11 Mayıs 2026 Pazartesi

11:46   MERSIN’DE SOKAK ÇıPLAK GERÇEKLE YÜZLEŞTI! DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN GÖRDÜĞÜ TABLOYU TEK CÜMLEYLE ÖZETLEDI: "VATANDAŞ ETIKET DEĞIL, GEÇIM DERDI OKUYOR!"   11:32   LÜKS VILLALARıN GÖLGESINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI! ’BURALAR ESKIDEN KÖYDÜ, ŞIMDI KOKUDAN RAHATSıZ OLUYORLAR’   11:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DUYGULANDıRAN ANNELER GÜNÜ PAYLAŞıMı: ANıTKABIR’DEN ANLAMLı KARE!   10:54   MERSIN VE ADANA EL ELE: CHP’LI GÜLCAN KıŞ SOKAKTA VATANDAŞıN NABZıNı TUTTU!   07:47   CHP’LI BELEDIYELERDEN DEV ATıLıM! 803 KREŞ, 100 BIN ÇOCUK!   07:40   SÜPER LIG’DE ŞAMPIYON GALATASARAY’A BIR TEBRIK DE TUNCER BAKıRHAN’DAN!   07:39   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON GALATASARAY’A TEBRIK MESAJı: ’EN İÇTEN DILEKLERIMLE KUTLUYORUM’   01:01   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘ANNELER GÜNÜ’ MESAJı   23:51   YENIŞEHIR’DE PAZARıN NABZı CHP İLE ATTı! MILLETVEKILI ŞEVKIN VE İLÇE ÖRGÜTÜ SAHADA   11:55   MEZITLI’DEN YÜREKLERE DOKUNAN MESAJ: ’KADıN GÜÇLÜYSE TOPLUM GÜÇLÜDÜR!’   11:41   KÖYDEN DIJITAL DÜNYAYA: NACIYE ŞAHIN’IN AZIM DOLU BAŞARı HIKÂYESI   11:40   CHP’DEN 81 İLDE BÜYÜK ’SAHA’ HAREKATı! ANKARA’YA GELECEK RAPOR HER ŞEYI DEĞIŞTIRECEK   10:10   MERSIN’IN KÜÇÜK DEHALARı TÜRKIYE’YI SALLADı! MERCAN’DAN TEKNOLOJI ÇıKARMASı   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ANNELER GÜNÜ’NDE ’EŞITLIK’ VURGUSU: ’ANNELERIN YÜKÜNÜ HAFIFLETMEK GÖREVIMIZ!’   01:38   UŞAK’TA DEVLET KORUMASıNDAKI ÇOCUKLAR İÇIN KORKUNÇ İDDIALAR: MECLIS BU SORULARLA ÇALKALANıYOR!   23:45   CHP’DEN MERSIN TABIP ODASı’NA KRITIK ZIYARET: SAĞLıKTA ÇÖZÜM MASAYA YATıRıLDı!   23:38   YENIŞEHIR’DE ESNAFıN NABZı CHP İLE ATTı: ‘GEÇIM DERDI TEK GÜNDEM!’   19:12   ZEYDAN KARALAR’DAN GÖREVDEN UZAKLAŞTıRMA KARARıNıN 2 AY DAHA UZATıLMASıNA TEPKI   19:10   EMEKLILER DERTLI: "KURBAN KESEMIYORUZ, TORUNUMUZA HARÇLıK VEREMIYORUZ’”   19:09   BURCU KÖKSAL’A YAKıNLıĞıYLA BILINEN CHP AFYONKARAHISAR MERKEZ İLÇE BAŞKANı MURAT ALBAYRAK GÖREVDEN ALıNDı  
 
     
   

YEŞİL MESLEKLER SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK FUARI, GENÇLERE IŞIK TUTACAK


Mersin’de “Sıfır Atık” bilincini kazandırmak için yaptığı çalışmalarla örnek olan Toroslar Belediyesi, gençlerin geleceğine ışık tutacak projelerine de devam ediyor.

 

Tarih : 16 Mayıs 2022 Pazartesi 20:05   Okunma : 1337

Toroslar Belediyesi’nin, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi (KARGEM) iş birliği ile düzenlendiği “Yeşil Meslekler Sürdürülebilir Gelecek Fuarı’nın” açılışı Toros Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Projenin hayırlı olmasını dileyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Dünyanın mevcut halini korumak ve daha da iyileştirmek mümkün. Eğer böyle bir sistemin parçasıysanız, yeşil meslek yapıyorsunuz demektir” dedi.

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında hayata geçen Yeşil Meslekler Sürdürülebilir Gelecek Fuarı, Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü’nde 2 gün sürecek.

Sürdürülebilirlik ve geleceğin meslekleri üzerine eğitimlerin ve söyleşilerin yanı sıra meslek liseleri öğrencilerinin stantlarının bulunduğu fuarda; 4’üncü Sıfır Atık Belgesini alan Toroslar Belediyesi de  “Sıfır Atık” çalışmaları ile atıl camların değerlendirildiği TORTEK Cam Füzyon Atölyesinin standıyla yerini aldı.

Fuarın açılışı; Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Halil Emre Seçgin, Mersin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kamil Çelebiyılmaz, akademisyenler, öğretmenler, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Programın açılışında konuşan Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi Proje Koordinatörü Aynur Evecen Gezici; “Burada geleceğin iş insanları oturuyor. Sizler de gelecekte çevrenize etki yaratın ve büyük işler yapın diye bu fuarı çok önemsiyoruz” dedi.

Proje Koordinatörü Betül Turhan da sürdürülebilir bir değişim ve etki yaratmanın önemine değinerek; “Gençlerin hayatında gelecek planları yaparken hem kendileri, hem dünya için nasıl faydalı olabileceklerinin farkındalığını burada oluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

PROJE KOORDİNATÖRÜ SEÇGİN; “ÜLKEMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Daha sonra söz alan Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Halil Emre Seçgin ise; “Avrupa Mesleki Beceriler Haftası, mesleki eğitimin tüm paydaşlarının bir araya geldiği bir çatı ve etkinlikler bütünüdür. Avrupa’da düzenlenen bu etkinlikte ülkemiz de önemli bir rol oynuyor. Bununla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

ÇELEBİYILMAZ; “AMACIMIZ, DAHA YAŞANILABİLİR BİR GELECEK”

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kamil Çelebiyılmaz da Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında Türkiye’de “Yeşil Meslekler ve Sürdürülebilir Geleceğin” tema olarak belirlendiğini kaydederek; “Yaşanılabilir bir dünya, güzel bir gelecek, dünyaya, Türkiye’ye sahip çıkabilmek, bu özverili çalışmaları ve meslekleri hakkıyla yapabilmek için mesleki becerileri de en iyi şekilde geliştirebilmemiz gerekiyor.  Bizlere bu fırsatı sunan Toros Üniversitemize ve her zaman katkıda bulanan Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ; “BU DÜNYA HEPİMİZİN”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, gençlerin enerjisinin kendilerine her zaman güç kattığına dikkat çekerek; “Yeşil Meslekler ve Sürdürülebilir Gelecek; aktif, sosyal ve topluma faydalı bir insan olmayı gerektirir” dedi.

Salondaki gençlere seslenen Başkan Yılmaz; “Gökyüzünde, toprakta, suda binlerce yıldır ortadan kaybolmayan maddeler var. Çevremiz, tüketim ürünleriyle hızlı kirleniyor. Siz de sürdürülebilir bir sistemle dünyamızın daha temiz ve güzel bir yer olması için emek sarf ediyorsanız çözümün bir parçasısınız.  Çevreyi kirletmeden, sıfır atıkla, kullandığımız maddelerin ve ürünlerin tamamını geri dönüşüme kazandırarak dünyamızın mevcut halini korur ve daha da iyileştirebiliriz. Farkındaysanız, sürdürülebirlik çok önemli. Bunu gerçekleştirmeye devam edersek fonksiyonel olabiliriz. Ben de hukuk okumuş ve yıllardır özel sektörde çalışmış bir ağabeyiniz olarak sürdürülebirliği kullanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yeşil Meslekler ve Sürdürülebilir Gelecek Projesinin her açıdan fayda sağlayacağını vurgulayan Başkan Yılmaz; “ Gökyüzü, toprak, denizler, göller,  sular sadece bizim değil.  Dünyada yaşayan bütün canlıların. İşin özünde saygı var. Birbirimize, tüm canlılara ve varlıklara saygı. Bizler de sizleri sadece bizim çocuklarımız olduğunuz ve geleceğimiz olduğunuz için seviyoruz. Bu nedenle bu projenin  amacına ulaşacağından hiç şüphemiz yok. Eminim siz gençlerimiz, dünyayı daha güzel bir yer haline getireceksiniz. Burası yeni bir güzelliğin başlangıcı olsun ve hep devam etsin” şeklinde konuştu.

REKTÖR ARIÖZ; “GENÇLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz de Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a gençlerin geleceğine yönelik sunduğu değerli çalışmalarından dolayı teşekkür ederek; “Sizleri üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Gençlerimizin her konuda yanınızdayız” dedi.

Konuşmaların ardından Mersin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kamil Çelebiyılmaz, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz ile Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a projeye sunduğu katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Daha sonra Başkan Yılmaz, Rektör Arıöz ile birlikte Toros Üniversitesi’nin kampüsünde bulunan stantları gezerek, öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA