13 Temmuz 2025 Pazar

22:40   MALATYA’DA ON BINLERCE KIŞI SıCAK HAVAYA RAĞMEN MITING ALANıNı DOLDURDU... "BIR ŞEHRI KAZANMAK KOLAY HALKıN KALBINI KAZANMAK YÜREK ISTER, EKREM GIBI"   22:32   ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "ARTıK YAŞLANDıN, YORULDUN, YÜZDE 29’LA SENI ORADA OTURTMAM"   09:35   ERDEMLI BELEDIYESI KURS MERKEZLERI’NDEN 2 LGS TÜRKIYE BIRINCISI   09:30   BÜYÜKŞEHIR ZABıTASı KALDıRıM VE YOL İŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   09:20   MERSIN’DE KURUMLAR YEŞIL DÖNÜŞÜM İÇIN BULUŞTU   16:53   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… ÖZGÜR ÖZEL: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BUGÜNKÜ SEMBOLIK SILAH BıRAKMA ADıMıNı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   16:51   ANJIYO OLAN MURAT ÇALıK YENIDEN CEZAEVINE SEVK EDILDI... CHP’LI ZEYBEK: "BUNUN ADı AÇıKÇA CINAYETE TEŞEBBÜSTÜR"   16:49   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "BUNA VESILE OLANLARıN UTANMASı GEREKIR"   16:47   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… 250 GÖZLEMCININ KATıLıMıYLA SILAHLAR IMHA EDILDI   02:01   ADANA, BAŞKANıNA SAHIP ÇıKTı… BINLERCE VATANDAŞ, TUTUKLANAN ZEYDAN KARALAR’A ÖZGÜRLÜK ISTEDI   01:59   CHP’NIN ADANA MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: BIZIM ARKAMıZDA MILLET VAR, ERDOĞAN’ıN ARKASıNDA TRUMP VAR, İSRAIL VAR   15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı  
 
     
   

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN ENGELSİZ SOKAK FESTİVALİ


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Sokak Festivali büyük bir katılımla düzenlendi. Festivalde farkındalık yürüyüşü, stantların açılması ve sahne gösterileri ile hafızalardan silinmeyecek görkemli bir farkındalığa imza atıldı.

 

Tarih : 15 Mayıs 2022 Pazar 15:23   Okunma : 790

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Sokak Festivali büyük bir katılımla düzenlendi. Festivalde farkındalık yürüyüşü, stantların açılması ve sahne gösterileri ile hafızalardan silinmeyecek görkemli bir farkındalığa imza atıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle dolu dolu bir hafta yaşattı. Hafta kapsamında düzenlenen Engelsiz Sokak Festivaline, Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Odunpazarı Belediyesi,  Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Barosu, Eskişehir Kent Konseyi başta olmak üzere 21 kurum, dernek, sivil toplum kuruluşu üyeleri ile engelli bireylerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

YÜRÜYÜŞ İLE BAŞLADI

Ulus Anıtı`ndan başlayan yürüyüş, İsmet İnönü Caddesi ve Şair Fuzuli Caddesi geçilerek Adalar Porsuk Bulvarı`nda tamamlandı. Farkındalık yürüyüşü ile etkinliklerdeki şarkı ve danslara vatandaşlar da eşlik edince, renkli bir sokak dansı festivali de ortaya çıktı.

Ellerinde, “Farklıyım haklıyım buradayım, Önyargınız engel olmasın, Herkes için bir dünya mümkün, Engelli mi engellenen mi?” yazılı dövizlerle, akrobasi ve bando takımı gösterisi eşliğinde yürüyen, büyük bir katılımın olduğu yürüyüş Eskişehir`in farkını da ortaya koydu.

Yürüyüş sırasında çevrede bulunan vatandaşlar, katılımcılara alkışları ile büyük destek verdi. Festivali başlatan yürüyüşe Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nuray Akçasoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın da katıldı.

Adalar Porsuk Bulvarı`nda kurulan stantlara ulaşan korteje burada seslenen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nuray Akçasoy, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen, Mersin`deki Büyükşehir Belediyeleri Başkanlarının toplantısında olduğu için katılamadı. Size koskocaman sevgilerini ve saygılarını iletiyorum. Büyükşehir Belediyemiz burada çok özel bir farkındalık etkinliği düzenledi. Çok teşekkür ediyor, sevgilerimi sunuyorum” dedi.

ÇEŞİTLİ GÖSTERİLER SERGİLENDİ

Yürüyüşün ardından özel gereksinimli bireylerin sahne aldığı halk oyunları, dans gösterileri ve şiir dinletisi büyük ilgi gördü. Gençlerin performansı izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

Adalar Porsuk Bulvarı`nda açılan stantlarda ise dernekler ve kuruluşlar hazırlamış oldukları ürünlerin satışını yaptı, sergiler açarak tanıtımlarını düzenlendi. Eskişehir Barosu da açtığı stant ile engelli hakları ilgili bireyleri bilinçlendirme çalışmaları yaptı.

Gün boyu devam eden etkinliklere Eskişehirliler büyük ilgi gösterirken, engelli bireyler ve aileleri de Engelsiz Sokak Festivali nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen`e teşekkür ettiler.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA