26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

KIYI EGE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANI BATUR: "BELEDİYE GELİRLERİ YASASI BİR AN EVVEL GÜNDEME GELMELİ"


Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında toplanan Kıyı Ege Belediyeler Birliği Meclisi, encümen ve komisyonlarını belirleyerek 2021 mali yılı kesin hesap cetvelleri ile faaliyet raporunu onayladı. Başkan Batur, ekonomik kriz nedeniyle belediyelerin ek bütçe yapmak zorunda kaldıklarını, maaşları zamanında ödeyebilmek için gayret gösterdiklerini belirterek, “Belediyelerin mali yapılarının gözden geçirilmesi ve özellikle belediye gelirleri yasasının bir an evvel gündeme gelmesi gerekiyor” dedi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2022 Cumartesi 10:35   Okunma : 522

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında toplanan Kıyı Ege Belediyeler Birliği Meclisi, encümen ve komisyonlarını belirleyerek 2021 mali yılı kesin hesap cetvelleri ile faaliyet raporunu onayladı. Başkan Batur, ekonomik kriz nedeniyle belediyelerin ek bütçe yapmak zorunda kaldıklarını, maaşları zamanında ödeyebilmek için gayret gösterdiklerini belirterek, “Belediyelerin mali yapılarının gözden geçirilmesi ve özellikle belediye gelirleri yasasının bir an evvel gündeme gelmesi gerekiyor” dedi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği mayıs olağan toplantısı Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi`nde gerçekleşti. Konak Belediye ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur`un yönetiminde yapılan meclis oturumuna Afyon Kılıçarslan Belediye Başkanı Halil Çelebi, Afyon İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Bitlis Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Çanakkale Kepez Belediye Başkanı Birol Arsalan, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Balıkesir Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin,  Muğla Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Aydın Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İzmir Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar,  İzmir Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, İzmir Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Balıkesir Burhaniye Belediye Başkan Vekili Hasan Metin ve üye belediyelerin meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda, bir yıl süre ile görev yapacak olan encümen ve komisyonlar belirlendi. Yapılan seçimde, yedi belediye başkanı yeninden seçildi. Plan ve Bütçe, Mahalli İdareler, Çevre, Kültür ve Turizm, İmar, Kadın Fırsat Eşitliği, Hukuk, Sağlık ve Organik Tarım komisyonlarının beşer kişilik üyeleri de sırayla oylanarak belirlendi. Birliğin 2021 mali yılı kesin hesap ve ekli hesap cetvelleri ile faaliyet raporu da onaylandı.

BATUR: HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, toplantıda yaptığı konuşmada pandemi, doğal afetler ve ekonomik krizin yaşandığı zor bir dönemde belediyecilik hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştıklarını ifade etti. Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak her zaman üye belediyelerin yanında olduklarını vurgulayan Başkan Batur, yeni seçilen komisyonlara başarı diledi. Batur, şöyle konuştu:

“Özellikle bu dönem görev yapan belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri şanssız bir dönem yaşadılar. Pandemi, deprem, yangın, sel felaketleri, ekonomik kriz derken en sonunda savaş da çıktı. Bütün belediyeler ek bütçe yapıyor. Maaşları zamanında ödeyebilmek için gayret içerisindeyiz. Belediyelerin mali yapılarının gözden geçirilmesi ve özellikle belediye gelirleri yasasının bir an evvel gündeme gelmesi gerekiyor. Ama maalesef ülkemiz ekonomik kriz yaşıyor. Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak bu süreç hepimiz için zor oldu. Belediye bütçelerini çok etkileyen bir süreçti. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak güveninize layık olmaya çalışıyoruz. Her türlü hukuki problemde ve diğer konularda hem hukuk departmanımız hem de belediye mevzuatındaki bilgi paylaşımında Kıyı Ege Belediyeler Birliği olarak her zaman yanınızdayız. Herkese adaletli günler diliyorum.”

Kıyı Ege Belediyeler Birliği`nin encümen ve komisyonları ise şu isimlerden oluştu; 

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Encümen Üyeleri: Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan.

Plan Bütçe Komisyonu: Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çiğli Belediye Başkanı S. Utku Gümrükçü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı.

Mahalli İdareler Komisyonu: Afyon İsceşehir Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Bitlis Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Bülent Başaran, Gaziemir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Özkara, Bayramiç Belediye Meclis üyesi Yılmaz Göksu.

Kültür ve Turizm Komisyonu: Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Leyla Liman Oruç, Foça Belediye Meclis Üyesi Mukaddes Yarbağ, Kartal Belediye Meclis Üyesi Bayram Özdemir Balçova Belediye Meclis Üyesi Sinem Aksema, Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Bülent Emre.

İmar Komisyonu: Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Hasan Metin, Kepez Belediye Meclis Üyesi Burçin Soysal, Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Zühtü Şahin, Buca Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Duyan, Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Yeşim Tekoğlu,

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu: Balçova Belediye Meclis Üyesi Sinem Aksema, Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Leyla Liman Oruç, Foça Belediye Meclis Üyesi Mukaddes Yarbağ, Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Fikret Mısırlı, Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Nilgün Alpaslan.

Hukuk Komisyonu: Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Zühtü Şahin, Kartal Belediye Meclis Üyesi İlker Bakıoğlu, Torbalı Belediye Meclis Üyesi Yavuz Selim Özgan, Çiğli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çetin, Balçova Belediye Meclis Üyesi Sinem Aksema

Sağlık Komisyonu: Güzelbahçe Belediye Meclis Üyesi Sema Özbaş, Balçova Belediye Meclis Üyesi Serdar Dayanç, Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Leyla Liman Oruç, Bayramiç Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Göksu, Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Murat Serin.

Organik Tarım Komisyonu: Balıkesir Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Nilgün Alpaslan, Gaziemir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Özkara, Torbalı Belediye Meclis Üyesi Yavuz Selim Özgan.

 Çevre Komisyonu: Afyon Kılıçarslan Belediye Başkanı Halil Çelebi, Burhaniye Belediye Meclis Üyesi Tarık Erdil, Balçova Belediye Meclis Üyesi Serdar Dayanç, Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Murat Serin, Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Leyla Liman Oruç 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA