28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

MERSİN ESNAF ODALARI BİRLİĞİ BAŞKAN DİNÇER’LE DEVAM DEDİ


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin iki adayın yarıştığı Başkanlık seçiminde, bilgi, birikim ve deneyimini liderlikle taçlandıran Talat Dinçer ve ekibi zafere ulaşan isim oldu. 69 meslek odasına bağlı başkan ve yönetim kurulu üyelerinden oluşa 547 delegeden 519 delegenin oy kullandığı seçimlerde 381 oyu hanesine yazdıran Başkan Dinçer, büyük farkla yeniden Başkanlığa seçilirken, göreve getirildiği 2005 yılından bu güne üst üste beş dönem seçim kazanan lider oldu.

 

Tarih : 8 Mayıs 2022 Pazar 12:45   Okunma : 707

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin iki adayın yarıştığı Başkanlık seçiminde, bilgi, birikim ve deneyimini liderlikle taçlandıran Talat Dinçer ve ekibi zafere ulaşan isim oldu. 69 meslek odasına bağlı başkan ve yönetim kurulu üyelerinden oluşa 547 delegeden 519 delegenin oy kullandığı seçimlerde 381 oyu hanesine yazdıran Başkan Dinçer, büyük farkla yeniden Başkanlığa seçilirken, göreve getirildiği 2005 yılından bu güne üst üste beş dönem seçim kazanan lider oldu.

“Esnaf toplumsal barışın ve huzurun teminatı”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilen genel kurulda Divan Başkanlığına TESK Genel Başkan Yardımcısı Burhan Aksak getirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından söz alan Birlik Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkarların ekonomide mal ve hizmet üretiminin yanı sıra istihdama sağladığımız katkıyla, toplumsal barışa, dayanışmaya verdiği destek ve tarihsel köklerim ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ve aziz milletinin en önemli parçası olduğuna vurgu yaptı.

“Avrupa’nın en büyük meslek kuruşunun temsilcisiyiz”

Dinçer şöyle konuştu: “Esnaf ve sanatkâr teşkilatı olarak bizler, ülkemizin ve Avrupa’nın en büyük meslek kuruluşunun temsilcileriyiz. Büyüklüğümüz sadece 2 milyonu aşan sayımızdan değil, ülkemizin her mahallesinde, her sokağında, her köşe başında, küçük büyük demeden üretim yapan alın terimizle kazanan ve kazancını paylaşan Ahilik Kültürümüzden gelmektedir. Esnaflarımızın oyuyla seçilerek gelen bizlerin, esnaf – sanatkârlarımızı sosyal, ekonomik ve mesleki eğitim anlamında geliştirmek, teşkilat mensuplarımızın refahını arttırmak, hak ve menfaatlerini savunmak teşkilat birimlerimizin ve bu salonla bulunanların asli görevidir. Bu görevimizi yerine getirirken siyasi görüşlerimiz ve yönetim anlayışımız kendimize özgü olmak kaydıyla, esnaf-sanatkarlarımızın sorunlarının çözümünde, taleplerinin karşılanmasında, çıkarlarının korunmasında ortak bir paydada buluşmak, gayret göstermek hepimizin ortak gayesidir.

“Güçlü esnaf, yeni nesil sanatkar vizyonumuzu hayata geçireceğiz”

2018 yılının mayıs ayındaki genel kurulumuzda “Güçlü Esnaf Yeni Nesil Sanatkâr” vizyonuyla hareket edeceğimizi, esnaf-sanatkarlarımızı ve teşkilatımızı değişen dünya şatlarına ayak uydurmak için gerekli çalışmaları ve planlamayı yapacağımızı söyledik. 2018 – 2022 yılı dönemindeki görev sürecimiz, esnaf ve sanatkâr teşkilatımız için tarihte görülmemiş ekonomik ve sosyal sorunlarla, sağlık krizleriyle mücadele içerisinde geçmiştir. Bütün sıkıntılara rağmen Birlik olarak, Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar faaliyet gösteren her bir esnaf-sanatkarımızın, oda başkanımızın, teşkilat mensuplarımızın sorunlarını, taleplerini azami düzeyde karşılamaya çalıştık”

“ Sanayi sitesi konusunda kente ihanet edildi”

Başkan Dinçer, çalışma dönemleri süresince iki konuyu hayata geçiremediklerinin altını çizerek; “ Birincisi, şehrimizdeki sanayi sitesi sorunudur. Bir önceki dönemde toprak koruma kurulu kararı ile önemli bir adım attığımız Hastane ve Otogar arasındaki bölge maalesef Belediye Meclisindeki karar ile konut alanına çevrilerek elimizden alınmıştır. Yerine gösterilen yerler birinci derecede tarım alanları ve maliyeti yüksek olan yerlerdir. Birliğimiz, kentin sanayi sitesine kavuşması için gerekli bütün girişimleri, ilgili oda başkanlarımız ve kentin diğer sivil toplum kuruluşları ile bir arada yürütse de meclisin kararı bütün çabalarımızı yok etmiştir. Değerli hazirun şu anda sanayi sitesinde çalışması gereken ancak Mersin şehir içerisinde faaliyet gösteren esnaf sayımız yaklaşık 8 bindir. Yüzde 80’imiz mahalle aralarında çalışmaktadır. Birliğimiz sanayi sitesinin, özelliklerini, hangi sektörde kaç esnafımızın yer alacağını en önemlisi de finansman modelini dahi belirlemiştik. Bu durumun böyle olmasının sebebini bütün kamuoyu biliyor, detaylı anlatmaya gerek yok. Ancak Mersin ve Mersin’in esnaflarına yapılmış büyük bir ihanet olduğunu söylemek isterim”

Dinçer yine çalışma dönemlerinde Tarsus Kemalpaşa Sanayi Sitesi’nin ilçede kurulu meslek odaları ile birlikte, Tarsus Belediyesi işbirliğinde hayata geçirdiklerini kaydederek “ Tarsus’ta esnaf ve sanatkarlarımızucuz ve modern bir sanayi sitesine kavuştu. Bu sürece destek veren bütün başkanlarıma ve Tarsus Belediyemize teşekkür ederim. Esnaf- Sanatkar Teşkilatımız, kişisel çıkarlar peşinde koşanlar tarafından engellenmese herkes taşın altına elini soksa gücümüzün yapamayacağı hiçbir şey yoktur” dedi.

Konuşmasının devamında  önümüzdeki günlerde Mersin’e modern bir sanayi alanı ve tesisini kavuşturma çalışmasında olacaklarının altını çizen Başkan Dinçer, “ Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Birlikte kurduğumuz MESDEM’in içerisinde yer alan farklı sektörlerden gelen başkanlarım ve ilçe belediye başkanlarımın oluşturduğu üst kurul, şu anda bu konu üzerine çalışmalarını yürütmektedir. Yeni alanlar, planlar ve fizibilite çalışmaları birliğimiz ve belediyelerimizin işbirliğinde sürdürülmektedir. İnşallah sizlerin desteği ve Allah’ın izniyle bu engelleri aşacağız” ifadesini kullandı.

“Esnaf Kampüsü projemizi Bakanlığımıza sunduk”

İkinci hedeflerinin ise Birliğe içerisinde meslek eğitim atölyeleri, dijital dönüşüm ve uyum atölyeleri, ürün tanıtım salonları, araştırma ve geliştirme merkezleri ve meslek odalarının bulunacağı “Esnaf Kampüsü” projesini hayata geçirme olarak sıralayan Başkan Dinçer, şöyle devam etti: “ Kıymetli kardeşlerim, Birliğimiz sadece bir bina yapmak yerine esnafkampüsü projesini hazırlamıştır. Yaklaşık 15 Milyonluk bir projeyi Bakanlığımıza ve Ajansımıza sunduk. Ancak ekonomik kriz ve inşaat sektöründeki maliyet artışları bu projemizin hayata geçirilmesini engellemiştir. Birlik binası olarak sadece kendimize makam alanı istemiyoruz. Bizim makamımız esnaf-sanatkarımızın gönülleridir.

Aziz kardeşlerim Birlik binasından çok daha fazlası olan “ESNAFKAMPÜSÜ” projemizde esnaflarımız ve teşkilatımız için mesleki eğitim atölyeleri, dijital dönüşüm ve uyum atölyeleri, ürün tanıtım salonları, araştırma ve geliştirme merkezi, ürün test laboratuvarlar, ve ayrıca Mersin’deki odalarımızın tek çatı altında faaliyet yürütecekleri alanlar ve sosyal tesisler olacak şekilde planladık. Bunların tamamının mimari çizimleri, teknik ve fizibilitesi hazırlandı. Gerekli fon ve proje kaynaklarına sunuldu. Ancak ekonomik krizler ve Bakanlığımızın aidat ve ücretlere ilişkin düzenlemeleri neticesinde bu projemizi finansal sorunlar nedeniyle bekletmek zorunda kaldık.

Değerli Başkanlarım, Yönetim Kurulu Üyelerim

Yeni dönemimizde “Güçlü Esnaf ve Yeni Nesil Sanatkar”

vizyonumuza uygun teşkilatımızı ve esnaflarımızı güçlendirmek amacıyla büyük “ESNAFKAMPÜSÜ” projemizi hayata geçireceğiz. Türkiye’de örnek bir Birlik olan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizi güçlendirmeye, geliştirmeye, büyütmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönem, bütün hizmetlerimizi, hayallerimizi sizlerin desteği, esnaflarımızın gücü, bürokrasi ve sivil toplum dünyası ve toplumun her kesimi ile kurduğumuz iyi ilişkiler neticesinde hayata geçireceğiz.Faaliyetlerimizi ve yeni dönem çalışma programımızı sizlere arz ettiğim bu uzun konuşmamda beni sabırla dinlediğiniz için her birinize teşekkür ederim. Huzurlarınızda Ahi Evran Hazretlerinden bu yana ebediyete göç eden esnaflarımızı ve esnaf büyüklerimizi, ülkemizin savunmasında şehir düşen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Ardından Birlik Genel Sekreteri Cevdet Tekbaş tarafından okunan Birliğin geçmiş dönem çalışma ve hesap ve denetim kurulu raporları oy çokluğuyla kabul edildi. Gelecek dönem çalışma raporlarının okunması sonrası seçimlere geçildi.

Oda başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan 547 delegeden rekor katılımla 519 delegenin oy kullandığı genel kurulda Talat Dinçer ve Zafer Çekmez’in listeleri yarıştı.  Başkan Dinçer, aldığı 381 oyla bir hizmet dönemi için daha göreve getirilirken, Çekmez’in listesi 138 oyda kaldı. Talat Dinçer Başkanlığındaki Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde kurullar şu şekilde oluştu : Yönetim Kurulu :Veysel Sarı, Uçal Mavili, Nihat Dağdelen, Doğan Gündüz,  Duran Şen, Halil Metik, Ali Tavman ve Faruk Dalkılıç, DenetimKurulu; Fatih Özcan, Zeynel Nar, Cumali Taş, Hali Şekerci ve Batuhan CıtırkıDisiplin Kurulu: Abdullhalim Batur, Mehmet Sinan Canpolat, Erdal Pekmez, Mehmet Emin Sakallı ve Mehmet Reşat Kıvılcım

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA