2 Mart 2026 Pazartesi

16:02   TALAT DINÇER’DEN EMEKLILIKTE EŞITLIK KANUN TEKLIFI   15:54   İNCIRLIK’TE SıCAK HAREKETLILIK HABERINE GÖZALTı: TGS’DEN SERT TEPKI   15:48   ADANA’NıN SAKLı CENNETI YUMURTALıK’TA SOSYAL BELEDIYECILIK RÜZGARı: HEM MINIKLER MUTLU HEM KARAVANCıLAR HUZURLU!   15:29   MERSIN’DE DÖRDÜZLERIN BASKETBOL AŞKı: BÜYÜKŞEHIR ILE HAYALLERINE POTADAN UÇUYORLAR!   04:58   RESMÎ GAZETE’DE DIKKAT ÇEKEN KARAR: EL NUSRA CEPHESI LISTEDEN ÇıKARıLDı!   04:54   MERSIN’DE RAMAZAN COŞKUSU: BINLERCE YÜREK ÖZGECAN ASLAN MEYDANı’NDA TEK SOFRADA BULUŞTU!   01:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BOLU’DA SERT TEPKI: "O 528 ÇOCUĞU OKUTAN ADAMDAN UTANMAZSıNıZ!"   20:17   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BURDUR’DA ŞOK AÇıKLAMA:    14:46   MERSIN’IN GELECEĞI ŞEKILLENIYOR! 30 BIN HEKTARLıK ALANDA DEV DÖNÜŞÜM HAMLESI   13:54   CHP AKDENIZ’DEN BERBERLER ODASı’NA "HAYıRLı OLSUN" ZIYARETI: GÜNDEM ESNAFıN VE EMEKLININ GEÇIM DERDI   12:48   MERSIN’DE ÜNIVERSITELILERE MEZUN OLMADAN "İŞ GARANTILI" KARIYER FıRSATı!   12:01   ERBIL SEMALARıNDA KORKUTAN GÖRÜNTÜ! İRAN HAVA SAHASı FLIGHTRADAR’DA TAMAMEN BOŞALDı   16:15   ÇIN, VATANDAŞLARıNA İRAN’A SEYAHAT ETMEMELERI VE ÜLKEDEN AYRıLMALARı UYARıSı YAPTı   16:14   54. HÜKÜMETIN BAŞBAKANı NECMETTIN ERBAKAN, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   15:13   GALATASARAY, ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE LIVERPOOL ILE EŞLEŞTI   15:10   PAKISTAN-AFGANISTAN HATTıNDA DURUM AĞıRLAŞıYOR: AFGANISTAN’DA CAN KAYBıNıN 283’E YÜKSELDIĞI IDDIA EDILIYOR   14:35   WASHIGTON, İSRAIL’DEKI ABD HÜKÜMETI PERSONELINE BÖLGEDEN AYRıLMASı IÇIN UYARı YAYıMLADı   14:34   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı”NDA 7 ISME TAHLIYE... ARALARıNDA CHP’LI BAŞKANLARıN DA BULUNDUĞU 17 ISMIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK   14:33   CHP’LI KıŞ, BAKAN URALOĞLU’NA SU ALTıNDA KALAN ANTALYA–KONYA YOLUNU SORDU: "BÖYLE BIR COĞRAFYADA YOL YAPARKEN HIÇ MI FIZIBILITE ÇALıŞMASı YAPıLMADı?"   14:32   27 ŞUBAT BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM ÇAĞRıSı’NıN BIRINCI YıLı... ABDULLAH ÖCALAN: "DEMOKRATIK SIYASET ÇERÇEVELI BIR HUKUK ÇÖZÜMÜNÜ ESAS ALıYORUZ"  
 
     
   

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN ENGELSİZ SOKAK FESTİVALİ


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Sokak Festivali büyük bir katılımla düzenlendi. Festivalde farkındalık yürüyüşü, stantların açılması ve sahne gösterileri ile hafızalardan silinmeyecek görkemli bir farkındalığa imza atıldı.

 

Tarih : 15 Mayıs 2022 Pazar 15:23   Okunma : 884

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Sokak Festivali büyük bir katılımla düzenlendi. Festivalde farkındalık yürüyüşü, stantların açılması ve sahne gösterileri ile hafızalardan silinmeyecek görkemli bir farkındalığa imza atıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle dolu dolu bir hafta yaşattı. Hafta kapsamında düzenlenen Engelsiz Sokak Festivaline, Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Odunpazarı Belediyesi,  Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Barosu, Eskişehir Kent Konseyi başta olmak üzere 21 kurum, dernek, sivil toplum kuruluşu üyeleri ile engelli bireylerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

YÜRÜYÜŞ İLE BAŞLADI

Ulus Anıtı`ndan başlayan yürüyüş, İsmet İnönü Caddesi ve Şair Fuzuli Caddesi geçilerek Adalar Porsuk Bulvarı`nda tamamlandı. Farkındalık yürüyüşü ile etkinliklerdeki şarkı ve danslara vatandaşlar da eşlik edince, renkli bir sokak dansı festivali de ortaya çıktı.

Ellerinde, “Farklıyım haklıyım buradayım, Önyargınız engel olmasın, Herkes için bir dünya mümkün, Engelli mi engellenen mi?” yazılı dövizlerle, akrobasi ve bando takımı gösterisi eşliğinde yürüyen, büyük bir katılımın olduğu yürüyüş Eskişehir`in farkını da ortaya koydu.

Yürüyüş sırasında çevrede bulunan vatandaşlar, katılımcılara alkışları ile büyük destek verdi. Festivali başlatan yürüyüşe Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nuray Akçasoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın da katıldı.

Adalar Porsuk Bulvarı`nda kurulan stantlara ulaşan korteje burada seslenen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nuray Akçasoy, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen, Mersin`deki Büyükşehir Belediyeleri Başkanlarının toplantısında olduğu için katılamadı. Size koskocaman sevgilerini ve saygılarını iletiyorum. Büyükşehir Belediyemiz burada çok özel bir farkındalık etkinliği düzenledi. Çok teşekkür ediyor, sevgilerimi sunuyorum” dedi.

ÇEŞİTLİ GÖSTERİLER SERGİLENDİ

Yürüyüşün ardından özel gereksinimli bireylerin sahne aldığı halk oyunları, dans gösterileri ve şiir dinletisi büyük ilgi gördü. Gençlerin performansı izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

Adalar Porsuk Bulvarı`nda açılan stantlarda ise dernekler ve kuruluşlar hazırlamış oldukları ürünlerin satışını yaptı, sergiler açarak tanıtımlarını düzenlendi. Eskişehir Barosu da açtığı stant ile engelli hakları ilgili bireyleri bilinçlendirme çalışmaları yaptı.

Gün boyu devam eden etkinliklere Eskişehirliler büyük ilgi gösterirken, engelli bireyler ve aileleri de Engelsiz Sokak Festivali nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen`e teşekkür ettiler.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA