18 Mayıs 2026 Pazartesi

13:15   ANKARA’DA BÜYÜK 19 MAYıS SEFERBERLIĞI! ÖZGÜR ÖZEL’IN DE KATıLACAĞı DEV YÜRÜYÜŞÜN DETAYLARı BELLI OLDU   12:47   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TÜRKAN SAYLAN MESAJı: ’MÜCADELE MIRASıNA SAHIP ÇıKACAĞıZ!’   12:15   İBB DAVASıNDA SILIVRI’YI SARSAN ’BASKı’ İTIRAFı! ’O İFADELER YOK HÜKMÜNDEDIR’   11:33   AKDENIZ’DE GECE YARıSı ALARMı! ULUSLARARASı SULARDA SıCAK TEMAS: "YÜZER HÜCRE" BILE HAZıRLADıLAR   11:05   BÜYÜKŞEHIRDE 20 TL, TARLADA 3 TL’YE ALıCı YOK! MILYONLUK DEPOLAR ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ: ‘ARTıK HAMALLıK YAPACAĞıM’   10:48   TANESI 16 LIRAYı AŞMıŞ DURUMDA: "ARTıK KILO İLE DEĞIL TANE İLE ALıNıYOR!"   10:35   GÖZLERINI KAPATıP BASTONU ELINE ALANLAR ŞOKE OLDU! MERSIN’DE EZBER BOZAN "EMPATI" SEFERBERLIĞI   10:30   ANKARA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: BAHÇELI’DEN ÖCALAN İÇIN EZBER BOZAN ’KOORDINATÖRLÜK’ TEKLIFI!   10:20   19 MAYıS’TA ÇARPıCı GENÇLIK RAPORU: ’ERIYEN BIR NESIL, ÇALıNAN BIR GELECEK!’   10:05   CHP’NIN SIYASI HAMLESI NETLEŞTI: GÜMÜŞHANE’DE BÜYÜK BULUŞMA NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?   09:33   BAŞKANDAN 19 MAYıS MESAJı: ‘BAĞıMSıZLıK MEŞALESINI GELECEĞE GENÇLERIMIZ TAŞıYACAKTıR’   08:48   MERSIN MEZITLI’DEKI FESTIVAL KENTTE GÜNDEM OLDU!   15:04   MECLIS’TE ‘YOKSULLUK BELGESI’ DEPREMI: AK PARTILI VEKILE CANLı YAYıNDA İSTIFA ÇAĞRıSı! ’SONUNA KADAR PEŞINDEYIZ’   14:40   KıZıLAY’DAKI ŞERIAT PAYLAŞıMıNA CHP’DEN SERT TEPKI: ’DERHAL TÜRKIYE’YI TERK ET!’   01:26    MERSIN YENIŞEHIR’DE SOKAĞıN NABZı TUTULDU! CHP HEYETI AYDıNLıKEVLER ESNAFıNıN KAPıSıNı ÇALDı: "DAYANıŞMAYı BÜYÜTÜYORUZ"   22:12   MERSIN AKDENIZ’DE PAZARDA YANGıN VAR! CHP HEYETI CUMA PAZARı’NDA VATANDAŞı VE ESNAFı DINLEDI: "EMEKLI PAZARDAN BILE MAHRUM"   11:15   ’O İSIMLER SUSARAK SUÇA ORTAK OLUYOR!’ CHP’DEN ADALET BAKANLıĞı VE İKTIDARA ÇOK SERT İFTIRA TEPKISI: DOĞRUDAN SORUMLUSUNUZ!   11:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘WHATSAPP’ ÇıKıŞı: ’SILINEN MESAJLAR GERI GETIRILSIN, HER ŞEY ORTAYA ÇıKACAK!’   09:20   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN FESTIVAL! KÜLTÜR PARK’TA ALKıŞ TUFANı KOPTU   08:40   ADANA İÇIN KRITIK DEPREM VE YAPıLAŞMA UYARıSı! ’BETON DEĞIL, BILIM KURTARıR’  
 
     
   

TBMM`DEN L`ACTONE AÇIKLAMASI: SONRADAN AÇIĞA ÇIKAN ADLİ GELİŞMELERDEN HAREKETLE ALIMLAR SEBEBİYLE KUSUR İZAFE EDİLEMEYECEĞİ AÇIKTIR


TBMM Başkanlığı Genel Sekreterliği, uyuşturucu kaçakçılığı suçundan tutuklanan Ali Osman Akat`ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu L`Actone Holding`in ürünlerinin TBMM`ye alınmasıyla ilgili “Alım tarihinde bilinmeyen ve bilinmesi de mümkün olmayan, sonradan açığa çıkan adli gelişmelerden hareketle İdari Teşkilatımıza, mevzuat hükümlerine uygun şekilde gerçekleştirilen alımlar sebebiyle kusur izafe edilemeyeceği açıktır” açıklaması yaptı.

 

Tarih : 14 Nisan 2022 Perşembe 15:20   Okunma : 1128

TBMM Başkanlığı Genel Sekreterliği, uyuşturucu kaçakçılığı suçundan tutuklanan Ali Osman Akat`ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu L`Actone Holding`in ürünlerinin TBMM`ye alınmasıyla ilgili “Alım tarihinde bilinmeyen ve bilinmesi de mümkün olmayan, sonradan açığa çıkan adli gelişmelerden hareketle İdari Teşkilatımıza, mevzuat hükümlerine uygun şekilde gerçekleştirilen alımlar sebebiyle kusur izafe edilemeyeceği açıktır” açıklaması yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, L`ACTONE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat`ın uyuşturucu kaçakçılığı suçundan tutuklanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaparak, pandemi sürecinde TBMM`de L`ACTONE ürünlerinin kullanıldığını duyurmuştu.

TBMM Başkanlığı Genel Sekreterliği, konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle dendi:

“SÖZ KONUSU ÜRÜNLERİ TEMİN İÇİN PİYASA FİYAT ARAŞTIRMASI YAPILMIŞ, İHTİYAÇLARIN VE EN UYGUN FİYATLA KARŞILANMASI ESAS ALINMIŞTIR”

“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı her türlü mal ve hizmet alımlarını ilgili mevzuat kapsamında saydam, rekabetçi, güvenilir, kamuoyu denetimine açık, ihtiyaçları uygun şartlarla ve zamanında karşılayarak ve kaynakları etkin, ekonomik ve verimli kullanarak gerçekleştirmektedir. İlgili mevzuat uyarınca COVID-19 salgınının başladığı günden itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde, milletvekillerimizin ve İdari Teşkilat personelimizin salgından etkilenmemesi için gereken hijyenik koşulları sağlamak amacıyla piyasa fiyat araştırması yapılarak kolonya ve diğer hijyen ürünleri tedarik edilmiştir.

Söz konusu ürünleri temin için piyasa fiyat araştırması yapılmış, ihtiyaçların en uygun koşullarda ve en uygun fiyatla karşılanması esas alınmıştır. Bu kapsamda TBMM`nin bugüne kadar ürün temin ettiği birçok firma bulunmakta olup; her alımda en uygun fiyat ve en iyi niteliklere sahip olan ürünler için ayrı ayrı değerlendirme yapılarak karar verilmektedir. Nitekim milletvekillerimizin ve İdari Teşkilat birimlerinin ihtiyaçları doğrultusunda son kolonya alımı, 28 Mart 2022 tarihinde, tartışılan olaydan önce, haberlere konu olan firmadan değil, yapılan piyasa araştırmasında en avantajlı teklifi veren başka bir firmadan gerçekleştirilmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı bünyesinde yapılan tüm mal ve hizmet alımları mevzuat hükümlerine uygun şekilde gerçekleştirilmekte olup, alım süreçlerinde hiçbir firmaya özel bir yaklaşım uygulanması söz konusu değildir. Diğer taraftan, alım tarihinde bilinmeyen ve bilinmesi de mümkün olmayan, sonradan açığa çıkan adli gelişmelerden hareketle İdari Teşkilatımıza, mevzuat hükümlerine uygun şekilde gerçekleştirilen alımlar sebebiyle kusur izafe edilemeyeceği açıktır. Yüce Meclisimizin milletimiz için taşıdığı değer dikkate alınarak, haber ve paylaşımlar yapılırken hassasiyet gösterilmesi büyük önem arz etmektedir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA