6 Nisan 2026 Pazartesi

14:25   ZIHINLERDEN GALERIYE YOLCULUK: HAKAN MUSTAFA ÇELIK’IN POTANSIYEL SERGISI KAPıLARıNı AÇTı!   12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"   09:03   AKİB’DEN İHRACAT ŞOVU: MART AYıNDA DEV SıÇRAMA! AVRUPA PAZARı SALLANıYOR   20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!  
 
     
   

NİĞDE`DE 3 AY İÇERİSİNDE İKİNCİ KEZ ZAMLANAN SİMİT 4 TL OLDU


Niğde`de üç ay içerisinde simide ikinci kez zam yapıldı ve 100 gramlık simidin fiyatı 4 TL oldu.

 

Tarih : 14 Mayıs 2022 Cumartesi 18:05   Okunma : 882

ENES CAN ÖZMEN

Niğde`de üç ay içerisinde simide ikinci kez zam yapıldı ve 100 gramlık simidin fiyatı 4 TL oldu.

Niğde`de üç ay içerisinde simide ikinci kez zam yapıldı. Şubat ayında 100 gramlık fiyatı 3 lira olan simit 4 liraya yükseldi. Niğde`de bazı işletmelerde simit bugün; 3.5 liraya satılırken, bazı işletmeler ise 4 liraya satıldı.

Pastane işletmecisi Ramazan Gül, şunları söyledi:

"ŞİMDİ BİR VATANDAŞ 2 SİMİTLE BİR ÇAY İÇSE 10 lira"

“Bir iki yıla kıyasla, maliyetler inanılmaz artmış durumda. Neredeyse ikiye üçe katlamış durumda. Şu an itibariyle 25 kilo susamı 1000 liraya alıyoruz. Unumuz 550 ile 600 lira arası oldu. Maliyetler inanılmaz. Biz bunu 4 liraya satarken veya müşteriye fiyat verirken utanıyoruz artık. Ama maalesef maliyetler bizi bu duruma getirdi çok mustaribiz ama yapacak bir şey yok. Geçen sene susamın fiyatı 375 TL, 25 kiloluk çuvalı şu an bin lira. Un 250 liraydı, şu an 550 lira. Fiyatlar neredeyse 3-4`e katladı. Vatandaş, pahalılıktan şikayeti çok fazla. Ama mecbur bir yerden sonra insanlar yiyecek bir şey bulamadığı için simide, poğaçaya yöneliyor. Özellikle sabah kahvaltısı için almak zorunda kalıyor. Şimdi bir vatandaş 2 simit bir çay içse 10 lira.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA