10 Mart 2026 Salı

18:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: “BU TIYATRO DEĞIL, REZALET!” | İBB DAVASıNDA NELER YAŞANDı?   17:39   CHP’LI GÖKÇEN’DEN İBB DAVASı İÇIN SERT ÇıKıŞ: "BU BIR MAHKEME DEĞIL, İNFAZ MANGASıDıR!"   17:31   MERSIN’DE DEV OPERASYON: DENIZI KIRLETEN GEMIYE 13 MILYON TL CEZA!   17:23   EKONOMIDE ’BORÇ ŞAHLANDı’ ALARMı! MILYONLARCA KIŞI VE İŞLETME İCRA KıSKACıNDA: İŞTE KORKUTAN RAKAMLAR   17:18   EMEKLIDEN İKTIDARA SERT ’SANDıK’ MUHTıRASı: "MUTFAKTA YANGıN, SOKAKTA İSYAN VAR!"   17:10   KULLANMADıĞıNıZ SUYUN FATURASı NEDEN GELIYOR? BAŞKAN SEÇER GERÇEĞI AÇıKLADı: "O PARA BIZIM CEBIMIZE GIRMIYOR!"   17:06   "1 MILYON METREKARELIK DEĞIŞIM BAŞLADı: TOROSLAR’ıN 5 MAHALLESINE YEPYENI YAŞAM ALANı!"   17:05   MERSIN BAROSU’NDAN 8 MART ÇıKıŞı: "KADıNLARıN HAKLARı SADECE KAĞıT ÜSTÜNDE KALMAMALı!"   17:03   MEZITLI’DE RAMAZAN BEREKETI KAPıLARı ÇALıYOR: "BU SOFRADA HERKESE YER VAR!"   17:01   ADANA KARATAŞ’A "MÜJDE" DENMIŞTI, ARADAN 2 YıL GEÇTI: BAKAN ERSOY’A ZOR SORULAR   16:49   MERSIN’DE ZAMANDA YOLCULUK: ŞEREF SALONU’NUN BÜYÜLÜ ATMOSFERI OPERETLE CANLANıYOR   16:48   GÜLCAN KıŞ’TAN MTSO’DA EZBER BOZAN ÇıKıŞ: "MERSIN KENDI HALINE BıRAKıLACAK BIR ŞEHIR DEĞIL!"   16:34   İBB DAVASı BAŞLADı... İMAMOĞLU’NUN AVUKATLARı, “MAHKEME HEYETININ BAĞıMSıZ VE TARAFSıZLıĞıNı YITIRDIĞI” GEREKÇESIYLE REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNDU   14:31   HATIMOĞULLARı’NDAN KÜRT GENÇLERE NEVRUZ ÇAĞRıSı: "KÜRT OLMAYAN BIR ARKADAŞıNıZLA LÜTFEN KONUŞUN, NEVROZ’U ANLATıN"   14:30   İBB DAVASı VERILEN ARANıN ARDıNDAN YENIDEN BAŞLADı… DURUŞMA IZLEYICILERE AÇıK ŞEKILDE DEVAM EDECEK   13:28   CHP’LI KıŞ: "HANGI VERIYE BAKARSANıZ BAKıN ENFLASYON YENIDEN YÜKSELIYOR, 28 BIN 75 LIRALıK ASGARI ÜCRETIN 2 BIN 232 LIRASı ENFLASYON KARŞıSıNDA YOK OLDU"   11:55   8 MART’TA DÜNYA AYAKTA! MADRID’DEN GAZZE’YE KADıNLARıN ÇıĞLıĞı KıTA SıNıRLARıNı AŞTı   11:27   SILIVRI’DE TARIHI GÜN: EKREM İMAMOĞLU VE 402 SANıKLı İBB DAVASı BAŞLADı! ALKıŞLARLA KARŞıLANDı   10:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: "BU BIR KUMPAS DAVASıDıR, RAKIBINI YOK ETMEYE ÇALıŞıYOR!"   10:11   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SILIVRI ÖNÜNDE SERT TEPKI: "BU BIR UTANÇ DOSYASıDıR, 86 MILYONDAN SAKLıYORLAR!"  
 
     
   

BAKAN NEBATİ, KREDİ KARTI KULLANANLARIN SAYISINI AÇIKLADI, FAKAT TOPLAM KART BORCUNU AÇIKLAMADI


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer`in soru önergesine verdiği yanıtta, kredi kartı müşteri sayısının 29 milyon 978 bin 121 olduğunu açıkladı. Nebati, “Toplam kredi kartı borç tutarı ne kadardır” sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

 

Tarih : 17 Mayıs 2022 Salı 12:02   Okunma : 875

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer`in soru önergesine verdiği yanıtta, kredi kartı müşteri sayısının 29 milyon 978 bin 121 olduğunu açıkladı. Nebati, “Toplam kredi kartı borç tutarı ne kadardır” sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Ömer Fethi Gürer, Nureddin Nebati`nin yanıtlaması istemiyle TBMM`ye soru önergesi vermişti. Gürer, önergesinde Nebati`den şu sorulara yanıt istemişti: 

- “Kredi kartı borcu bulunan kişi sayısı kaçtır? Toplam kredi kartı borç tutarı ne kadardır?

- Özel ve kamu bankalarında ayrı ayrı takibe düşen kişi sayısı kaçtır? İcraya verilen kredi borçlu sayısı ne kadardır? İcra yoluyla el konulan taşınmaz ve araç sayısı kaçtır?”

Gürer`in önergesini yanıtlayan Bakan Nebati, 2021 yılı aralık ayı itibariyle kredi kartı müşteri sayısının 29 milyon 978 bin 121 olduğunu bildirdi. Nebati, Gürer`in diğer sorularını ise yanıtsız bıraktı.

Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Nebati`nin diğer soruları yanıtsız bırakmasına tepki gösterdi. Kredi kartı ve kredi borçlarını ödeyemeyen yurttaşlara bankalar tarafından icra takibi başlatıldığı belirten Gürer, icra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısının son bir yılda 1 milyon 550 bin adet artarak 13 Mayıs itibariyle 23 milyon 459 bine çıktığı açıkladı. Gürer, açıklamasında şunları kaydetti:

“Son zamanlarda icra yoluyla evini, arabasını kaybeden vatandaşların sayısındaki artış, ekonomik krizin de giderek derinleşmesini göstermektedir. Önemli ölçüde, kredi kartında ödeme güçlüğü yaşamaya başlayan bir kesim vardır. Özellikle çalışanlar, birden çok banka kredi kartı ile birinin borcunu diğer banka kredisi ile kapatarak ayakta durmaya çalışmaktadır.”

“BORÇLAR KATLIYOR, BORÇLULARIN SAYISI ARTIYOR”

Gürer, Bakan Nebati`nin yanıtı şöyle değerlendirdi:

“Bakan, 2021 yılının Aralık ayı itibarıyla; kredi kartı müşteri sayısını 29 milyon 978 bin 121 olduğunu açıkladı. Ancak diğer soruları yanıtsız bıraktı. Bankalar ve finansman şirketlerine olan konut, taşıt, ihtiyaç ve kredi kartı borcu dahil mayıs ayı itibarıyla 1 trilyon 115 milyarı bulmuş durumda. Çok sayıda icralık yurttaş var. İcra dairelerinde bulunan dosya sayısı, bir yılda 1 milyon 500 bin adetten, Mayıs 2022`de 23 milyon 959 bine çıkmış. İcra yoluyla evi, aracını kaybedenler bulunuyor. Vatandaş, kredi kartına, kendi deyimiyle, ‘takla attırarak` yaşaman durumunda kalıyor. Borçlar katlıyor. Borçluların sayısı artıyor. Borçlu bir yaşamın yanında her gün gelen zamlarla vatandaş ciddi bir çıkmazda.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA