11 Ocak 2026 Pazar

10:17   “VERGI VE SGK BORCU OLAN ESNAF SISTEM DıŞıNA İTILIYOR”   10:11    “BEYAZ BASTONLA BIR ADıM: MERSIN’DE EMPATI DENEYIMI”   19:38   “ÜLKE TARıMSıZ, TARıM MÜHENDISSIZ OLMAZ: 180 YıLLıK EĞITIM GELENEĞI ALARM VERIYOR”   17:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 2025 YıLıNDA İKLIM VE SıFıR ATıK YÖNETIMINDE ÖNE ÇıKTı   17:01   TARSUS GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI’NDE HER MALZEME DEĞER KAZANıYOR    16:55   CHP MERSIN İL GENÇLIK KOLLARı: KYK BURSU, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMAK ZORUNDADıR!   16:52   KORAL ÖMÜR’DEN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:47   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:30   MERSINLI EMEKLILERDEN OTURMA EYLEMI   17:05   “MERSIN’DE ORGANIK TARıM SERTIFIKASı ÜRETICININ KAZANCıNı VE DOĞAYı GÜÇLENDIRIYOR”   16:45   “RAMAZAN ÖKSÜZ: BASıN VE STK’LARLA İSTIŞARE ÖNCELIĞIMIZ”   16:39   “GAZETECILER GERÇEĞIN VE DEMOKRASININ SAVUNUCUSU”   16:32   BAŞKAN NECMI AĞAOĞLU’NDAN 10 OCAK GAZETECILER GÜNÜ MESAJı   16:28   DEVRIMCI EMEKLILER SENDIKASı’NDAN CHP’NIN "MECLIS’I TERKETMEME" EYLEMINE DESTEK   16:11   MARDIN’DE 16 YAŞıNDAKI MELEK AYHAN’DAN GÜNLERDIR HABER ALıNAMıYOR. NAZMIYE AYHAN: "HER YERDE SENI ARıYORUM KıZıM"   16:10   ÖZGÜR ÖZEL: YOLLARA GEÇIŞ GARANTISI VAR, EMEKLIYE GEÇIM GARANTISI YOK   16:09   ABD BAŞKANı TRUMP: "VENEZUELA’NıN BÜYÜK PETROL REZERVLERINDEN UZUN SÜRE YARARLANMAYı HEDEFLIYORUZ"   16:07   AK PARTI, EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA ÇıKARıLMASıNA ILIŞKIN TEKLIFI TBMM’YE SUNDU   16:06   DONALD TRUMP: “VENEZUELA DESTEĞI KESILIRSE KÜBA REJIMI HAYATTA KALAMAZ”   21:30   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı  
 
     
   

CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARININ EŞLERİ, MERAL SEÇER’İN EV SAHİPLİĞİNDE MERSİN’DE BULUŞTU


CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarının eşleri Mersin’de buluştu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer’in ev sahipliğinde önce binlerce yıllık tarihe sahip Tarsus’u gezen Başkan eşleri, ardından Darısekisi’nde Örnek Köy Projesi kapsamındaki Yörük Köyü’nü gördü.

 

Tarih : 14 Mayıs 2022 Cumartesi 21:30   Okunma : 1229

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer’in ev sahipliğinde Mersin’de bir araya gelen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarının eşleri, eşsiz güzelliklere ve kadim bir geçmişe sahip Tarsus’u gezdikten sonra Darısekisi’ndeki Yörük Köyü’nü ziyaret etti.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarının eşleri Mersin’deydi

Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması için Mersin’e gelen CHP’li Başkanlar, gün boyu bir dizi toplantıya katıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın eşi Nuray Karalar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Nazan Savaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün eşi Gülsün Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın eşi Gülseren Albayrak da Mersin’de bir araya geldi.

Kültür Park’ta kente özgü lezzetlerle kahvaltı yaptılar

Başkan eşleri, güne Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm A.Ş.’nin Kültür Park’ta işlettiği Yöreden Kafe’de başladı. Konuklar, Mersinden Kadın Kooperatifi’nin ürünleriyle hazırlanan yöresel ürünlerle kahvaltı yaptı.

Kleopatra Kapısı’ndan geçip Sadık Paşa Konağı’nı ziyaret ettiler

Tarsus’ta ilk olarak Antonius ile Kleopatra’nın aşkının başladığı nokta ve Tarsus’un denize açılan şehir kapısı olan Kleopatra Kapısı’nı ziyaret eden Başkan eşlerini, çocuklar ve kadınlar çiçeklerle karşıladı. Kleopatra Kapısı’ndan geçip Sadık Paşa Konağı’na devam eden Başkan eşleri, konağın ve Süleyman Sadık Eliyeşil’in hikayesini dinledi. Türk tarihinde elektrikle aydınlanan ilk ev olma özelliğine sahip konakta Başkan eşlerine Tarsus’a özgü mamul ikram edildi. Konuklar, konak gezisinin ardından Tarsus Amerikan Koleji’nin meşhur merdivenlerinde bir anı fotoğrafı da çektirdi.

St. Paul Anıt Müzesi’ni gezip Kent Orkestrası’nı dinlediler

Başkan eşleri, Tarsus gezisine St. Paul Anıt Müzesi’yle devam etti. Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Arkeolog Başar Akça, Hristiyan alemi için önemli Hac güzergahında yer alan müzeyi ve St. Paul’un hayatını anlattı. Hz. İsa ve 4 büyük İncil yazarının freskolarıyla süslü orta nef ve kilisede yer alan diğer freskoları dikkatle inceleyen Başkan eşleri, ardından Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın performansını dinledi.

Tarsus’un sokaklarından ve çarşılarından geçtiler

Tarsus’un tarihi sokaklarını ve çarşılarını gezen Başkan eşleri, Kırkkaşık Bedesteni’ne de uğradı. Ramazanoğulları Beyliği Dönemi’nde inşa edildikten sonra medrese, aşevi ve Cumhuriyet döneminde de çarşı olarak kullanılan Kırkkaşık Bedesteni’nde Başkan eşlerine Tarsus’a özgü kaynar ikram edildi. Kaynarın tarifini de alan misafirler, Ulu Cami ve Kubat Paşa Medresesi’nin önünden geçerek “bereket peygamberi” olarak bilinen Danyal Peygamber’in kabrini ziyaret etti.

Esnaf, vatandaşlar ve muhtarlar tarafından ilgiyle karşılanan Başkan eşleri, yaz kış suyu bitmeyen yaklaşık 35 metrelik St. Paul Kuyusu’ndan su çektikten sonra Toroslar ilçesinde yer alan Darısekisi Mahallesi’ne geçti.

Darısekisi’nin Yörük Köyü Başkan eşlerini ağırladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin Örnek Köy Projesi kapsamında Yörük kültürünü yaşatmak amacıyla hayata geçirdiği Yörük Köyü’nü ziyaret eden Başkan eşleri, rengarenk bir ortamla karşılaştı. Duvarlardaki desenlere fırçalarla dokunuşlar yapan misafirler, köydeki Yörük ailelerle de sohbet etti. Ölümsüz barış, kardeşlik ve dostluk adına Yörük Köyü’ne zeytin fidanları diken Başkan eşleri, son olarak Yörük Köyü’ndeki atölye, çay ocağı, stant, pişirim ve üretim alanlarıyla Yörük çadırlarını gezdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA