren ve vertigonun toplumda bir arada görülme sıklığının yüzde 3 ve kadınlarda görülme olasılığının daha fazla olduğunu söyledi.

Fuat Özgen ise baş dönmesinin hastada korkuyu tetiklediğini ve devamında anksiyeteyi tetiklediğini söyledi. Hastaların vertigo tedavisi bitse bile anksiyete nedeniyle baş dönmesi hissinin devam ettiğini söyledi.

MUAYENEDE EN AZ YARIM SAAT LAZIM

Nuri Özgirgin, ANKA Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada da şunları söyledi:

“Baş dönmesi insanın yaşam kalitesini çok olumsuz etkileyen bir faktör. İş koşullarını da etkiliyor inşaları işine gidemez oluyor. İçinde bulunduğumuz koşullarda bugün bir hastaya resmi hastane koşullarında verilebilen bir zaman çok kısa. Bir baş dönmesini anlamak için en az 20 dakika yarım saat hastaya zaman vermek lazım.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA