11 Ocak 2026 Pazar

10:17   “VERGI VE SGK BORCU OLAN ESNAF SISTEM DıŞıNA İTILIYOR”   10:11    “BEYAZ BASTONLA BIR ADıM: MERSIN’DE EMPATI DENEYIMI”   19:38   “ÜLKE TARıMSıZ, TARıM MÜHENDISSIZ OLMAZ: 180 YıLLıK EĞITIM GELENEĞI ALARM VERIYOR”   17:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 2025 YıLıNDA İKLIM VE SıFıR ATıK YÖNETIMINDE ÖNE ÇıKTı   17:01   TARSUS GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI’NDE HER MALZEME DEĞER KAZANıYOR    16:55   CHP MERSIN İL GENÇLIK KOLLARı: KYK BURSU, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMAK ZORUNDADıR!   16:52   KORAL ÖMÜR’DEN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:47   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:30   MERSINLI EMEKLILERDEN OTURMA EYLEMI   17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı  
 
     
   

EDİRNE`DE AVRUPA GÜNÜ`NE ÖZEL `BİRLİK, BARIŞ VE DAYANIŞMA` KONSERİ


Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi ve Yunanistan Edirne Konsolosluğu iş birliğinde “Avrupa Günü Birlik, Barış ve Dayanışma Konseri” düzenlendi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Türkiye ile Yunanistan`ın yüzyıllardır ortak kültüre ve geçmişe sahip olduğunu belirterek “Bu hikayemiz sebep ne olursa olsun sonlanmadı ve yaşanmaya devam ediyor” dedi. Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos da “Yunanistan ile Türkiye arasında geçmişe dayalı müzik kültürü vardır ve bu iki halk arasındaki geçmişe dayalıdır” diye konuştu.

 

Tarih : 14 Mayıs 2022 Cumartesi 17:54   Okunma : 1008

GÖKHAN TUZLADAN

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi ve Yunanistan Edirne Konsolosluğu iş birliğinde “Avrupa Günü Birlik, Barış ve Dayanışma Konseri” düzenlendi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Türkiye ile Yunanistan`ın yüzyıllardır ortak kültüre ve geçmişe sahip olduğunu belirterek “Bu hikayemiz sebep ne olursa olsun sonlanmadı ve yaşanmaya devam ediyor” dedi. Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos da “Yunanistan ile Türkiye arasında geçmişe dayalı müzik kültürü vardır ve bu iki halk arasındaki geçmişe dayalıdır” diye konuştu.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi ve Yunanistan Edirne Konsolosluğu iş birliğinde gerçekleştirilen “Avrupa Günü Birlik, Barış ve Dayanışma Konseri”, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı`nda yapıldı.
Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos`un da destek verdiği konsere, Yunan ses sanatçısı Elsa Mouratidou ve piyano sanatçısı Athanasios Bililis, Bulgaristan`ın konsolosluk yetkilileri, Yunanistan konsolosluk yetkilileri ile çevre il ve ilçelerden gelen iş insanları, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emre Alp ve çok sayıda davetli katıldı.

EDİRNE`DE AVRUPA GÜNÜ`NE ÖZEL KONSER

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ile Konsolos Radiopoulos, konser öncesi düzenlenen resepsiyon ile gelen konuklara bilgi verdi. Konser hakkında açıklama yapan AB Edirne Bilgi Merkezi Koordinatörü Elif Yardımcı, konserin AB Türkiye Delegasyonu destekleriyle Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Edirne Yunanistan Konsolosluğu iş birliğinde Avrupa Günü`ne özel gerçekleştirildiğini belirtti.

“YUNANİSTAN İLE TÜRKİYE ARASINDA GEÇMİŞE DAYALI MÜZİK KÜLTÜRÜ VAR”

Radiopoulos, konuşmasında pandemi nedeniyle bir araya gelemediklerini ve normalleşme adımlarıyla etkinlikler yapmaya başladıklarını kaydederek “Müzik söylenenin aksine evrensel olarak anlaşılan bir dil değildir. Sadece sesleri dinleriz. Yunanistan ile Türkiye arasında geçmişe dayalı müzik kültürü vardır ve bu iki halk arasındaki geçmişe dayalıdır” dedi.

“BU HİKAYEMİZ SEBEP NE OLURSA OLSUN SONLANMADI VE YAŞANMAYA DEVAM EDİYOR”

Ev sahibi sıfatı ile konuşan Zıpkınkurt da “birlik, barış ve dayanışma” adıyla buluşturan etkinliğin aslında yıllardır ne sınırların ne mesafelerin ne de yaşanan hiçbir politik ve siyasi hikayenin insanları birbirinden ayıramadığı, dostluğa ve kardeşliğe engel olamadığı bir tabloyu da ortaya koyduğunu kaydetti. Türkiye ile Yunanistan`ın yüzyıllardır ortak kültüre ve geçmişe sahip olduğunu belirten Zıpkınkurt, “Edirneli katılımcılarımız da bana hak verecektir ki, biz aynı değerleri paylaşan ve hikayeleri birbirinden hiçbir zaman ayrılmayan iki milletiz. Bizim anneannelerimiz, dedelerimiz birlik içinde yaşadılar. Aynı mahallelerde oturdular, komşuluk yaptılar. Aynı şarkıları söyledik, aynı yemekleri yedik. Aynı hikayeleri paylaştık, anılar biriktirdik. Bu hikayemiz sebep ne olursa olsun sonlanmadı ve yaşanmaya devam ediyor” dedi.

TÜRKÇE VE YUNANCA ŞARKILAR SÖYLENDİ

Konuşmaların ardından konsere geçildi. Sanatçı Elsa Mouratidou ve piyano sanatçısı Athanasios Bililis, Yunan ve Türk halklarının ortak şarkılarını her iki ülkenin dilinde seslendirdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA