19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

ÇİÇEKÇİLERDEN BURUK ÇİÇEKÇİLER GÜNÜ KUTLAMASI… ÇİÇEKÇİLER FEDERASYON BAŞKANI ÇAKIR: “EKMEĞİNİ ALAMAYAN KİŞİ ÇİÇEK ALABİLECEK Mİ, ALAMAYACAK”


Çiçekçiler Ankara`da, Çiçekçiler Günü`nü buruk kutladı. Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Hüseyin Çakır, ekonomik şartlar nedeniyle yurttaşların çiçek almakta zorlandığını söyledi ve “Ekmeğini alamayan kişi çiçek alabilecek mi, alamayacak. Özel günlerde, Anneler Günü`nde, diğer günlerde, bayramlarınızda; içten kutlayabiliyor musunuz, ekonomi bu haldeyken. Zor” dedi.

 

Tarih : 15 Mayıs 2022 Pazar 13:46   Okunma : 545

HABER: TAMER ARDA ERŞİN- KAMERA: FATİH NAZIM EFE

Çiçekçiler Ankara`da, Çiçekçiler Günü`nü buruk kutladı. Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Hüseyin Çakır, ekonomik şartlar nedeniyle yurttaşların çiçek almakta zorlandığını söyledi ve “Ekmeğini alamayan kişi çiçek alabilecek mi, alamayacak. Özel günlerde, Anneler Günü`nde, diğer günlerde, bayramlarınızda; içten kutlayabiliyor musunuz, ekonomi bu haldeyken. Zor” dedi.

Çiçekçiler, 15 Mayıs Çiçekçiler Günü`nü Ankara Ulus`ta kutladı. Etkinliği organize eden Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Emin Çimen, Ulus`taki Atatürk Heykeli`ne çelenk bıraktı. Çimen`e, Ankaralı seğmenler de eşlik etti.

Çimen, burada yaptığı açıklamada; pandemi döneminde işlerinin etkilendiğini belirterek, “Şükürler olsun evimize ekmek parası götürecek kadar işlerimiz oluyor. Bizim sezonumuz açıldı, düğünler sezonu. İnşallah sektör iki, üç ay içerisinde can suyu alacak” dedi.

Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Hüseyin Çakır, çiçek fiyatlarının arttığını ancak üreticinin mağdur olduğunu dile getirdi. Çakır, şunları söyledi:

“Üretimde, devletin desteğini bekliyoruz. Üretimdeki sorun, giriş maliyetlerinin artması. Artı, bu maliyetler esnafa yansımaktadır. Esnaf mağdurdur, bu konuda. Bir de imara açılması nedeniyle üretim alanları azalmaktadır. Bunun için üretimi teşvik edecek, kamusal alanların üretime verilmesi gerekmektedir. İzmir`de, Yalova`da ve diğer bölgelerde imara açılıyor. İmara açıldığı için de Türkiye`de üretim azalıyor.”

“ALIM GÜCÜ BİTTİ”

Çakır, yurttaşların Türkiye`nin ekonomik şartları nedeniyle çiçek de alamadığını kaydederek, “Bugünkü ekonomik şartlarda zor. Alım gücü tüketicinin de bitti. Çok özel günlerin dışında çiçek alamıyor. Ekmeğini alamayan kişi çiçek alabilecek mi, alamayacak. Çok zor” dedi.

Çakır çiçekçilerin Çiçekçiler Günü`nü kutlayamadığını ifade ederek, “Çok zor. Çok zor. Ama kutlamak mecburiyetindeyiz. Özel günlerde, Anneler Günü`nde, diğer günlerde, bayramlarınızda, içten kutlayabiliyor musunuz, ekonomi bu haldeyken. Zor” dedi.

“ÇÖPE ATMAMAK İÇİN MALİYETİNE SATIŞLAR”

Türkiye İnterflora Başkanı Bülent Çolak, Çiçekçiler Günü`nü buruk olarak kutladıklarını söyledi. Çolak, “Maliyetler o kadar arttı ki, kar marjları çok eridi. Artık insanlar maliyetine çiçek satmaya çalışıyor. Çünkü çiçekler uzun soluklu ürünler olmadığı için, ömrü çok az. Bu ürünü satamazsan, çöpe atmak zorunda kalıyorsun. Dolayısıyla çöpe atmamak adına maliyetine ve maliyetinin altına da satış yapabiliyorsun. Son yıllarda çiçekçilik sektörü özellikle maliyetler açısında çok etkilendi” diye konuştu.

Çolak, yurttaşların belli bir kesiminin çiçek alabildiğini kaydederek, asgari ücretlinin de ancak ucuz çiçeklerden alabileceğini aktardı. Çolak düğün sezonundan beklentilerini aktardı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA