20 Ocak 2026 Salı

20:03   CHP’DEN EMEKLILER İÇIN SAMIMIYET TESTI: MYK’DA KRITIK KARARLAR, ANKETLERDE BIRINCI PARTI   19:45   “MERSIN’DE TEMIZLIKTE TEKNOLOJI DÖNEMI: BÜYÜKŞEHIR FILOYA 22 YENI ARAÇ EKLEDI”   19:35   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARA SANAT DOLU SÖMESTR HEDIYESI: “TATIL BAŞLASıN, PERDE AÇıLSıN”   18:35   “CHP’DEN EMŞAV’A ANLAMLı ZIYARET: ŞEHIT AILELERI VE GAZILERIN SORUNLARı MASADA”   18:28   “MURAT ÇALıK’A HASTANEDE GIZLI MUAMELE: ‘BIR KARE GÖRÜNTÜDEN KORKUYORLAR’”   16:20   EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA YÜKSELTILMESINE ILIŞKIN TEKLIF… KONYALı EMEKLI: “SABAHA KADAR BEKÇILIK YAPıYORUM”   15:15   YARGıTAY’DA YSK ÜYELIĞI IÇIN SEÇIM BAŞLADı, ILK TURDA SONUÇ ALıNAMADı, SEÇIME YARıN DEVAM EDILECEK   14:14   MURAT ÇALıK, ÖNCE İZMIR ŞEHIR HASTANESI’NE ARDıNDAN KATIP ÇELEBI ÜNIVERSITE HASTANESI’NE SEVK EDILDI   13:12   ÖZGÜR ÖZEL’DEN HRANT DINK MESAJı: "TÜM GERÇEKLER ORTAYA ÇıKANA, TÜM SORUMLULAR YARGıLANAN KADAR UNUTTURMAYACAĞıZ"   13:05   TRUMP’TAN GRÖNLAND MESAJı: “NOBEL VERILMEDIYSE, ARTıK BARıŞı DÜŞÜNME GIBI BIR YÜKÜMLÜLÜK HISSETMIYORUM; ABD ÇıKARLARıNı ÖNCELEME ÖZGÜRLÜĞÜM VAR”   12:24   CHP’LI KıŞ: İKTIDAR ‘KRIZ VAR’ DIYEREK OVP’YI ŞIŞIRDI, VATANDAŞTAN FAZLA VERGI TOPLADı; EMEKLIYE, ÇALıŞANA, ÇIFTÇIYE VERMEDIĞI PARAYı FAIZE ÖDEDI   10:55   MERSIN’DE ZABıTA’DAN SAĞLıK OPERASYONU: 300 KILO SUCUK VE ÇIĞKÖFTEYE EL KONULDU!   22:04   TARSUS, YEREL YÖNETIMLERIN ZIRVE BULUŞMASıNA EV SAHIPLIĞI YAPTı   18:59   “MERSIN’IN CARETTALARı TARIHI ZAFERLE PARLADı: BAŞKAN SEÇER TRIBÜNDE, MSK PARKEDE ŞOV YAPTı”   18:50   “TALAT DINÇER’DEN ÇARPıCı ÇıKıŞ: MADEN KEŞIFLERI GERÇEKTEN YENI MI, YOKSA YASAYLA Mı GÜNDEME GELDI?”   15:58   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:55   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:44   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:40   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:25   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”  
 
     
   

MERSİN ESNAF ODALARI BİRLİĞİ BAŞKAN DİNÇER’LE DEVAM DEDİ


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin iki adayın yarıştığı Başkanlık seçiminde, bilgi, birikim ve deneyimini liderlikle taçlandıran Talat Dinçer ve ekibi zafere ulaşan isim oldu. 69 meslek odasına bağlı başkan ve yönetim kurulu üyelerinden oluşa 547 delegeden 519 delegenin oy kullandığı seçimlerde 381 oyu hanesine yazdıran Başkan Dinçer, büyük farkla yeniden Başkanlığa seçilirken, göreve getirildiği 2005 yılından bu güne üst üste beş dönem seçim kazanan lider oldu.

 

Tarih : 8 Mayıs 2022 Pazar 12:45   Okunma : 1432

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin iki adayın yarıştığı Başkanlık seçiminde, bilgi, birikim ve deneyimini liderlikle taçlandıran Talat Dinçer ve ekibi zafere ulaşan isim oldu. 69 meslek odasına bağlı başkan ve yönetim kurulu üyelerinden oluşa 547 delegeden 519 delegenin oy kullandığı seçimlerde 381 oyu hanesine yazdıran Başkan Dinçer, büyük farkla yeniden Başkanlığa seçilirken, göreve getirildiği 2005 yılından bu güne üst üste beş dönem seçim kazanan lider oldu.

“Esnaf toplumsal barışın ve huzurun teminatı”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilen genel kurulda Divan Başkanlığına TESK Genel Başkan Yardımcısı Burhan Aksak getirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından söz alan Birlik Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkarların ekonomide mal ve hizmet üretiminin yanı sıra istihdama sağladığımız katkıyla, toplumsal barışa, dayanışmaya verdiği destek ve tarihsel köklerim ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ve aziz milletinin en önemli parçası olduğuna vurgu yaptı.

“Avrupa’nın en büyük meslek kuruşunun temsilcisiyiz”

Dinçer şöyle konuştu: “Esnaf ve sanatkâr teşkilatı olarak bizler, ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük meslek kuruluşunun temsilcileriyiz. Büyüklüğümüz sadece 2 milyonu aşan sayımızdan değil, ülkemizin her mahallesinde, her sokağında, her köşe başında, küçük büyük demeden üretim yapan alın terimizle kazanan ve kazancını paylaşan Ahilik Kültürümüzden gelmektedir. Esnaflarımızın oyuyla seçilerek gelen bizlerin, esnaf – sanatkârlarımızı sosyal, ekonomik ve mesleki eğitim anlamında geliştirmek, teşkilat mensuplarımızın refahını arttırmak, hak ve menfaatlerini savunmak teşkilat birimlerimizin ve bu salonla bulunanların asli görevidir. Bu görevimizi yerine getirirken siyasi görüşlerimiz ve yönetim anlayışımız kendimize özgü olmak kaydıyla, esnaf-sanatkarlarımızın sorunlarının çözümünde, taleplerinin karşılanmasında, çıkarlarının korunmasında ortak bir paydada buluşmak, gayret göstermek hepimizin ortak gayesidir.

“Güçlü esnaf, yeni nesil sanatkar vizyonumuzu hayata geçireceğiz”

2018 yılının mayıs ayındaki genel kurulumuzda “Güçlü Esnaf Yeni Nesil Sanatkâr” vizyonuyla hareket edeceğimizi, esnaf-sanatkarlarımızı ve teşkilatımızı değişen dünya şatlarına ayak uydurmak için gerekli çalışmaları ve planlamayı yapacağımızı söyledik. 2018 – 2022 yılı dönemindeki görev sürecimiz, esnaf ve sanatkâr teşkilatımız için tarihte görülmemiş ekonomik ve sosyal sorunlarla, sağlık krizleriyle mücadele içerisinde geçmiştir. Bütün sıkıntılara rağmen Birlik olarak, Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar faaliyet gösteren her bir esnaf-sanatkarımızın, oda başkanımızın, teşkilat mensuplarımızın sorunlarını, taleplerini azami düzeyde karşılamaya çalıştık”

“ Sanayi sitesi konusunda kente ihanet edildi”

Başkan Dinçer, çalışma dönemleri süresince iki konuyu hayata geçiremediklerinin altını çizerek; “ Birincisi, şehrimizdeki sanayi sitesi sorunudur. Bir önceki dönemde toprak koruma kurulu kararı ile önemli bir adım attığımız Hastane ve Otogar arasındaki bölge maalesef Belediye Meclisindeki karar ile konut alanına çevrilerek elimizden alınmıştır. Yerine gösterilen yerler birinci derecede tarım alanları ve maliyeti yüksek olan yerlerdir. Birliğimiz, kentin sanayi sitesine kavuşması için gerekli bütün girişimleri, ilgili oda başkanlarımız ve kentin diğer sivil toplum kuruluşları ile bir arada yürütse de meclisin kararı bütün çabalarımızı yok etmiştir. Değerli hazirun şu anda sanayi sitesinde çalışması gereken ancak Mersin şehir içerisinde faaliyet gösteren esnaf sayımız yaklaşık 8 bindir. Yüzde 80’imiz mahalle aralarında çalışmaktadır. Birliğimiz sanayi sitesinin, özelliklerini, hangi sektörde kaç esnafımızın yer alacağını en önemlisi de finansman modelini dahi belirlemiştik. Bu durumun böyle olmasının sebebini bütün kamuoyu biliyor, detaylı anlatmaya gerek yok. Ancak Mersin ve Mersin’in esnaflarına yapılmış büyük bir ihanet olduğunu söylemek isterim”

Dinçer yine çalışma dönemlerinde Tarsus Kemalpaşa Sanayi Sitesi’nin ilçede kurulu meslek odaları ile birlikte, Tarsus Belediyesi işbirliğinde hayata geçirdiklerini kaydederek “ Tarsus’ta esnaf ve sanatkarlarımızucuz ve modern bir sanayi sitesine kavuştu. Bu sürece destek veren bütün başkanlarıma ve Tarsus Belediyemize teşekkür ederim. Esnaf- Sanatkar Teşkilatımız, kişisel çıkarlar peşinde koşanlar tarafından engellenmese herkes taşın altına elini soksa gücümüzün yapamayacağı hiçbir şey yoktur” dedi.

Konuşmasının devamında  önümüzdeki günlerde Mersin’e modern bir sanayi alanı ve tesisini kavuşturma çalışmasında olacaklarının altını çizen Başkan Dinçer, “ Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Birlikte kurduğumuz MESDEM’in içerisinde yer alan farklı sektörlerden gelen başkanlarım ve ilçe belediye başkanlarımın oluşturduğu üst kurul, şu anda bu konu üzerine çalışmalarını yürütmektedir. Yeni alanlar, planlar ve fizibilite çalışmaları birliğimiz ve belediyelerimizin işbirliğinde sürdürülmektedir. İnşallah sizlerin desteği ve Allah’ın izniyle bu engelleri aşacağız” ifadesini kullandı.

“Esnaf Kampüsü projemizi Bakanlığımıza sunduk”

İkinci hedeflerinin ise Birliğe içerisinde meslek eğitim atölyeleri, dijital dönüşüm ve uyum atölyeleri, ürün tanıtım salonları, araştırma ve geliştirme merkezleri ve meslek odalarının bulunacağı “Esnaf Kampüsü” projesini hayata geçirme olarak sıralayan Başkan Dinçer, şöyle devam etti: “ Kıymetli kardeşlerim, Birliğimiz sadece bir bina yapmak yerine esnafkampüsü projesini hazırlamıştır. Yaklaşık 15 Milyonluk bir projeyi Bakanlığımıza ve Ajansımıza sunduk. Ancak ekonomik kriz ve inşaat sektöründeki maliyet artışları bu projemizin hayata geçirilmesini engellemiştir. Birlik binası olarak sadece kendimize makam alanı istemiyoruz. Bizim makamımız esnaf-sanatkarımızın gönülleridir.

Aziz kardeşlerim Birlik binasından çok daha fazlası olan “ESNAFKAMPÜSÜ” projemizde esnaflarımız ve teşkilatımız için mesleki eğitim atölyeleri, dijital dönüşüm ve uyum atölyeleri, ürün tanıtım salonları, araştırma ve geliştirme merkezi, ürün test laboratuvarlar, ve ayrıca Mersin’deki odalarımızın tek çatı altında faaliyet yürütecekleri alanlar ve sosyal tesisler olacak şekilde planladık. Bunların tamamının mimari çizimleri, teknik ve fizibilitesi hazırlandı. Gerekli fon ve proje kaynaklarına sunuldu. Ancak ekonomik krizler ve Bakanlığımızın aidat ve ücretlere ilişkin düzenlemeleri neticesinde bu projemizi finansal sorunlar nedeniyle bekletmek zorunda kaldık.

Değerli Başkanlarım, Yönetim Kurulu Üyelerim

Yeni dönemimizde “Güçlü Esnaf ve Yeni Nesil Sanatkar”

vizyonumuza uygun teşkilatımızı ve esnaflarımızı güçlendirmek amacıyla büyük “ESNAFKAMPÜSÜ” projemizi hayata geçireceğiz. Türkiye’de örnek bir Birlik olan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizi güçlendirmeye, geliştirmeye, büyütmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönem, bütün hizmetlerimizi, hayallerimizi sizlerin desteği, esnaflarımızın gücü, bürokrasi ve sivil toplum dünyası ve toplumun her kesimi ile kurduğumuz iyi ilişkiler neticesinde hayata geçireceğiz.Faaliyetlerimizi ve yeni dönem çalışma programımızı sizlere arz ettiğim bu uzun konuşmamda beni sabırla dinlediğiniz için her birinize teşekkür ederim. Huzurlarınızda Ahi Evran Hazretlerinden bu yana ebediyete göç eden esnaflarımızı ve esnaf büyüklerimizi, ülkemizin savunmasında şehir düşen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Ardından Birlik Genel Sekreteri Cevdet Tekbaş tarafından okunan Birliğin geçmiş dönem çalışma ve hesap ve denetim kurulu raporları oy çokluğuyla kabul edildi. Gelecek dönem çalışma raporlarının okunması sonrası seçimlere geçildi.

Oda başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan 547 delegeden rekor katılımla 519 delegenin oy kullandığı genel kurulda Talat Dinçer ve Zafer Çekmez’in listeleri yarıştı.  Başkan Dinçer, aldığı 381 oyla bir hizmet dönemi için daha göreve getirilirken, Çekmez’in listesi 138 oyda kaldı. Talat Dinçer Başkanlığındaki Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde kurullar şu şekilde oluştu : Yönetim Kurulu :Veysel Sarı, Uçal Mavili, Nihat Dağdelen, Doğan Gündüz,  Duran Şen, Halil Metik, Ali Tavman ve Faruk Dalkılıç, DenetimKurulu; Fatih Özcan, Zeynel Nar, Cumali Taş, Hali Şekerci ve Batuhan CıtırkıDisiplin Kurulu: Abdullhalim Batur, Mehmet Sinan Canpolat, Erdal Pekmez, Mehmet Emin Sakallı ve Mehmet Reşat Kıvılcım

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA