17 Nisan 2026 Cuma

14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"   15:07   EMEKLILERDEN EĞITIMDE ŞIDDETE SERT TEPKI: "OKULLARıMıZı ŞIDDET SARMALıNDAN KURTARıN!"   14:50   KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL SALDıRıSıNDA YAŞAMıNı YITIRENLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   14:46   OKULLARDAKI SILAHLı SALDıRıLAR... EĞITIM-İŞ VE HÜRRIYETÇI EĞITIM SENDIKASı ÜYELERININ, SALDıRıLARı PROTESTO ETMEK IÇIN GÜVENPARK’A YÜRÜMESINE IZIN VERILMEDI  
 
     
   

GERGERLİOĞLU`NDAN AKP`Lİ BELEDİYELERE YASAK TEPKİSİ: "TOPLUMSAL BARIŞI BALTALAYAN GİRİŞİMLER"


HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, AKP`li Derince Belediyesi`nin Aynur Doğan konserinin ardından AKP`li Çayırova Belediyesi`nin de Amed Şehir Tiyatrosu`nun `Don Kixot` isimli Kürtçe oyununu iptal etmesine tepki göstererek “Bu yasaklamalarla hiç kimse bir yere varamaz. Sadece ve sadece toplumsal barışı baltalayan girişimlerdir bunlar" dedi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2022 Salı 16:58   Okunma : 1884

SEFA GARDİYANOĞLU

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, AKP`li Derince Belediyesi`nin Aynur Doğan konserinin ardından AKP`li Çayırova Belediyesi`nin de Amed Şehir Tiyatrosu`nun `Don Kixot` isimli Kürtçe oyununu iptal etmesine tepki göstererek “Bu yasaklamalarla hiç kimse bir yere varamaz. Sadece ve sadece toplumsal barışı baltalayan girişimlerdir bunlar" dedi.

AKP`li Derince Belediyesi`nin Aynur Doğan konserini iptal etmesinin ardından AKP`li Çayırova Belediyesi`nin de Amed Şehir Tiyatrosu`nun `Don Kixot` isimli Kürtçe oyununu iptal etmesi tepki çekti.

Amed Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan; İspanyol yazar Miguel de Cervantes`in ünlü Don Kişot (Don Quijote) romanından Kürtçeye uyarlanan ‘Don Kixot` oyunu, 28 Mayıs tarihinde Kocaeli`nin Çayırova ilçesinde sahnelenecekti. Ancak AKP`li Çayırova Belediyesi, ‘Don Kixot` oyununun gösterimini iptal etti.

"SÖZLEŞMESİ YAPILMASINA RAĞMEN"

Organizasyon şirketi, oyunun iptal edildiği bilgisini şu ifadelerle duyurdu:

"Kocaeli`de 28 Mayıs tarihinde Amed Şehir Tiyatrosu`nun sahneleyeceği ‘Don Kîxot` oyunu için salon sözleşmesi yapılmış olmasına rağmen Çayırova Belediyesi`nce tarafımıza salonunu başka bir organizasyona tahsis edildiği bilgisi verilmiştir. 13 Mayıs akşamı 22.30`da, mesai saatleri dışında, telefonla tarafımıza aktarılan bu bilgi yaptığımız sözleşmeyi ihlal eden bir tutumdur. Kocaeli ilinde Don Kîxot oyunu ve Aynur Doğan konseri için verilen bu kararlar Kürt kültür ve sanatına dönük kabul edilemez bir yaklaşımdır."

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN GELEN EMİRLE İNANILMAZ BİR YASAK KARARI ALDI”

Konuyla ilgili ANKA Haber Ajansı`na açıklamalarda bulunan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, iptal kararlarının toplumsal barışı zedeleyen girişimler olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Kürtçe`ye, Kürt kimliğine, Kürt diline ve Kürt kültürüne yönelik yeni bir saygısızlıkla karşı karşıyayız. Kocaeli`de iki ayrı belediye sınırları içerinde Kürtçe etkinlikler, sözleşmeler yapılmasına rağmen son anda iptal edildi. Bu kararlar son derece üzücüdür. Derince Belediyesi, sözleşmesi ve tüm hazırlıkları yapılan Aynur Doğan isimli uluslararası üne sahip sanatçının Kürtçe şarkılarla vereceği konseri gerçek dışı açıklamalarla yasakladı. Yine Çayırova Belediyesi Don Kişot adlı Kürtçe oyunu sözleşmeleri yapılmış olmasına, biletler satılmasına rağmen gerçek dışı beyanlar sunarak oyunu iptal etti.  Derince ve Çayırova Belediyesi`nde maalesef ki yukarıdan, İçişleri Bakanlığı`ndan gelen bir emirle son anda belediye yetkileri inanılmaz bir yasak kararı aldı. Bu, Kürt Dil Bayramı`nın kutlandığı günlerde alınmış ve maalesef ki Kürt meselesinin nereden kaynaklandığına dair çok net bir anlatımı içeren bir yasaklama oldu. Bu yasaklamalarla hiç kimse bir yere varamaz. Sadece ve sadece toplumsal barışı baltalayan girişimlerdir bunlar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA