20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

ULUBEY`DE MADEN ARAMA İHALESİNE KARŞI MİTİNGLİ PROTESTO


Çevre ve meslek örgütleri, mahalle dernekleri ve vatandaşlar, Ordu`nun Ulubey, Korgan, Altınordu, Gülyalı ilçeleri için 24 Mayıs`ta yapılacak maden arama ihalesini düzenledikleri mitingle protesto etti. Ulubey Akoluk Dernek Başkanı Murat Kirpitçi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve bakanlara seslenerek “Eğer bugün buraya madenci girerse, yarın siz buraya giremezsiniz” dedi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2022 Salı 17:40   Okunma : 448

GENÇAĞA KARAFAZLI

Çevre ve meslek örgütleri, mahalle dernekleri ve vatandaşlar, Ordu`nun Ulubey, Korgan, Altınordu, Gülyalı ilçeleri için 24 Mayıs`ta yapılacak maden arama ihalesini düzenledikleri mitingle protesto etti. Ulubey Akoluk Dernek Başkanı Murat Kirpitçi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve bakanlara seslenerek “Eğer bugün buraya madenci girerse, yarın siz buraya giremezsiniz” dedi.

Ordu`nun Ulubey, Korgan, Altınordu ve Gülyalı ilçelerinde 24 Mayıs`ta yapılacak maden ihalesine karşı Ulubey`de miting düzenlendi. Mitinge, Ulubey Doğa ve Çevre Platformu, Fatsa Doğa ve Çevre Derneği, Ordu Çevre Derneği, mahalle dernekleri, Ulubey ve Altınordu muhtarları, iş insanları, siyasi parti, sendika ve oda temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. "Yerin üstü yerin altından daha değerlidir. Zehirli madene hayır" pankartının açıldığı mitingte, "Akoluk`ta siyanürlü madene hayır", "Ölüler altın takamaz", "Suyumuza doğamıza dokunma, biz buradayız" yazılı dövizler taşındı.

Ulubey Doğa ve Çevre Platformu adına konuşan Abdülaziz Özen, madencilikte kimyasal kullanılmasına karşı olduklarını belirterek, "Biz bugün Ordu`dan yirmi otobüs ve İstanbul`dan on otobüs hazırladık. İhale günü Enerji Bakanlığı`nın ihale salonu önünde otuz otobüs Ulubey halkı olarak ihaleye hazır bekleyeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin" dedi.

"DİYORSUNUZ Kİ SİZİ YAVAŞ YAVAŞ ÖLDÜRECEĞİZ"

Büyükşehirlerde sabah güneşin doğuşunu akşam batışını göremeden, bir dere kıyısında çay içemeden, bir ağaç gölgesinde serinleyemeden yıllarının geçtiğini, emekli olduktan sonra Ordu` da köyüne yerleştiğini belirten İnci Akyıldız, şunları söyledi:

"Toprağımız verimli, sularımız temiz, havamız güzel. Pandemide büyükşehirlerde insanlar bir kilo un için birbirini ezerken bizler topraktan ürettiğimiz tertemiz ürünlerimizle marketlere gitmeden yaşadık. Şimdi bana diyorlar ki toprağınızda altın var. Siyanürle, zehirli kimyasallarla onu çıkarıp alacağız. Suyunuzu, toprağınızı, havanızı zehirleyeceğiz. Börtü böceği, kurdu kuşu, ağaçları yok edeceğiz. Sizi yavaş yavaş öldüreceğiz. Ben bu yaştan sonra nereye gideceğim. Yok öyle yağma. Biz hiçbir yere gitmiyoruz. Atalarımızdan aldığımız emanet topraklarımızı tertemiz bir şekilde çocuklarımıza, torunlarımıza devredeceğiz. Bizim A, B, C planlarımız yok. Tek planımız var bu toprakları kimsenin zehirlemesine izin vermeyeceğiz."

"BUGÜN UMUDUN ADI ULUBEY`İ GÖRÜYORUM"

Ulubey Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Aydın, dertlerinin maden ve maden aranması olmadığını, zehre, siyanüre, fındık arazilerinin yok olmasına, arıcılar ve çiftçilerin geçim kaynaklarının tehdit altına alınmasına karşı dik durduklarını söyledi. Aydın, “Çiftçisine, doğasına, yeşiline, arıcısına, hayvancısına dik duruş sergileyen bir ilçeyi görüyorum. Ulubey zordur. Ulubeyli istemediği müddetçe siyanürle maden aranması mümkün değildir mümkün de olmayacaktır. Burada birliğin adı, dayanışmanın adı Ulubey” dedi.

"SARPDERE GEÇİLMEYECEK"

Ulubey Muhtarlar Dernek Başkanı Osman Karaca, "Altınordu madencileri Dedeli`den geçirmeyeceksiniz. Oradan kaçırırsanız biz Sarpdere`de bekliyor olacağız. Bu bölgede bir maden çalışması olacaksa bölge değil, Altınordu da bitti demektir. Biz şelalelerimiz ve doğamızla turizm ve öğrenci şehri olmak isterken neden böyle bir zehirli doğa tahribatına izin vermemeliyiz. Ben devletimizin bu yanlışı düzelteceğine inanıyorum" dedi.

"ULUBEY`E MADEN GİRERSE SİYASETÇİ GİREMEZ"

Ulubey Akoluk Dernek Başkanı Murat Kirpitçi ise şunları söyledi:

"Bugün sessiz kalabilirsiniz ama yarın belki günlerce veya aylarca su bulamayacaksınız. Yapılan tahribatlar bütün mahallelerimizin suyunun kaybolmasına neden olacaktır ve oradan buradan araçlarla su taşımak zorunda kalınacaktır. İki maden sahasının içinden arkasından ve yanından akan üç farklı deremiz, Altınordu`nun içme suyunu temin ettiği Melet Irmağına akmaktadır. Bu durum ileride Altınordu`da yaşayan 250 bin insanımızı zehirlenmesi demektir. Sayın Ulubey Belediye başkanım, Sayın Altınordu Belediye başkanım, Sayın Büyükşehir Belediye başkanım, Sayın Enerji bakanım, Sayın vekillerim ve Sayın Cumhurbaşkanım size sesleniyorum. Eğer bugün buraya madenci girerse, yarın siz buraya giremezsiniz."

Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Zeki Odabaş ise, Fatsa`da siyanür ve maden yüzünden yaşadıklarını anlattı. Kendilerinin kandırılarak Fatsa`nın doğasını, tarımını, hayvanlarını ve insanlarını nasıl zehirlediklerini belgelerle anlatan Odabaş, Ulubey halkının bu gücünü takdir ettiğini ve bu birlikteliklerinin devam etmesini gerektiğini söyledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA