1 Ocak 2026 Perşembe

19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:38   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:05   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”  
 
     
   

Büyükşehir Binlerce Kadını Sunay Akın İle Buluşturdu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Mersinli kadınları şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın ile buluşturdu. Sunay Akın’ın gerçekleştirdiği tek kişilik gösteri Mersinli kadınlardan yoğun ilgi gördü.

 

Tarih : 10 Mart 2018 Cumartesi 05:24   Okunma : 1798

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinliğinde şair ve yazar Sunay Akın, 8 Mart’a özel tek kişilik gösterisiyle sevenleri ile buluştu. Gösteride, Kongre ve Sergi Sarayı dolup taşarken, dışarıda Sunay Akın’ı görmek için Kongre Merkezi’ne akın eden ve salona sığmayan kalabalık için özel led ekran kurularak, içerideki gösteri dışarıya yansıtıldı. Böylelikle, Mersin’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle dolu dolu kutlandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Eski Valisi Akif Tığ, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, kadın derneklerinin başkanları, meclis üyeleri ve binlerce Mersinli kadın vatandaş katıldı. 

“Bizi biz eden kadınlarımız”

Salonu dolduran binlerce Mersinli kadına hitap eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz konuşmasına, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı. Konuşmasında kadınları ‘Bizi Biz Edenler’ olarak nitelendiren Başkan Kocamaz, “Bizi biz eden, bizi var eden çok değerli kadınlarımız, böyle bir günde sizlerle beraber olmaktan ve bu anı sizlerle paylaşmaktan çok büyük bir onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bugün Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Ama bunun sadece emekçi kadınlar için ayrılmış bir gün değil, bütün kadınlarımızın birlikte kutlayacağı, gönüllerini birleştireceği, sorunlarını tartışacağı ve problemlerine çözüm üreteceği bir gün olarak kabul edilmesini ben içtenlikle istiyorum. Gönül isterdi ki bu salonumuz çok daha büyük olsun, dışarıda hiçbir izleyici kalmasın ve bugünü hep birlikte el ve gönül birliği içerisinde dolu dolu yaşayalım” dedi.

“Erkeği adam eden kadınlardır”

Mersin gibi bir kentte yaşıyor olmaktan ve bu kentin insanlarına hizmet etmekten gurur duyduğunu belirten Başkan Kocamaz, “Mersin gibi bir kentte barış, huzur ve kardeşlik içerisinde sizlerle beraber yaşıyor olmaktan gerçekten çok mutluyum. Bu konuda Mersin’in geleceğiyle ilgili gönüllerini birleştiren, buluşturan, geçmişten bu yana bu kente emek veren, ter döken, vakit ayıran ve taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun.Biz bugün bu topraklarda varsak Türklüğün Orta Asya’dan Anadolu’ya gelişine kadar her kağanın, her yöneticinin yanında ona destek olan, yol gösteren ve zaman zaman da devletin yönetiminde istişare makamı olarak görev yapan tüm kadınlarımızın sayesinde. Biz ataerkil bir toplumuz, atamızı, ceddimizi, anamızı, babamızı her değerin üstünde görürüz. ama elbetteki bizi biz yapan ve erkeği adam eden kadınlarla da gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Son günlerde televizyonlarda ana haberlerin kadına yönelik şiddet olduğuna dikkat çeken ve sert bir dille bu konuyu eleştiren  Başkan Kocamaz, “Maalesef son günlerde televizyonlardaki haberlerin ana teması, tartışmaların odak noktası kadına yönelik şiddet. Bu aslında toplumumuzda yeterli bilincin oluşmadığı, bu konuda halen cehaletin sürdüğünü göstermektedir. Bizler inançlı insanlarız, diyoruz ki biz Müslümanız. Müslüman isekcenneti kadınların ayağının altına yerleştiren bir dini temsil ediyorsak, kadınlara yeri geldiğinde erkeklerden çok daha fazla değer vermek mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

“Ülkemizin yetiştirdiği çok önemli bir değer: Sunay Akın”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Mersinli kadınları Sunay Akın ile buluşturmaktan dolayı duyduğu mutluluğu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Bugün burada bu güzel günde sizleri Sunay Akın beyefendiyle buluşturmak istedik. Tabi ki kendisi ülkemizin yetiştirdiği çok önemli bir değer. Her konuda insanlarımıza yol gösteriyor, insanlarımızı bilgilendirme, bilinçlendirme konusunda irşat görevini yerine getiriyor. Bu nedenle de gerçekten bu salondakinin iki üç katı kadar dışarıda insanımız bekliyor. Bunun üzüntüsü içerisindeyiz ama yapacak bir şey yok. İnşallah ileriki bir dönmede yeni bir programda Sayın Sunay Akın’la sizleri bir kez daha bir araya getirme fırsatı buluruz” diyerek sözlerine son verdi.

Programda ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde ’Kadınlara Adanmış Şarkılar’ konseri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün ruhuna uygun olarak seyircilere keyifli dakikalar yaşattı. Belgesel tadındaki '8 Emek 8 Yürek' adlı kısa filmde de, farklı mesleklerden 8 rol model kadının hayat hikâyeleri anlatıldı. Kadınların bulundukları noktaya nasıl ulaştıkları, ne tür zorluklar yaşadıkları ve geçimlerini nasıl sağladıkları beyaz perdeye yansıtıldı.

Kent Orkestrası’nın seslendirdiği ‘Firuze’, ‘Bambaşka Biri’, ‘Kadınlar Vardır Marşı’ ve ‘İzmir Marşı’ gibi şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden kadınlar coşku içerisinde bir gün geçirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası dinleyenlerden büyük alkış topladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile düzenlenen etkinliklerde renkli görüntüler yaşandı.

Paylaş :
Etiketler :  mersin büyükşehir belediyesi, sunay akın, bburhanettin kocamaz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA