28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

AKDENİZ’DE ‘UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE VE REHABİLİTASYON’ MERKEZİ KURULACAK


Akdeniz Belediye Meclisi,Mayıs ayı 2’nci birleşimini, belediye konferans salonunda M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Toplantıda, ilçe sınırlarında “Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi” kurulmasıyla ilgili konu, Meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

 

Tarih : 13 Mayıs 2022 Cuma 16:20   Okunma : 434

Akdeniz Belediye Meclisi,Mayıs ayı 2’nci birleşimini, belediye konferans salonunda M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Toplantıda, ilçe sınırlarında “Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi” kurulmasıyla ilgili konu, Meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşim tutanak özeti oylanıp kabul edildi. Ardından 2021 Mali Yılı Gelir - Gider Bütçesi Kesin Hesabının tetkikine ile ilgili komisyonlara müştereken havale edilen konu görüşülüp oybirliği ile kabul edildi.

“Ağır borç yüküne rağmen mucizevi işler başarıyoruz”

Belediyenin gelir-gider bütçesi ile ilgili söz alan Başkan Gültak, Akdeniz Belediyesi’nin geçmişten kaynaklı borç ve faiz yüküne dikkat çekerek, belediyenin; mevcut borç yüküyle bir 10 yıl daha ezileceğini öngördüğünü söyledi. “Israrla borçlanma yetkisi istememizin nedeni de bu” diyen Başkan Gültak; “Her şeye rağmen belediyemiz, geçmişten kalan borçları ve maaşları düzgün ödüyor. Kalan parayla da mucizevi işler başarıyor. Çünkü geriye kalan bir para yok! Açalım hesapları birlikte bakalım. Gelen belli, giden belli, yapılan işler belli. Yani mucizevi işler başarıyoruz. Gerçekten bu parayla bu işler yapılamaz. Dolayısıyla biz kendi dönemimiz bittiğinde, kısmen borçlanmaları azaltmış olacağız ama bir dahaki döneme; yönetimde biz veya başka bir arkadaş olur; bizden önceki gibi bir borçlanma yükü bırakmayacağız. Hizmet bırakacağız, tesisler ve yatırımlar bırakacağız. Borcu azaltıp üzerine borç koymayacağız” diye konuştu.

“Vergi toplama oranını yükselttik”

Geçmişte belediyenin mükelleflerden vergi toplamada da ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydeden Başkan Gültak; aldıkları tedbirler ve mükelleflere ulaştırılan tebligatlarla vergi toplama oranında yüzde 57’lerden yüzde 66’lara gelindiğini söyledi, bu oranın zaman içinde daha da artacağını belirtti. “Biz kibarca gidip vatandaşlarımızdan vergiyi istiyoruz. Çünkü vatandaş; asfalt, kaldırım ve diğer hizmetleri istiyorsa bu vergiyi ödemek zorundadır. Eğer vatandaşımız mağdur ise o zaman Kaymakamlık ve diğer yetkililerle de irtibata geçiyoruz. Hiç kimseye haciz göndermiyor, sadece hatırlatma yapıyoruz. Gelip borcunu yatıran da oluyor, yatırmayan da oluyor. Unutanlar da olmuş ama işin garibi, 8-10 yıldır vatandaşlara hatırlatılmamış. Çünkü üzerine faiz yükü de biniyor. Vatandaşa hatırlatılsaydı belki de borcunu ödeyecek ama bu kadar faiz ödemek zorunda kalmayacaktı” ifadelerini kullandı.

Madde Bağımlılığı ile Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi kurulacak

Belediye Meclis toplantısında, muhalefet meclis üyeleri tarafından sunulan bir önerge kapsamında; Akdeniz ilçe sınırları içerisinde, Akdeniz Kent Konseyi tarafından “Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ile Mücadele Rehabilitasyon Merkezi” kurulması ile gündem maddesi de görüşüldü.Konuyla ilgili değerlendirme ve tartışmalardan sonra oylanan konu, Meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Toplantıda,Akdeniz Kent Merkezi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı 1. Etap İtiraz Değerlendirmesi” ile ilgili komisyonlardan gelen konu da görüşüldü. Meclis üyelerinin öneri ve eleştirilerini açıklamasından sonra gündem maddesi Başkan Gültak tarafından komisyonlardan geldiği gibi oylamaya sunuldu. Komisyondan geldiği gibi yine 53 madde oybirliği ile 2 madde ise oyçokluğu ile reddedildi.

Mizah Günleri ve Ulusal Oda Müziği Yarışması’na 20’şer bin TL destek

Meclis’te, 1214 Mayıs2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İçel Sanat Kulübü 1’inci Mizah Günleri ile 25-26 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılacak 5’inci Ulusal Oda Müziği Yarışmasına 20’şer bin TL maddi destek sağlanması oybirliği ile kabul edildi.

Bir sonraki Meclis toplantısı; 6 Haziran 2022 Pazartesi günü, saat 10:00’da belediye konferans salonunda yapılacak.

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA