29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

CHP`Lİ BAŞARIR`DAN, “RİZE HAVALİMANI” AÇIKLAMASI: “3 MİLYON KAPASİTE DEDİĞİNE GÖRE, İNŞALLAH 3 MİLYON YOLCU GARANTİSİ VERMEMİŞLERDİR. YOKSA BİLECİK, MERSİN BİLET ALMAYA BAŞLASIN”


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Bilecik`te; “Rize`de havaalanında, Mehmet Cengiz`i yanına alıp, Ulaştırma Bakanı`nı soluna alıp; ‘bu uçaklar niye boş?` demesi kolay. Bugün 4 kişilik bir ailenin Rize`den İstanbul`a gidip gelmesi 5 buçuk bin lira. Mehmet Cengiz varsa, mutlaka bir garanti vardır. 3 milyon kapasite dediğine göre, inşallah 3 milyon yolcu garantisi vermemişleridir. Yoksa Bilecik bilet almaya başlasın, Mersin bilet almaya başlasın. Bunların hepsini biz ödeyeceğiz” dedi.

 

Tarih : 15 Mayıs 2022 Pazar 17:28   Okunma : 611

GÖKAY ŞİMŞEK

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Bilecik`te; “Rize`de havaalanında, Mehmet Cengiz`i yanına alıp, Ulaştırma Bakanı`nı soluna alıp; ‘bu uçaklar niye boş?` demesi kolay. Bugün 4 kişilik bir ailenin Rize`den İstanbul`a gidip gelmesi 5 buçuk bin lira. Mehmet Cengiz varsa, mutlaka bir garanti vardır. 3 milyon kapasite dediğine göre, inşallah 3 milyon yolcu garantisi vermemişleridir. Yoksa Bilecik bilet almaya başlasın, Mersin bilet almaya başlasın. Bunların hepsini biz ödeyeceğiz” dedi.

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Bilecik İl Başkanlığı`nda partililer ile bir araya geldi. Başarır, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Zor bir dönemdeyiz. Gerçekten siyaset kurumu hata yapabilir, ülkeyi yönetenler hata yapabilir ama halkın sorunlarına yabancılaşmışsa burada büyük bir sıkıntı var.

“RİZELİ UÇAĞA BİNECEK DE SEN ONLARIN SIRTINDAN BİR İNSEN”

Dün Rize`de, Recep Tayyip Erdoğan Rize`ye sitem ediyor, ‘bu uçaklar niye boş?` Ama aynı gün Rize`de çay taban fiyatını açıklıyor, 10 lira beklerken, 6.70 açıklıyor. Diyorum ki; Rizeli uçağa binecekte sen onların sırtından bir insen, herkes uçağa da binecek, arabaya da binecek, otobüse de binecek, mutlu olacak. Ama adam bizim sırtımızda olduğu için maalesef bunu yapamıyoruz.

İnanılmaz bir yoksulluk hikayesi var. İnsanların iki temel hakkı var. Barınma ve beslenme. İkisini de elinden alan bir iktidar var.

Yolsuzluğu artık anlatmaktan yorulduk. Karanlık ilişkileri anlatmaktan yorulduk. Ama güzel günler yakın, diyoruz. Güzel günleri hepimiz bekliyoruz. Yani bir ülkede ekonomi, dış politika, hukuk… Hepsi iflas etmişse yapılacak çok fazla bir şey yok.

“AR DAMARLARI ÇATLAMIŞ”

Maalesef ar damarları çatlamış, gerçekleri de görmüyorlar, sokağı da görmüyorlar. Ancak yaptıkları şey havaalanı açmak. Düşünün Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar alın terimizle, kendi paramızla garanti vermeden yapmış olduğumuz Atatürk Havaalanı`nı dün yıkmaya başladılar. Rize`de üç milyon yolcu garantisi vererek havaalanı yaptılar.

"BEYEFENDİYE KALSA BİSİKLET BİLE YOKTU"

Düşünün bizim olanı, 72 milyon TL`ye şeker fabrikasını sattılar, 802 milyon dolara dinozor yapan Melik Gökçek`i alkışladılar. Ülkedeki temel sorunlar buradan kaynaklanıyor. Biz yatırıma karşı değiliz. Biz batırıma, yolsuzluğa karşıyız. Bu ülkede yolumuzu da yaparız, köprümüzü de yaparız ama ne beş şirkete ne başkasına garanti vermeden. Paramızı; halk diliyle söyleyeyim, ‘birilerine kaptırmadan`, kendi öz kaynaklarımız ile yaparız.

Niye? Birinci köprüyü, ikinci köprüyü, Atatürk Havaalanı`nı, Adana Havaalanı`nı, bu memlekette yapılan okulları, hizmeti kim yaptı? Beyefendiye kalsa bisiklet bile yoktu bineceğimiz, o getirdi. Ama biz, çok şey yaptık bu ülkede, çok şey yaptı bizim atalarımız.

Sağ olsun sol olsun yaptılar, öz kaynaklarla yaptılar ama artık Türkiye yönetilir ya da 84 milyon yaşanır gibi gözükmüyor.

Anadolu yangın yeri. Pazara çıksınlar, sokağa çıksınlar insanların halini görsünler. Rize`de havaalanında, Mehmet Cengiz`i yanına alıp, Ulaştırma Bakanı`nı soluna alıp, ‘bu uçaklar niye boş?` demesi kolay. Bugün 4 kişilik bir ailenin Rize`den İstanbul`a gidip gelmesi 5 buçuk bin lira. Asgari ücretten daha fazla, 5 bin 500 lira. Mehmet Cengiz varsa, mutlaka bir garanti vardır. 3 milyon kapasite dediğine göre, inşallah 3 milyon yolcu garantisi vermemişleridir. Yoksa Bilecik bilet almaya başlasın, Mersin bilet almaya başlasın. Bunların hepsini biz ödeyeceğiz.

"BİZ NE SADAT`A NE MENZİL`E NE FETÖ`YE BU ÜLKEYİ TESLİM ETMEYELİM"

SADAT AKP`nin karanlık koridorudur. Bekçimizden, polisimizden, jandarmamızdan, kaymakamımızdan, valimizden, Genelkurmay Başkanımıza kadar devleti Anayasal sınırlar içerisinde kabul ederiz, hepsine sonsuz saygı gösteririz.

Onun dışında Anayasal tanımı olmayan hiçbir güç faaliyet gösteremez. Ama yarım milyar liralık bir ihale alan SADAT, Ortadoğu`dan Libya`ya kadar silahlı faaliyet gösteren bir örgüt. Bu Türkiye için bir güvenlik sorunu. Genel Başkanımız ne dedi? ‘Biz sizin ensenizdeyiz` dedi. Evlerine gittik. O ev bende şu hissi uyandırdı. Medyadan iki ev daha görmüştüm. O Amerika`daki firavun evi vardı Fetullah Gülen`in, Menzil`in evini gördüm bir röportajda. Bir de burayı gördüm. Bende bu üç ev de aynı hissi uyandırdı. Ülkeyi bu ne olduğu belirsiz insanlar değil, ülkeyi bu vatan evlatları; sağcısı olsun, solcusu olsun, muhafazakarı olsun, milliyetçisi olsun… Ama yeter ki bu ülkede görev yapacak yetenekte, puanda, yürekte insanlar olsun. Biz ne SADAT`a ne Menzil`e ne FETÖ`ye bu ülkeyi teslim etmeyelim, bu ülkenin evlatlarına teslim edelim. O yüzden oraya gitmemiz kıymetliydi. Artık 84 milyon SADAT`ın evini biliyor, ismini biliyor. Herkes tedbirli olacak. Biz de hep beraber enselerinde olacağız.”

“BU KARARI TANIMIYORUZ”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararını da değerlendiren Başarır, şunları söyledi:

"Hukuki olarak değerlendirmeye artık gerek yok. Hukukun olmadığı yerde yargı kararlarını hiç değerlendirmeyelim. Çünkü hukuk yok, adalet yok. Bu hepimizin başına gelebilir. Bilecik il başkanımızın başına gelse de aynı tepkiyi veririz. Edirne`ye de veririz, Canan hanıma da veririz. Çünkü il başkanlarımız, örgütümüz bizim için kıymetli. Bu Cumhuriyet Halk Partisi`ne, muhalefete yapılan bir tepkidir. O yüzden bu kararı tanımıyoruz. İl başkanımız koltukta ve bu partinin ne ilçe başkanı ne il başkanı; bırakın suç işlemeyi, bırakın ağır cezada yargılanmayı olsa olsa mağdur koltuğunda olurlar. Gün olacak onlara bu cezayı verenler sanık koltuğunda, ama il başkanlarımız mağdur tarafında olacak."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA