31 Aralık 2025 Çarşamba

06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:38   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:05   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”   10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”  
 
     
   

EDİRNE`DE AVRUPA GÜNÜ`NE ÖZEL `BİRLİK, BARIŞ VE DAYANIŞMA` KONSERİ


Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi ve Yunanistan Edirne Konsolosluğu iş birliğinde “Avrupa Günü Birlik, Barış ve Dayanışma Konseri” düzenlendi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Türkiye ile Yunanistan`ın yüzyıllardır ortak kültüre ve geçmişe sahip olduğunu belirterek “Bu hikayemiz sebep ne olursa olsun sonlanmadı ve yaşanmaya devam ediyor” dedi. Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos da “Yunanistan ile Türkiye arasında geçmişe dayalı müzik kültürü vardır ve bu iki halk arasındaki geçmişe dayalıdır” diye konuştu.

 

Tarih : 14 Mayıs 2022 Cumartesi 17:54   Okunma : 1006

GÖKHAN TUZLADAN

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi ve Yunanistan Edirne Konsolosluğu iş birliğinde “Avrupa Günü Birlik, Barış ve Dayanışma Konseri” düzenlendi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Türkiye ile Yunanistan`ın yüzyıllardır ortak kültüre ve geçmişe sahip olduğunu belirterek “Bu hikayemiz sebep ne olursa olsun sonlanmadı ve yaşanmaya devam ediyor” dedi. Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos da “Yunanistan ile Türkiye arasında geçmişe dayalı müzik kültürü vardır ve bu iki halk arasındaki geçmişe dayalıdır” diye konuştu.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi ve Yunanistan Edirne Konsolosluğu iş birliğinde gerçekleştirilen “Avrupa Günü Birlik, Barış ve Dayanışma Konseri”, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı`nda yapıldı.
Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos`un da destek verdiği konsere, Yunan ses sanatçısı Elsa Mouratidou ve piyano sanatçısı Athanasios Bililis, Bulgaristan`ın konsolosluk yetkilileri, Yunanistan konsolosluk yetkilileri ile çevre il ve ilçelerden gelen iş insanları, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emre Alp ve çok sayıda davetli katıldı.

EDİRNE`DE AVRUPA GÜNÜ`NE ÖZEL KONSER

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ile Konsolos Radiopoulos, konser öncesi düzenlenen resepsiyon ile gelen konuklara bilgi verdi. Konser hakkında açıklama yapan AB Edirne Bilgi Merkezi Koordinatörü Elif Yardımcı, konserin AB Türkiye Delegasyonu destekleriyle Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Edirne Yunanistan Konsolosluğu iş birliğinde Avrupa Günü`ne özel gerçekleştirildiğini belirtti.

“YUNANİSTAN İLE TÜRKİYE ARASINDA GEÇMİŞE DAYALI MÜZİK KÜLTÜRÜ VAR”

Radiopoulos, konuşmasında pandemi nedeniyle bir araya gelemediklerini ve normalleşme adımlarıyla etkinlikler yapmaya başladıklarını kaydederek “Müzik söylenenin aksine evrensel olarak anlaşılan bir dil değildir. Sadece sesleri dinleriz. Yunanistan ile Türkiye arasında geçmişe dayalı müzik kültürü vardır ve bu iki halk arasındaki geçmişe dayalıdır” dedi.

“BU HİKAYEMİZ SEBEP NE OLURSA OLSUN SONLANMADI VE YAŞANMAYA DEVAM EDİYOR”

Ev sahibi sıfatı ile konuşan Zıpkınkurt da “birlik, barış ve dayanışma” adıyla buluşturan etkinliğin aslında yıllardır ne sınırların ne mesafelerin ne de yaşanan hiçbir politik ve siyasi hikayenin insanları birbirinden ayıramadığı, dostluğa ve kardeşliğe engel olamadığı bir tabloyu da ortaya koyduğunu kaydetti. Türkiye ile Yunanistan`ın yüzyıllardır ortak kültüre ve geçmişe sahip olduğunu belirten Zıpkınkurt, “Edirneli katılımcılarımız da bana hak verecektir ki, biz aynı değerleri paylaşan ve hikayeleri birbirinden hiçbir zaman ayrılmayan iki milletiz. Bizim anneannelerimiz, dedelerimiz birlik içinde yaşadılar. Aynı mahallelerde oturdular, komşuluk yaptılar. Aynı şarkıları söyledik, aynı yemekleri yedik. Aynı hikayeleri paylaştık, anılar biriktirdik. Bu hikayemiz sebep ne olursa olsun sonlanmadı ve yaşanmaya devam ediyor” dedi.

TÜRKÇE VE YUNANCA ŞARKILAR SÖYLENDİ

Konuşmaların ardından konsere geçildi. Sanatçı Elsa Mouratidou ve piyano sanatçısı Athanasios Bililis, Yunan ve Türk halklarının ortak şarkılarını her iki ülkenin dilinde seslendirdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA