14 Mayıs 2026 Perşembe

22:40   MERSIN’DE KORKUTAN YAKıT TANKı YANGıNı: BAKANLıK HABERI DUYURDU!   22:20   ESKI CHP PM ÜYESI GAMZE PAMUK SESSIZLIĞINI BOZDU: ’O İSIM HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU!’   20:11   MERSIN’DE GENÇLERIN ‘SILIKON VADISI’ AÇıLDı: GARAJ VE KAMPÜS MERSIN ILE GELECEK YENIDEN YAZıLıYOR!   20:01   19 MAYıS’TA ANKARA’DA DEV BULUŞMA: TÜRK GENÇLIĞI ’TÜRK YÜZYıLı’ İÇIN MEYDANA İNIYOR!   15:24   SOMA FACIASıNıN 12’NCI YıLı… CHP LIDERI ÖZEL, MADEN ŞEHITLIĞI’NDEKI ANMA PROGRAMıNA KATıLDı   15:23   ASU KAYA’DAN BURCU KÖKSAL’A: "AFYON’UN SANA VERDIĞI O ŞEREFLI EMANETI SIYASI BIR RÜŞVET GIBI AKP’NIN ÖNÜNE ATTıN"   15:14   CASUSLUK DAVASı’NDA ARA KARAR VERILECEK… AVUKAT DEMIR: "SAVCıNıN ISTEDIĞI EKSIK EVRAKLARıN IDDIANAME HAZıRLANMADAN TAMAMLANMASı GEREKIRDI"   15:11   CHP’DEN DEM PARTI’YE ARA SEÇIM ZIYARETI... GÖKHAN GÜNAYDıN: “SANDıKTAN KAÇARAK HIÇ KIMSE BIR YERE VARAMAZ"   14:37   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: "İKTIDARıN TARıM UYGULAMALARı, ÜRETICIYI GÜÇLENDIRMEK DEĞIL, ITHALAT KAPıSıNı AÇıK TUTMA ÜZERINE KURULMUŞ"   14:33   CASUSLUK DAVASı... GAZETECI MERDAN YANARDAĞ: "BIR ÜLKENIN CUMHURIYET SAVCıLıĞı SAHTE BELGE KOYABILIR MI?"   14:26   TÜRKIYE VE BELÇIKA’DAN ORTAK AÇıKLAMA: EKONOMIK MISYON, YAKıN SIYASI ILIŞKILER TESIS EDILMESI YÖNÜNDE ÖNEMLI BIR ADıM   14:26   SOMA MADEN FACIASı’NıN 12. YıLı… DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “SOMA’Yı UNUTMAK, YENI KATLIAMLARA DAVETIYE ÇıKARMAKTıR”   14:24   “CASUSLUK” DAVASı… İMAMOĞLU: “İDDIA MAKAMı ÇıKıP DESEYDI KI, ‘MEVCUT MİT BAŞKANı GELSIN DINLEYELIM’, O ZAMAN ‘CESUR BIR IDDIA MAKAMı’ DERDIM”   11:15   MILLET İRADESI BALıKESIR’DE ŞAHLANıYOR! CHP’DEN DEV MITING KARARı: ÖZGÜR ÖZEL O MEYDANDA OLACAK   09:45   SEKTÖRDE ’STOK’ ALARMı! ÜRETIM REKOR KıRDı AMA KAPıLAR KAPALı: ’30 YıLLıK PAZARLARı ÇIN’E KAPTıRıYORUZ’   09:04   ÇÖPE GITMIYOR, YENIDEN HAYAT BULUYOR   01:02   MERSIN’DE ‘SıRA DıŞı’ BELEDIYECILIK: BAŞKAN SEÇER KADıNLARLA ’KENTE SÖZÜMÜZ VAR’ DEDI!   20:35   MERSIN ESNAFı "VEYSEL SARı" DEDI: MAZBATA TÖRENINDE BIRLIK VE BERABERLIK RÜZGARı!   16:51   EMEP’LI TÜZEL, MERSIN 68’LILER DERNEĞI’NIN 3 FIDAN’ı ANMA ETKINLIĞINE KATıLDı   16:50   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İBB SORUŞTURMASıNDA ADı GEÇEN ŞIRKETTEN AKıN GÜRLEK’E 4 ARAÇ TAHSIS EDILMIŞ"  
 
     
   

İMAMOĞLU VE ÇALKAYA, AYDINLANMA ONUR ÖDÜLÜ VERDİ


Köy Enstitüleri`nin kuruluşunun 82. yıl dönümü Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği`nin düzenlediği etkinlikte kutlandı. Bu yılın Aydınlanma Onur Ödülünü alan Dr. Erdal Atabek`e ödülünü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya takdim etti.

 

Tarih : 18 Nisan 2022 Pazartesi 10:47   Okunma : 768

Köy Enstitüleri`nin kuruluşunun 82. yıl dönümü Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği`nin düzenlediği etkinlikte kutlandı. Bu yılın Aydınlanma Onur Ödülünü alan Dr. Erdal Atabek`e ödülünü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya takdim etti.

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği`nin (YKKED) 2003 yılından bugüne Köy Enstitülerin kuruluş günü olan 17 Nisan`da, ürettikleriyle, yaşamıyla ve duruşlarıyla aydınlanma kültürüne katkıda bulunmuş isimlere verdiği "Aydınlanma Onur Ödülü" bu yıl yazar ve Tıp doktoru Erdal Atabek`e verildi.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi`nde düzenlenen törende Erdal Atabek`e ödülünü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve YKKED Başkanı Prof.Dr.Ethem Duygulu birlikte takdim etti.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan YKKED Başkanı Prof.Dr.Ethem Duygulu, “Biz yıllardır Balçova Belediyemizin de katkılarıyla aydınlanma ışığının meşalesini taşıyan çok önemli insanlarımıza bu ödülü verdik. Bugüne kadar ülkemizin çok değerli aydın ve sanatçılarından Vedat Günyol, Dr. Engin Tonguç, İlhan Selçuk, Server Tanilli, Halit Çelenk, Türkan Saylan, Cengiz Bektaş, Doğan Hızlan, Genco Erkal, Yaşar Kemal, Ataol Behramoğlu, Yılmaz Büyükerşen, Gürer Aykal, Korkut Boratav ve Muzaffer İlhan Erdost`a ödülümüzü takdim ettik. Bugün de aydınlanma mücadelesine hayatını adayan Sayın Dr. Erdal Atabek`e  ödülünü takdim edeceğiz" dedi.

Aydınlanma Ödülü`nü özgür düşünce için mücadele eden herkes adına kabul ettiğini söyleyen Dr. Erdal Atabek ise “Bu ödülü tüm aydınlanma savaşçıları adına alıyorum. Bugün hepimiz birer köy enstitülüyüz. Bu ödülü ayrıca her zaman saygıyla andığım Sayın Hasan Ali Yücel ve Sayın İsmail Hakkı Tonguç adına alıyorum. Bugün hepimiz birer köy enstitülüyüz. Hepimiz adına en büyük şükranımı da büyük önderim Mustafa Kemal Atatürk`e sunuyorum” sözleriyle büyük alkış aldı.

Köy Enstitüleri`nin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en özgün ve önemli eğitim atılımı olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Kuruluşunun üzerinden 82 yıl geçmesine rağmen eğitim reformu arayışımızda Köy Enstitüleri hala bizim kılavuzumuzdur. İstanbul Büyükşehir Belediye`mizin yayınlarından olan, Köy Enstitüleri ile ilgili önemli bir kaynak eseri de yayın dünyamıza kazandırmanın bilgisini de sizinle paylaşmış olayım. Çok mutluyum. Bu kıymetli eserin günümüzün gereksinimlerini karşılayan yeni bir modelle, yeni bir eğitim sistemiyle buluşmasını, taçlanmasını da diliyorum. Ülkemizi daha aydınlık bir geleceğe ancak aklın ve bilimin ışığında, iyi planlanmış bir eğitim sistemi sayesinde taşıyabileceğimizi unutmamalıyız" diye konuştu.

Balçova Belediyesi`nin yıllardır Köy Enstitüleri idealini yaşatmak için çalıştığını vurgulayan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Biz Cumhuriyetimizin ilerlemesinin Kuruluş ilkelerinde olduğuna inanıyoruz. Köy Enstitüleri bağımsızlık mücadelesinin perçinlenmesini sağlayan en önemli devrimlerden birisidir. Bu devrimi gelecek nesillere aktarmak ve benzer bir modelin ülkemizde tekrar tesis edilmesini sağlamak için elimizden geleni yapacağız” dedi.    

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA